Странно прекъсване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i M40

Странно прекъсване

Мнение от bmwmaniq » 16 Яну 2009, 23:34

здравейте отново ... проблема с бензиновата помпа е решен , купих нова помпа и я накарах да запали на бензин ... помпата се чува как работи всичко на пръв поглед е ок но ... изведнъж отказва да работи не може да качи и 4000 оборота спирам на място пак прекъсва , гася ,паля и се оправя изфорсирва се и всичко е ок но трагна ли пак почва ???? утре ще е свалям да видя далине съм збъркал някаде при поставянето ... някой ако има идеи моля да ги сподели ... 318 и седан м40 морора и да уточня ... това прекъсване го нямаше преди да изгори старата помпа
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 17 Яну 2009, 1:05

разпределителен вал и кубилици ако не си сменял,ама първо иди на диагностика че може да е само ламбда сонда.при всяко едно положение(на място или в движение) ако е здрав мотора трябва да стига до 6300 оборота

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 17 Яну 2009, 9:50

petio_bmw 318is написа:разпределителен вал и кубилици ако не си сменял,ама първо иди на диагностика че може да е само ламбда сонда.при всяко едно положение(на място или в движение) ако е здрав мотора трябва да стига до 6300 оборота

ама ти четеш ли кво пише колегата? преди да е сменил помпата всичко е било на 6 :winky:
по темата: каква помпа си сложил? ако не е за твоя мотор може да не прави достатъчно налягане или да няма дебит :!: друга причина е да засмуква от някъде въздух, прегледай маркучите, обърни внимание на скобите при помпата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 17 Яну 2009, 10:49

всичко ще погледна сега ще ида до някои магазин да си купя направо нови скоби .. когато е изгоряла старата помпа ми е стопила гнездото на буксата и сега смятам да махна буксата и да изкарам кабелите направо навънка и ще ги вържа диреектно.. ще запалня буксата със силикон да не дърпа въздух от там . Не знам дали ще стане но мисля да пробвам ... баси сега се едно карам москвич .... вие какво мислите по въпроса за това което смятам да направя
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 17 Яну 2009, 16:01

Проблема е решен ... оказа се че не от маркучите на помпата а от гуменото уплатнение което лежеи между помпата и резервоара се е отметнало и държи помпата по нагоре от нормалното и съответно не може да докопа бензина достаъчно :mhihi: Вътре имаше около 5 литра и викам хайде ще мина да сложа малко бензин тогава ще е разглобявам и хоп заредих и проблема ми изчезна :lol: светнах се защо може да се получи така и сега вече всичко е ок :)
Изображение

Назад към E36