Проблем помагайте.Глъхне и пука кочината -Нов Проблем
Модератор: Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
Проблем помагайте.Глъхне и пука кочината -Нов Проблем
Здравейте, колеги имам проблем сега се връщам от боровец и направо се видях в чудо
Колата ми е 520 Е34 тоуринг с ГИ Старгас-Поларис. Карам си аз на бензин и викам чакай да обърна на газ тука вече няма за каде да се дривти щото доидох при Самоков и като се почна едно тресене и прекъсване на газ
викам може да и е студено и си обърнах пак на бензин и тогава стана филма - направо умря глъхне над 2000 оборота неможе да мине прекъсва цялата кола ми се тресе спирам аз отварям капака и решавам да подам рязко газ да отпуши то зе, че върна даже изпука
после пак обърнах на газ то си прекъсва ама поне се форсира и мога да карам и така на газ до панчарево там ми хрумна идеята че може да смесва газ и бензин и загасих колата затворих винтилите на газта и запалих сега работеше по-равномерно с леки прекъсвания в ниските обороти и само от време на време глъхнеше и така до Младост сега пак си прекъсва и ме е страх да я форсирам да не земе пак да изпука направоооооо .....мамицата и какво и стана ????

Последна промяна saint85 на 25 Яну 2009, 12:12, променена общо 5 пъти
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Ти след като пусна темата след покупката й-направо изчезна...
Първо- провери всички маркучи около всмукателните колектори (маркучите за въздух), ако всичко е наред - бобина/и или свещ/и.
Първо- провери всички маркучи около всмукателните колектори (маркучите за въздух), ако всичко е наред - бобина/и или свещ/и.
- saint85
- младши ентусиаст
-
ре
Мерси за бързия отговор колега.... Мммдамм аз малко се поизгубих ама сега пак съм на линия имам много да разказвам навъртях и вече 30000 км.
и до Гърция ходих ама тва е друга тема иначе си идвам вторник на срещите в София просто почти никой не познавам и стоя малко незабележим 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
- multi76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34, Е39
Имах същия проблем. Оказа се избила бобина, изгоряла рейка на ГИ, и прецакан компютър на ГИ . Мойта газова е също на Старгаз.
Обичам да си карам BMW-то 

- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8
- Мечтае да кара: Е39 2.5 D
Тука съм ти обяснил всичко. Готви се нови кабели за свещи.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=119069
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
vodach написа:Тука съм ти обяснил всичко. Готви се нови кабели за свещи.
Колега той няма кабели ???

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
SaSo написа:vodach написа:Тука съм ти обяснил всичко. Готви се нови кабели за свещи.
Колега той няма кабели ???![]()
![]()
кво се смееш няма кабели ама има свещи и бубини лоли то същия кур даже още по голем кур е щото бубините подават пове4е ток

- saint85
- младши ентусиаст
-
ре
Здравейте, пак колеги значи да обесня развитието до сега
вчера почистих свещите и лулите и се пооправиха нещата. Изчезна пукането и вече си форсирам добре остана едно придръпване в ниските до 2200 оборота и като подам много рязко газ и леко се замисля- глъхне даже май ми се чува, че смуче въздох от някаде
Ходих после и си купих чисто нови лули BERU и свещи NGK след като ги смених положението е почти същото само дето върви повече сега
остава проблема с лекото глъхнене и придръпването- прекъсване на ниски. То вчера на Витоша и единия фар ми огасна та беше малко филм докато го направя, но тогава го осетих тва с смученето на въздох малко като прахусмукачка звучи. Иначе гледах на тъмно бубините от никаде не свети или да се усеща да прехвърча искра и колата си работи равномерно като оставя чаща с вода отгоре и леко се поклаща водата
Общо взето така ми изглеждаха старите свещи с изключение на 1-2 дето са с по-черни връхчета, но няма гадости по тях

Ходих после и си купих чисто нови лули BERU и свещи NGK след като ги смених положението е почти същото само дето върви повече сега

остава проблема с лекото глъхнене и придръпването- прекъсване на ниски. То вчера на Витоша и единия фар ми огасна та беше малко филм докато го направя, но тогава го осетих тва с смученето на въздох малко като прахусмукачка звучи. Иначе гледах на тъмно бубините от никаде не свети или да се усеща да прехвърча искра и колата си работи равномерно като оставя чаща с вода отгоре и леко се поклаща водата

Общо взето така ми изглеждаха старите свещи с изключение на 1-2 дето са с по-черни връхчета, но няма гадости по тях
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- saint85
- младши ентусиаст
-
Проблема продължава
Здр. пак съм аз
днеска пак ми го направи това същото глъхнете тресене и пукане.Значи загасих отидох да гледам филм в Арена и след около 2 часа я запалих -почти беше истинала и понеже валеше уникален сняг не се здържах и почнах да си се връткам
и след 3-4 тия завой почна с тия глупости явно като не е загряла и се дави ли нещо незнам ама като я пържа на горе долу студен двигател (50-60 градуса)и тогава се получава може и савпадние да е ама така беше и миналия път май ще се води на доктор ама ся са празници дее... и никой не работи
ся точно за коледа и нова година да нямам кола
П.С. Освен да напиша писмо до дядо Коледа да ми оправи каляската защото съм слушкал много тази година и съм си внасял всичките вноски по заемите и на мъжко не съм налитал

П.С. Освен да напиша писмо до дядо Коледа да ми оправи каляската защото съм слушкал много тази година и съм си внасял всичките вноски по заемите и на мъжко не съм налитал

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Re: Проблема продължава
saint85 написа:...

- MAGNAT
- кандидат ентусиаст
-
преди имах е34 2.0 150к.с. появи се този проблем,оказа се бобина и забележи не една а две.Така че 90% е това.
Газ,смyкач и ляв мигач
- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8
- Мечтае да кара: Е39 2.5 D
V8 написа:По описанието по-горе - бензиновата помпа е заминала.
Ти каза всичко!!!

"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3