Джанти ЕТ20 на е36 седан ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- paco_sf
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318IA Cabrio
Джанти ЕТ20 на е36 седан ?
Здравейте колеги, та значи проблема ми е следния: имам едни джанти 16х7,5J ЕТ20, които в момента са на колата с гуми 205/55R16 и като кача двама човека от зад, при малка неравност опират гумите в подкалниците или там веждата ли е какво се води (не че без хората ако мина малко по-бързо пак ще опират). Според вас какви са най-добрите вариянти да остана с тези джанти, а и дали има смисал? Мен лично много ми харесват как седят тези Style 66 на 3-ката. Аз си мислех нещо за по-твърди пружини ли, по-ниски гуми или нещо друго ?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Джанти ЕТ20 на е36 седан ?
paco_sf написа:Здравейте колеги, та значи проблема ми е следния: имам едни джанти 16х7,5J ЕТ20, които в момента са на колата с гуми 205/55R16 и като кача двама човека от зад, при малка неравност опират гумите в подкалниците или там веждата ли е какво се води (не че без хората ако мина малко по-бързо пак ще опират). Според вас какви са най-добрите вариянти да остана с тези джанти, а и дали има смисал? Мен лично много ми харесват как седят тези Style 66 на 3-ката. Аз си мислех нещо за по-твърди пружини ли, по-ниски гуми или нещо друго ?
Сам си си отговорил на въпроса

Твърдо окачване - пружини + амортесиори и по тесни гуми и ниски гуми.
Най безболезнено естествено е да смениш джантите с такива с подходящото ЕТ

При мен са 7.5J ЕТ30 16' не опира ,а е максимално навън ,гумата минава на 1мм от веждата

- paco_sf
- младши ентусиаст
-
- Nik4oZ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Coupe Hellrot
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
paco_sf написа:При мен бая е излезнала гумата
Знам за какво говориш ,повярвай ми

Аз си смених джантите след като скъсах странично една гума на 1500км от вкъщи

Иначе и на мен ми харесва адски много как стоят ,може да ги видиш в галерията на комбито.
После минах на вариант джанти с ЕТ47 и 20мм фланци отзад,което се равнява на ЕТ 27 и нямам проблем

- edinak
- Потребител
-
- Кара: e36compact
- Мечтае да кара: x5
Колега моите са същия размер проблема с опирането го оправих възможно най тънка лайсна с тампони между пружините . Единия струва 1.50 има ги в магазините за авто части .Виш в галерията ми моята 

- furiozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535i, S500
може да се направи някаква добавка на калниците да се разширят, така де хипотетично
и аз съм на същото положение и затова съм намерил и решението - качвам до 2ма души макс до 60кг хаха
сериозно погледнато и аз се чуда как най бързо и безпроблемно да мина

и аз съм на същото положение и затова съм намерил и решението - качвам до 2ма души макс до 60кг хаха

сериозно погледнато и аз се чуда как най бързо и безпроблемно да мина

- paco_sf
- младши ентусиаст
-
И на мен ми се върти едно такова нещо в главата - на задната седалка макс 100кг
А тия тампони между пружините добра работа ли вършат ?

А тия тампони между пружините добра работа ли вършат ?
- paco_sf
- младши ентусиаст
-
paco_sf написа:Смисала е, че самите джанти ми харесват, а също така и стойката на колата
Както казаха някои от колегите, най-лесно е да смениш джантите, иначе почват едни сметки за пружини, амортисьори (.....или тук във форума бях прочел за разпъване на веждите с крик

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
kabalo написа:при мен с ет 20 гуми 195 минаваха точно до веждата и нямах проблеми 205 опираха
Субективна работа, Семперита ми беше на 195, Бриджстона е на 205 и при двата размера опираше, където са надписите.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
............
Здрасти Колега ,Прочети тази тема от подфорум Тунинг ; Дискусия за "Stretched Tires ;-може да ти е от полза.И от този подфорум на 6-та страница тази тема, ;Мнения за Джанти.;; 

- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
Re: Джанти ЕТ20 на е36 седан ?
paco_sf написа:Здравейте колеги, та значи проблема ми е следния: имам едни джанти 16х7,5J ЕТ20, които в момента са на колата с гуми 205/55R16 и като кача двама човека от зад, при малка неравност опират гумите в подкалниците или там веждата ли е какво се води (не че без хората ако мина малко по-бързо пак ще опират). Според вас какви са най-добрите вариянти да остана с тези джанти, а и дали има смисал? Мен лично много ми харесват как седят тези Style 66 на 3-ката. Аз си мислех нещо за по-твърди пружини ли, по-ниски гуми или нещо друго ?
Има начин шенкелите да влезнат навътре с около 20мм което е достатъчно да не опираш. Удовослтвието излиза около 300 кинта с труда и частите. Също така може да си дадеш по-голям наклон на колелото това е 2-ри вариант, но води до бързо износване на вътрешната част на гумата. Но и при 2-та варианта си запазваш комфорта и стойката на колата

Няма нищо по-страшно от активната глупост.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2