Странна лампичка светна ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Въпреки ужасният правопис - ами да ви кажа честно колегата може да е прав. На мен ми изгасна лампата днес след като ми смениха всичките бобини(оказа се, че една е заминала, а и BREMI съкс много).
Все още съм на тръни, защото не знам дали са изчистили просто грешката или лампата сама е изгаснала. Обикновено преди, по време на моите перипетии със тая индикация, чистеха грешката и след произволен период от време пак светваше. Но ще видим.
Има и логика да е някой чарк от запалителната система на колата.
Подаване на ток->кабели->бобина->искра в свещта->възпламеняване на сместа. При лоша работа или процес в едно от гореописаните неща се получава недоизгаряне на горивото в даден(и) цилиндър(дри), ламбдите го отчитат това влошаване на изходящите газове и та-да - имаме си клуб на светещите лампи.
Не казвам, че само това е причината, но вътрешно се надявам при мен да е така. Защото от април досега съм сменил четирите ламбди, и сигурно някои от вас помнят, че и катализаторите мислех да сменям.
Пък в крайна сметка другото е дебитомер - 620лв. за моята.
Все още съм на тръни, защото не знам дали са изчистили просто грешката или лампата сама е изгаснала. Обикновено преди, по време на моите перипетии със тая индикация, чистеха грешката и след произволен период от време пак светваше. Но ще видим.
Има и логика да е някой чарк от запалителната система на колата.
Подаване на ток->кабели->бобина->искра в свещта->възпламеняване на сместа. При лоша работа или процес в едно от гореописаните неща се получава недоизгаряне на горивото в даден(и) цилиндър(дри), ламбдите го отчитат това влошаване на изходящите газове и та-да - имаме си клуб на светещите лампи.
Не казвам, че само това е причината, но вътрешно се надявам при мен да е така. Защото от април досега съм сменил четирите ламбди, и сигурно някои от вас помнят, че и катализаторите мислех да сменям.
Пък в крайна сметка другото е дебитомер - 620лв. за моята.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
е46
и аз съм в отбора със светналите лампи. бях на диагностика в камор, казаха бедна горивна смес, да си сменя клапата на картерните газове и маркуча на картерните изпарения. смених ги, изчистиха грешката и на другия ден лампата светна пак. питах и ходих при кой ли не, никой не може да хване грешката къде е точно. един казва дебитомер, друг ламбда сонда, трети датчици на валове. други казват датчик на дроселова клапа или датчик на празните обороти. те са сто неща. щом и камор не разбраха какво е, незнам кои ще разбере. а ако почвам да сменям наред по-добре да си взема е90 ка. ако някой има на идея нека помага. от къде е тая бедна горивна смес. давам награда, който помогне да открия проблема.
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
И аз съм така с тази грешка от самото начало. На диагностиката само констатират, а причините могат да бъдат много и при всеки един от нас са различни. Затова по метода на пробата и грешката- сменяш едно по едно, диагностика- изчистване на грешката, каране и чакане за резултат. Наистина тази тема става много важна за бензинките преди фейса. Нека модераторите вземат мерки по въпроса.
- chezari
- Потребител
-
- Кара: куди на плувка
- Мечтае да кара: некви М - ки
re
и аз съм със същия проблем сменил съм сондите и дебитомера и около 3/4 месеца ОК. От два месеца обаче пак съм в играта ,,бедна горивна смес,, направо откачам
карам само с еко 100 бензи с черно стп добавка за горивото и не знам вече кво да правя.при мен един път върви един път не. Остава само бубини или по тично бубина при мене е една капсулована 370лв. Не знам обаче дали ще има оправия вече съм се отчаял, ако някой може да помага 

- Гост
-
Re: re
chezari написа:и аз съм със същия проблем сменил съм сондите и дебитомера и около 3/4 месеца ОК. От два месеца обаче пак съм в играта ,,бедна горивна смес,, направо откачамкарам само с еко 100 бензи с черно стп добавка за горивото и не знам вече кво да правя.при мен един път върви един път не. Остава само бубини или по тично бубина при мене е една капсулована 370лв. Не знам обаче дали ще има оправия вече съм се отчаял, ако някой може да помага
А дюзите проверявал ли си?

- chezari
- Потребител
-
- Кара: куди на плувка
- Мечтае да кара: некви М - ки
ре
не са дюзи на диагностика при работещ двигател дават перфектни стойносттти а и карам само със еко 100 или омв 100 плюс стп черно добавка за горивото мисля че е бобина защото един път върви един път не, а и при свободна скорост има едно претрисане все едно един цилиндър отказва за секунда
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Ми аз какво съм писал по-нагоре бе колеги? Бобина, ако и от това не ви се оправи, не знам.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Гост
-
Re: ре
chezari написа:не са дюзи на диагностика при работещ двигател дават перфектни стойносттти а и карам само със еко 100 или омв 100 плюс стп черно добавка за горивото мисля че е бобина защото един път върви един път не, а и при свободна скорост има едно претрисане все едно един цилиндър отказва за секунда
Само да ти кажа, че дюза с диагностичен софтуеър не се хваща...

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
Re: re
chezari написа:и аз съм със същия проблем сменил съм сондите и дебитомера и около 3/4 месеца ОК. От два месеца обаче пак съм в играта ,,бедна горивна смес,, направо откачамкарам само с еко 100 бензи с черно стп добавка за горивото и не знам вече кво да правя.при мен един път върви един път не. Остава само бубини или по тично бубина при мене е една капсулована 370лв. Не знам обаче дали ще има оправия вече съм се отчаял, ако някой може да помага
аз не съм сменил ламбда сонда и дебитомер. колата си върви екстра, но казват бедна горивна смес в камор. само ми мени оборотите. когато спирам падат до 500 оборота и като спра на място се нормализират. това се получава когато загрее колата.
И накрая да обобщим че явно Е46 с несветеща лампа явно няма - щото и моята свети от 6 месеца, но колата си пушка, и като знам нашите майстори що за стока са, не смея да отида да видя от какво е. Нека свети вече свикнах. А на авера и неговата свети - смени датчик на вала - щото така му бяха казали и нищо - пак си свети, сега му изкараха дебитомер, после незнам какво още ..... и така сигурно докато си подмениш всички части ! " А колата е създадена да ти робува, а не ти на нея " !!!
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
BMW_TO написа:И накрая да обобщим че явно Е46 с несветеща лампа явно няма - щото и моята свети от 6 месеца, но колата си пушка, и като знам нашите майстори що за стока са, не смея да отида да видя от какво е. Нека свети вече свикнах............! " А колата е създадена да ти робува, а не ти на нея " !!!
И аз така мисля, оправия нЕма...свикнах си със светещата лампа

и направо почвам да се надявам при е90 вече тоя проблем да го няма живот и здраве догодина....до друга

F**k them all!