Странна лампичка светна ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 05 Яну 2009, 19:59

Въпреки ужасният правопис - ами да ви кажа честно колегата може да е прав. На мен ми изгасна лампата днес след като ми смениха всичките бобини(оказа се, че една е заминала, а и BREMI съкс много).

Все още съм на тръни, защото не знам дали са изчистили просто грешката или лампата сама е изгаснала. Обикновено преди, по време на моите перипетии със тая индикация, чистеха грешката и след произволен период от време пак светваше. Но ще видим.
Има и логика да е някой чарк от запалителната система на колата.
Подаване на ток->кабели->бобина->искра в свещта->възпламеняване на сместа. При лоша работа или процес в едно от гореописаните неща се получава недоизгаряне на горивото в даден(и) цилиндър(дри), ламбдите го отчитат това влошаване на изходящите газове и та-да - имаме си клуб на светещите лампи.

Не казвам, че само това е причината, но вътрешно се надявам при мен да е така. Защото от април досега съм сменил четирите ламбди, и сигурно някои от вас помнят, че и катализаторите мислех да сменям.
Пък в крайна сметка другото е дебитомер - 620лв. за моята.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 07 Яну 2009, 15:42

Понякога проблема е просто от лошия бензин ... изчистват грешката и си ОК :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

е46

Мнение от mitaka7 » 08 Яну 2009, 0:46

и аз съм в отбора със светналите лампи. бях на диагностика в камор, казаха бедна горивна смес, да си сменя клапата на картерните газове и маркуча на картерните изпарения. смених ги, изчистиха грешката и на другия ден лампата светна пак. питах и ходих при кой ли не, никой не може да хване грешката къде е точно. един казва дебитомер, друг ламбда сонда, трети датчици на валове. други казват датчик на дроселова клапа или датчик на празните обороти. те са сто неща. щом и камор не разбраха какво е, незнам кои ще разбере. а ако почвам да сменям наред по-добре да си взема е90 ка. ако някой има на идея нека помага. от къде е тая бедна горивна смес. давам награда, който помогне да открия проблема.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 08 Яну 2009, 0:59

:shock: :shock: Толкова много ли сме в този отбор бе колеги :shock: :shock: :shock: Аз утре или вдругиден ще видя да се пробвам и аз на диагностика, да видим при мен какво ще покаже :help:
П.С. Предлагам, тъй като сме много хора с този проблем , да се сложи или Важна или в онези обобщените , но да се остави отворена :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от majstorapetkov » 08 Яну 2009, 10:02

И аз съм така с тази грешка от самото начало. На диагностиката само констатират, а причините могат да бъдат много и при всеки един от нас са различни. Затова по метода на пробата и грешката- сменяш едно по едно, диагностика- изчистване на грешката, каране и чакане за резултат. Наистина тази тема става много важна за бензинките преди фейса. Нека модераторите вземат мерки по въпроса.

Потребител
Аватар
Кара: куди на плувка
Мечтае да кара: некви М - ки

re

Мнение от chezari » 10 Яну 2009, 18:41

и аз съм със същия проблем сменил съм сондите и дебитомера и около 3/4 месеца ОК. От два месеца обаче пак съм в играта ,,бедна горивна смес,, направо откачам :twisted: карам само с еко 100 бензи с черно стп добавка за горивото и не знам вече кво да правя.при мен един път върви един път не. Остава само бубини или по тично бубина при мене е една капсулована 370лв. Не знам обаче дали ще има оправия вече съм се отчаял, ако някой може да помага :help:

Гост
Аватар

Re: re

Мнение от Гост » 10 Яну 2009, 19:03

chezari написа:и аз съм със същия проблем сменил съм сондите и дебитомера и около 3/4 месеца ОК. От два месеца обаче пак съм в играта ,,бедна горивна смес,, направо откачам :twisted: карам само с еко 100 бензи с черно стп добавка за горивото и не знам вече кво да правя.при мен един път върви един път не. Остава само бубини или по тично бубина при мене е една капсулована 370лв. Не знам обаче дали ще има оправия вече съм се отчаял, ако някой може да помага :help:

