Дръжките на вратите отмразяват

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар

Дръжките на вратите отмразяват

Мнение от mariqn_m » 12 Яну 2009, 23:43

Значи какво открих вчера. BMW-то ми е 1.6i Е36 Седан с климатик е колата ако тва има някакво значение производство по талон 05.04.95 година Не бях палил колата от 2-3 дни реших да поработи малко двигателя и да сгрее купето докато и помитам отвън снега от нея изчаках я да загрее до средата стрелката и и включих парното на степен да издухва към стъклата топъл въздух степента на копчето на духалката го оставих на 1 степен по късно го увеличих на 3 степен и докато чистех снега покраи дръжките на вратите усетих силно обдухване на самите дръжки на всяка една врата от парното за да се уверя че е така запалих цигара и доближих цигарата до дръжката отново се уверих че излиза от дръжките на вратите сила от въздух от парното.После влезнах в колата и завартях въртялката на парното да духа към степен на краката проверих навън по този начин не духаше на дръжките после завъртях да обдухва само вътре към купето пак не oбдухваше дръжките. Фактически въртялката трябва да е насочена да пуска въздух към прозорците и тогава пуска въздух към дръжките навън. Някои ако го знае това да се изкаже по въпроса ;) интересно ми е като няма на вратите някакви въздуховоди как издухва тоя въздух отам? :idea:
Последна промяна mariqn_m на 13 Яну 2009, 2:15, променена общо 4 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го шано
Мечтае да кара: още по-шано
Детайли за колата: Излъскан сток

Мнение от emiche » 12 Яну 2009, 23:50

Яко е това, но поне на моята кола няма как да стане (със седан съм), щото много добре знам какво има вътре във вратата(може би ти си с компакт). А и е малко безсмислено, според мен, щото тая дръжка я пипаш точно за половин секунда, при това преди да запалиш колата и да пуснеш парното и кел файда, че после ще е топла... :roll:
Изображение
Дизелите са мъртви души.

Аватар

Мнение от mariqn_m » 12 Яну 2009, 23:56

emiche написа:Яко е това, но поне на моята кола няма как да стане (със седан съм), щото много добре знам какво има вътре във вратата(може би ти си с компакт). А и е малко безсмислено, според мен, щото тая дръжка я пипаш точно за половин секунда, при това преди да запалиш колата и да пуснеш парното и кел файда, че после ще е топла... :roll:

Нее и моита е седан! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 13 Яну 2009, 0:24

:shock: :shock: :shock:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 13 Яну 2009, 0:29

според мен е много добра екстра 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 13 Яну 2009, 0:45

И аз съм забелязъл ,че на моя седан също духа от дръжките :P :P

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 13 Яну 2009, 0:47

бе вие базикате ли се ? или да ходя да видя :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от mariqn_m » 13 Яну 2009, 0:52

Kambe написа:бе вие базикате ли се ? или да ходя да видя :mhihi: :mhihi:
Колега никога няма да пусна тема за бъзик :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 13 Яну 2009, 0:56

че тези духалки що не са описани в реалоем-а ?
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е53 4.4
Мечтае да кара: Е60 V10

Мнение от Demo 9 » 13 Яну 2009, 0:58

и ква екстра е тва... те ако са ти замръзнали дръжките и ключалките как ще влезеш да запалиш и да пуснеш парното :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 13 Яну 2009, 1:01

според мен по-скоро надува от некъде във вратата и по пътя на логиката излиза от дръжките. Я като го нагласите така отворете вратата и пак (ако ви по-лесно с цигара) проверете от къде надува към вратата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 13 Яну 2009, 1:05

Kris написа:според мен по-скоро надува от некъде във вратата и по пътя на логиката излиза от дръжките. Я като го нагласите така отворете вратата и пак (ако ви по-лесно с цигара) проверете от къде надува към вратата.

и аз това мисля че е просто от някаде търси да излезе въздух и го прави през дръжката
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от mariqn_m » 13 Яну 2009, 1:14

Demo 9 написа:и ква екстра е тва... те ако са ти замръзнали дръжките и ключалките как ще влезеш да запалиш и да пуснеш парното :mhihi:

Ами отваряш си само едната врата а другите като запалиш ще се отмразят като включиш парното защото моите по някои път така са замразвали че .... :help:

Аватар

Мнение от mariqn_m » 13 Яну 2009, 1:23

Kris написа:според мен по-скоро надува от некъде във вратата и по пътя на логиката излиза от дръжките. Я като го нагласите така отворете вратата и пак (ако ви по-лесно с цигара) проверете от къде надува към вратата.

Е вие го изкарахте тва парно че вътре в купето духа така че къто седна на предната седалка ще ме върти така яко че може и на задната седалка да ме издуха чак :mhihi: няма толкова яко oбдухване вътре че да свисти чак толкова яко на самите дръжки отвън тва минава някаде директно а не да става вакум и да се чуди откаде да излиза.Тогава защо само като се насочи копчето да духа към прозорците излиза от дръжките :idea: а при другите положения на въртялката не духа през дръжките.... :?: А по принцип наи силно се усеща въздушната струя когато е настроено да oбдухва срещу хората в купето а другите 2 положения са по слаби но аз неговоря за тва положение на вратката а за 1 от слабите положения към прозорците :idea:
Последна промяна mariqn_m на 13 Яну 2009, 13:45, променена общо 3 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 13 Яну 2009, 1:26

колега ако беше вярно със сигурност щяха да го отразят в сайта..
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=05
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=05
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към E36