Проблем-задна чистачка Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Проблем-задна чистачка Е46
Здравейте Колеги от скоро и аз станах собственик на БМВ , но както всяка кола на старо винаги си има някакви макар малки проблеми , така и мойта Марийка не остана по назад . Проблема е ,че задната чистачка и помпата за водата не работят . Проверил съм бушоните 15 , 45 ,71 -ОК , релето го свалих и тествах и то е ОК . като подавам 12в на моторчетата при изключен акумулатор си работят без проблем даже ми светват лампите в купето , което значи че нямам прекъснат кабел или поне така си мисля , абе всичко е ток и жици а пък не работят . Ако някои колега има някаква идея нека я сподели . 

колега днес бях при един жичкаджия и провери токовете до задната врата и там се губеха , та ми каза да отвора кората отзад и да видя кво става . Значи има един управляващ блок(платка) точно до двигателчето за задната чистачка със силова и оперативна верига та може всичко от там да идва ,но утре ще го тестваме да видим кво става
Re: Проблем-задна чистачка Е46
Колега,аз го имам същия проблем и в общи линии стигнах и аз до съмнение за упр.блок(не вярвам да е лостчето-не съм виждал досега неработещо такова),но не съм 100 % сигурен.Та при теб какво излезе,за да знам дали направо да търся блока,ако го намеря отделно...Мерси
- snk1
- Потребител
-
- Кара: Е 46, 318i kombi,143ps avtomatik
- Мечтае да кара: Същото
- Детайли за колата: С газов инжекцион
Brata1024 написа:Здравейте Колеги от скоро и аз станах собственик на БМВ , но както всяка кола на старо винаги си има някакви макар малки проблеми , така и мойта Марийка не остана по назад . Проблема е ,че задната чистачка и помпата за водата не работят . Проверил съм бушоните 15 , 45 ,71 -ОК , релето го свалих и тествах и то е ОК . като подавам 12в на моторчетата при изключен акумулатор си работят без проблем даже ми светват лампите в купето , което значи че нямам прекъснат кабел или поне така си мисля , абе всичко е ток и жици а пък не работят . Ако някои колега има някаква идея нека я сподели .
Здрасти колега ,тази сутрин и на мен ми отказа чистачката и пръскалката дали откри проблема и ако да какъв беше?благодаря предварително.
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Ти на моторчето като му подадеш ток може и да работи, но при мен се оказа, че е уморено и не може да задвижи чистачката. Поне така се случи на е39тката. Що прегледи и псувни отнесе докато разберем, че е това.
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
и аз съм същия проблем , казаха ми че моторчето работи като се даде на късо или го включат директно , но малкото черно блокче е заминало и да си търся такова , че иначе вижте какво става

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Е то при тебе донякаде е и от немарливост
не си я мил от есента 90% съм сигурен...
Аз като изобщо нямам чистачка на задния джам колата ми да не да изглежда така
Поне и камерите не те ловят като е мръсна
номера ти е абсурд да се види дори от 5 метра разтояние 

Аз като изобщо нямам чистачка на задния джам колата ми да не да изглежда така

Поне и камерите не те ловят като е мръсна

- el lobo
- младши ентусиаст
-
не бях я мил от ноември да прав си , но понеже съм скиорче и нагоре надолу по планините (то скиорче с бмв малко....
)
само да попитам задната пръскалка свързана ли е с работата на чистачката понеже мойта пръскалка си бачка но чистачката не движи ?

само да попитам задната пръскалка свързана ли е с работата на чистачката понеже мойта пръскалка си бачка но чистачката не движи ?
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Аз какво да кажа, че като си купих седана, влизам в колата сутринта и задното стъкло мръсно и се не види и аз 10 мин оглеждам лостчета, копчета и т.н. за да намеря от къде се включва задната чистачка, която в последствие установих, че нямам
.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
проблема с задната чистачка е в самото моторче (износвасе едно зьбно колело)

- el lobo
- младши ентусиаст
-
fedoracore написа:проблема с задната чистачка е в самото моторче (износвасе едно зьбно колело)
еми мен ми казаха че като са го вързали на късо е работило самото моторче , но черното блокче което го управлява било изгоряло уж

- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Проблема на тия чистачки 90% е във втулката на оста на самата чистачка,която минава през стъклото.там клеясват и започва да се товари моторчето и релето изключва.Разглобява се основата на рамото избива се втулката от оста,смазва се и всичко си става ок..От личен опит го знам и при мен така беше,но го оправих 

49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4