А дюзите проверявал ли си? ;) По принцип бедна смес - запушена дюза, богата смес - "пикаеща" дюза... Тествай ги с комутатор дали няма некоя за смяна... ;)

Потребител
Аватар
Кара: куди на плувка
Мечтае да кара: некви М - ки

ре

Мнение от chezari » 10 Яну 2009, 19:15

не са дюзи на диагностика при работещ двигател дават перфектни стойносттти а и карам само със еко 100 или омв 100 плюс стп черно добавка за горивото мисля че е бобина защото един път върви един път не, а и при свободна скорост има едно претрисане все едно един цилиндър отказва за секунда

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 10 Яну 2009, 19:45

На мен тая сутрин докато се прибирах ми огасна :shock: :shock: :shock: :angel:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 10 Яну 2009, 20:44

Ми аз какво съм писал по-нагоре бе колеги? Бобина, ако и от това не ви се оправи, не знам.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Гост
Аватар

Re: ре

Мнение от Гост » 10 Яну 2009, 23:01

chezari написа:не са дюзи на диагностика при работещ двигател дават перфектни стойносттти а и карам само със еко 100 или омв 100 плюс стп черно добавка за горивото мисля че е бобина защото един път върви един път не, а и при свободна скорост има едно претрисане все едно един цилиндър отказва за секунда

Само да ти кажа, че дюза с диагностичен софтуеър не се хваща... ;) Свалят се и им се мери съпротивление, при проблем със свещ, бобина или лула дава грешка от сорта на не добро горене или запалване в цилиндър еди кой си - за да бърка сместа - дюзи и дебитомер е най-вероятно, след това ЕКУ...

старши ентусиаст
Аватар

Re: re

Мнение от mitaka7 » 13 Яну 2009, 12:08

chezari написа:и аз съм със същия проблем сменил съм сондите и дебитомера и около 3/4 месеца ОК. От два месеца обаче пак съм в играта ,,бедна горивна смес,, направо откачам :twisted: карам само с еко 100 бензи с черно стп добавка за горивото и не знам вече кво да правя.при мен един път върви един път не. Остава само бубини или по тично бубина при мене е една капсулована 370лв. Не знам обаче дали ще има оправия вече съм се отчаял, ако някой може да помага :help:

аз не съм сменил ламбда сонда и дебитомер. колата си върви екстра, но казват бедна горивна смес в камор. само ми мени оборотите. когато спирам падат до 500 оборота и като спра на място се нормализират. това се получава когато загрее колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_TO » 16 Яну 2009, 15:42

И накрая да обобщим че явно Е46 с несветеща лампа явно няма - щото и моята свети от 6 месеца, но колата си пушка, и като знам нашите майстори що за стока са, не смея да отида да видя от какво е. Нека свети вече свикнах. А на авера и неговата свети - смени датчик на вала - щото така му бяха казали и нищо - пак си свети, сега му изкараха дебитомер, после незнам какво още ..... и така сигурно докато си подмениш всички части ! " А колата е създадена да ти робува, а не ти на нея " !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 17 Яну 2009, 11:01

BMW_TO написа:И накрая да обобщим че явно Е46 с несветеща лампа явно няма - щото и моята свети от 6 месеца, но колата си пушка, и като знам нашите майстори що за стока са, не смея да отида да видя от какво е. Нека свети вече свикнах............! " А колата е създадена да ти робува, а не ти на нея " !!!

И аз така мисля, оправия нЕма...свикнах си със светещата лампа :mhihi:
и направо почвам да се надявам при е90 вече тоя проблем да го няма живот и здраве догодина....до друга :mhihi:
F**k them all!

старши ентусиаст
Аватар

е46

Мнение от mitaka7 » 19 Яну 2009, 19:56

просто няма маийтори с опит, които да разбират от бмв, накладки и ремъци. всеки може да сменя и масла и филтри. боси, боси, та знае ли се.

ПредишнаСледваща

Назад към E46