резервоар
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
резервоар
колеги, може ли някой да ме светне на какъв принцип става изравняването на нивата в двете половини на резервоара?
щото на мен ми се случи следното: колата угасна в движение, вдигам аз седалката,вадя помпата и вътре нема никой а в другата половина се плискат поне 10 литра бензин
помпата е фира,ще се сменя с нова но ми е любопитно как е останала на сухо?
колата е 320 купе, ако тва има някакво значение
щото на мен ми се случи следното: колата угасна в движение, вдигам аз седалката,вадя помпата и вътре нема никой а в другата половина се плискат поне 10 литра бензин

помпата е фира,ще се сменя с нова но ми е любопитно как е останала на сухо?

- SILVER__ARROW
- Потребител
-
СТИГА БЕ КВО ЩЕ ДА Е СТАНАЛО И НА МЕН МИ Е ИНТЕРЕСНО , ДАНО НЯКОЙ ПИШЕ , НА МЕН НЕ МИ СЕ Е СЛУЧВАЛО ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМАМ ЕБАТИ ВАКУМА НА РЕЗЕРВОАРА ДЕТО СТАВА СИГУРНО СЕ Е ЗАПУШИЛ НЯКОЙ ОТДУШНИК ... ПФУУ 

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Re: резервоар
zazomazo написа:колеги, може ли някой да ме светне на какъв принцип става изравняването на нивата в двете половини на резервоара?
щото на мен ми се случи следното: колата угасна в движение, вдигам аз седалката,вадя помпата и вътре нема никой а в другата половина се плискат поне 10 литра бензин![]()
помпата е фира,ще се сменя с нова но ми е любопитно как е останала на сухо?![]()
Виж 7-мото и 10-тото мнение (моите) в тази тема:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=124137
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Re: резервоар
joreto_88 написа:Виж 7-мото и 10-тото мнение (моите) в тази тема:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=124137
Всичко е много хубаво обаче като нямаш такъв маркуч ?
Аз точно вчера си рових поплаваците...
На бензиновата помпа има изход за такъв маркуч но той си е запушен заводски, а от другата страна няма изход за такъв маркуч....
Става дума за този горния: http://www.pelicanparts.com/bmw/techart ... /pic15.jpg
Що е то ?
- DarkPsy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 Yes-ka 97''
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Точно този горния (по-дебелия) маркуч при мене минава м/у ламарината и резервоара и отива от другата страна и влиза в сондата.
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
joreto_88 написа:Точно този горния (по-дебелия) маркуч при мене минава м/у ламарината и резервоара и отива от другата страна и влиза в сондата.
Да де.. самоче май е така единствено при коли 92-93 г.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Nasko_325TD написа:Ами при мен единият на сондата е запушен с болт а другия си отива някъде.
Става дума за от ляво.
Да и твоята тема четох.
Кое е това от ляво?
Значи ако става дума за мястото, на което ти е помпата (от ляво) обяснението е просто... тоест ако помпата ти е сменена с някоя стар модел, това обяснява защо ти имаш болт... просто е трябвало да запушат с нещо този изход. Ако пък става дума за от другата страна (от дясно... там където има само поплавък) обяснението е същото.
Ти обаче си с дизел, а там не съм запознат. Обаче мисля че съм прав и дано да съм ти помогнал поне да си изясниш някои неща.
Другото важно нещо е за отвориш и двата капака и да разгледаш много добре къде какви маркучи има. Да не се окаже че наистина имаш проблем.... ако направиш няква снимка ще е още по-добре... така хората ще могат да ти помогнат.
Извинявам се за това че пиша извън темата... дано да съм бил полезен.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Благодаря колега,днес ще снимам и ще кача снимките!
А отляво има само поплавък-поне сега е така.А от дясно е сложена помпата която подкачва и незнам дали има за самоя модел 2 помпи една главна която аз имам и една помощна за изравняване на нивата в двете половини!?
А отляво има само поплавък-поне сега е така.А от дясно е сложена помпата която подкачва и незнам дали има за самоя модел 2 помпи една главна която аз имам и една помощна за изравняване на нивата в двете половини!?

- huligana na altubana
- Потребител
-
аз асм с 318 тдс и при мен се слу4и помпата да изгори и така си карам 100000 км с един резервоар като ми стигни половината сипвам до гори и така си ре6их проблема питах струва6е тогава около 200лв. и така рискувах 30 литра нафта и наливам разервоара.това е от мен
13 мнения
• Страница 1 от 1