Проблем с работата на двигателя на бензин
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с работата на двигателя на бензин
Здравейте! Имам старичка Е34 520i, която обаче много си харесвам.
Лошото е, че от лятото започна едно проблемче с двигателя, което не го реших още тогава и сега вече е толкова сериозен, че въобще не мога да го подкарам на безин. Затова моля за някакъв съвет!!!
Всичко започна след махане на катализатора. Оставих я в един сервиз и след това се почнаха мъките! Започна да не работи добре на бензин (на газ си е супер) и от ден на ден ставаше все по-зле. Има монтирана газова уредба от евтините, при които газта влиза заедно с въздуха. Колкото е по-студена, толкова по-лошо работи на бензин. Сега в тия студове, мога да я паля само на бензин, обаче толкова е зле вече, че имам чувството, че двигателя ще скъса тампоните всеки момент и ще тръгне да ме бие по главата (не вярвам да работят повече от 3-4 цилиндъра). В момента в който подам газ, заглъхва и угасва, а пък всички комшии се оплакват от обгазяването, което им прилагам (направо не се диша на 10 метра от нея). На газ нямам никаъв проблем.
Моля за съвет! Някой да ме насочи къде мога да я закарам за диагностика.

Всичко започна след махане на катализатора. Оставих я в един сервиз и след това се почнаха мъките! Започна да не работи добре на бензин (на газ си е супер) и от ден на ден ставаше все по-зле. Има монтирана газова уредба от евтините, при които газта влиза заедно с въздуха. Колкото е по-студена, толкова по-лошо работи на бензин. Сега в тия студове, мога да я паля само на бензин, обаче толкова е зле вече, че имам чувството, че двигателя ще скъса тампоните всеки момент и ще тръгне да ме бие по главата (не вярвам да работят повече от 3-4 цилиндъра). В момента в който подам газ, заглъхва и угасва, а пък всички комшии се оплакват от обгазяването, което им прилагам (направо не се диша на 10 метра от нея). На газ нямам никаъв проблем.
Моля за съвет! Някой да ме насочи къде мога да я закарам за диагностика.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
- Nickola
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 550
Здравей!
Провери си бензинова помпа , филтър на бензиноват помпа, моторчето за празен ход, и разбира се - деботимера.
После може и работата на дюзите да провериш.
Успех!
Провери си бензинова помпа , филтър на бензиноват помпа, моторчето за празен ход, и разбира се - деботимера.
Успех!
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Nickola написа:Здравей!
Успех!
виж горивото,помпа филтър маркучи клапан дюзи,не е от дебитомер,моя го откачам и си бачка перфектно,просто влиза в авариен режим

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
Здр
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=123673
Виж тази тема колега може да ти е от полза и си провери всички маркучи за въздох -вакумни и и направи една диагностика компа ще си каже
Виж тази тема колега може да ти е от полза и си провери всички маркучи за въздох -вакумни и и направи една диагностика компа ще си каже

свали си дюзите и ги из4исти.аз имах същия проблем с опела ми които е на метан, казаха ми в сервиза 150лв за по4истване и 1 ден стои колата там
при което реших 4е 150 няма да дам отворих си дюзите и с лако4истител и нежна кърпа им махнах нагара а тои беше доста..може да пробваш с кле4ки за уши да топнеш тампон4ето в лако4истител(от ония за женските нокти)и да по4истиш разпръсква4а,като процедурата повтаряш няколко пъти и ги поливаш обилно с лако4истителя докато 4елото на дюзата светне до метален блясък и видиш наколко миниатюрни отвора..но запомни с нищо метално не ги 4овъркаи 4е се прецаква..аз в края на 4истенето ги пръснах обилно с ВД 40 и сега двигателя мърка като коте колата ускорява както си трябва на бензин и разхода е в норма..след като я сглобиш я изфорсираи и може да сложиш добавка за дюзи в резервоара.при мен само с добавка не се полу4и трябваше и по4иствеане...дано съм бил полезен

- byxal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 740i/6
- Мечтае да кара: BMW е34
- Детайли за колата: черна с шадоулайн!
Май всеки казва това от което е патил с подобни признаци...опитай се да си малко по конкретен...кажи което си проверил от казаното да отмятаме
сподели и мотора кой е
аз лично с моя (M50) имах подобен проблем който идваше от гарнитурата на клапаните,или по конкретно от тези малки гарнитурки който са около свещите...самата свещ се баняше в масълце
Но при мен не го правеше постоянно а само докато не изчисти 

1-5-4-8-6-3-7-2
http://picbg.net/img.php?file=e4b771b4d2b544a6.jpg
http://picbg.net/img.php?file=e4b771b4d2b544a6.jpg
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Колега, първото нещо, което бих направил на твое място, е да проверя какво прави ламбда сондата, ако такава е останала такава след интервенцията на специалистите по ауспуси...
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
12 мнения
• Страница 1 от 1