Дискусия относно една импортната тема за задно през зимата.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: другите да се усмихват :)

ОМГ

Мнение от JENATA NA 6EFA » 03 Яну 2009, 22:36

ТОА ГО СТЕГА КАСКАТА :dummy:

Потребител
Аватар

Мнение от acko88 » 03 Яну 2009, 22:44

Първо здравейте и честитита нова година на всички.Немога да разбера какво подскочихте толкова??Никой не е обидил марката "БМВ".Колегата от алфа форума говори за голям автомобил и задно предаване.Това че последните години автомобилите от "Фиат Груп" се конструират с предно предаване (да подскажа че в това число влиза марката Алфа Ромео) незначи че всичките са така,има алфи със задно и неса малко!Колегата е споделил какво му се е случило и това е какво толкова страшно стана?Чудя се как несте почна ли да спорите коя марка е по бърза...
Поздрави на всички!!!
BMW e34 520i
Alfa Romeo 146 1.9 JTD
Alfa Romeo 146 1.6 TS
Alfa Romeo 164 2.0 V6 Turbo

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 03 Яну 2009, 22:45

От всичките 5 страници, които се изписаха, разбрах, че много от фактите около случката седмицата са или преиначени, или спестени. Което от своя страна не говори нищо добро за един уважаващ себе си редактор/журналист, който преди всичко трябва да е изцяло обективен и да представи всички обстоятелства и факти, които са били налице в конкретната ситуация.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318IA Cabrio

Мнение от paco_sf » 03 Яну 2009, 22:58

Сега разбирам, че сме "вентилаторите" :shock: (припадаш). Значи случката е следната - аз и един приятел (с гоуфара 2-ка) ще си пробваме гумите и коя кола повече катери (той си мисли, че като е с предно двигателя натиска гумите нали и е безсмъртен - да ама не). Заставаме на един баир на село става въпрос (мойте гуми чисто нови - Continental Winter Contact TS830 - 4те, неговите BF Goodrich (много ги хвали) само предните) и той вика айде да видиме кой ще тръгне първи и аз ок. Аз тръгвам той си седи на едно място и върти :winky: ще се скъса от яд. Измрънка нещо и сега ще ме води на един друг баир - аз ок. Отиваме - качваме го и двамата без проблеми. От там пак ми мрънка нещо и вече отиваме в едно момче на купон. Само че той живее високо и пак се минава по един хълм. Сняг около 20 см, само че пътя е отъпкан и заледен съответно от колите. Той хитар - спира на едно място, където е заледено стабилно аз спирам след него. И от там се започва едно боксуване от около минута и нещо и аз само му свиркам да се мръдне от пътя. Той се дръпва с думите спри там кадето бях аз - няма проблем. Спирам точно там - мисля, че наклона е малко повече от 40 градуса - първа, малко газ, полусъединител и колата тръгва се едно е на асвалт. От там не спрях да го базикам цяла вечер. После нека ми каже някой нещо за БМВ-тата, а пък да има касмет да каже "вентилатор". А на оня пич където е карал 750-ката бих му казал, че не електрониката а задкормилното устройство не му е в ред.

п.с. ЧНГ на всички :D

Потребител
Аватар

Мнение от pinko » 03 Яну 2009, 23:07

Wolfen написа:От всичките 5 страници, които се изписаха, разбрах, че много от фактите около случката седмицата са или преиначени, или спестени. Което от своя страна не говори нищо добро за един уважаващ себе си редактор/журналист, който преди всичко трябва да е изцяло обективен и да представи всички обстоятелства и факти, които са били налице в конкретната ситуация.

Такааа, ето оригиналния текст:

Взел съм за празниците един вентилатор 750i и направо съм отчаян - тая кола не може да се качи по най-малкия баир при 1 см сняг, хем е с чисто нови зимни гуми Пирели Сотозеро.

Оная вечер в снежната буря 1 час буксувах по баира, замалко да прегрее, термометъра на маслото показваше 140 градуса, а всички коли с предно минаваха покрай мен като пичове. Само аз и една Е-класа въртяхме гъзове...Накрая изключих всички електроники, тракшън контроли, ЕСП-та и с цената на бясно буксуващи гуми, мяткаща се задница и четвърт резервоар бензин успях да се изкатеря...

Само не разбрах какво по-точно от фактите съм преиначил, спестил или манипулирал. Освен това аз не съм пускал тема във вашия форум, а в нашия. Реално, ако някой е събрал негативи от цялата работа, това съм аз - само се опитай да преброиш колко пъти в тази тема съм наречен калпав шофьор, некадърник, редакторче, което никога не се е качвало на кола със задно и т.н.

Ама не се сърдя, щото знам какво говоря - карал съм всички БМВ-та, включително всички Минита (Клубман, Купър, JCW) и Ролс-Ройс Фантом и мога да направя сравнение кое как върви. Само за последния месец по един уикенд съм карал 123d, 530xd и въпросната седмица (взех я за празниците, почти 2 седмици, ама си отседя в гаража заради снега).

И за да може да се направи обективно сравнение коя кола как се качва по въпросния баир, ви хвърлих ръкавицата да дойдете и да покажете как със страхотните си драйверски умения ще качите баира. Сега вече описах детайлно условията тогава и сега. Само че май никой не се осмелява.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318IA Cabrio

Мнение от paco_sf » 03 Яну 2009, 23:17

Колега с радост бих приел предложението ти за въпросния баир. Може и аз да не съм прав, но като гледам си привърженик на Алфа - няма нищо лошо в това, но явно БМВ-тата са по лоши коли за тебе. Другата седмица съм свободен цялата казваш каде, ще се разберем кога и ще видиме за какво става на въпрос. Съгласен ? Казвам всичко тоша с не лоши чуства и нямам нищо против Алфите - аз просто съм фен на БМВ ;) :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 03 Яну 2009, 23:20

pinko написа:
Wolfen написа:От всичките 5 страници, които се изписаха, разбрах, че много от фактите около случката седмицата са или преиначени, или спестени. Което от своя страна не говори нищо добро за един уважаващ себе си редактор/журналист, който преди всичко трябва да е изцяло обективен и да представи всички обстоятелства и факти, които са били налице в конкретната ситуация.

Такааа, ето оригиналния текст:

Взел съм за празниците един вентилатор 750i и направо съм отчаян - тая кола не може да се качи по най-малкия баир при 1 см сняг, хем е с чисто нови зимни гуми Пирели Сотозеро.

Оная вечер в снежната буря 1 час буксувах по баира, замалко да прегрее, термометъра на маслото показваше 140 градуса, а всички коли с предно минаваха покрай мен като пичове. Само аз и една Е-класа въртяхме гъзове...Накрая изключих всички електроники, тракшън контроли, ЕСП-та и с цената на бясно буксуващи гуми, мяткаща се задница и четвърт резервоар бензин успях да се изкатеря...

Само не разбрах какво по-точно от фактите съм преиначил, спестил или манипулирал. Освен това аз не съм пускал тема във вашия форум, а в нашия. Реално, ако някой е събрал негативи от цялата работа, това съм аз - само се опитай да преброиш колко пъти в тази тема съм наречен калпав шофьор, некадърник, редакторче, което никога не се е качвало на кола със задно и т.н.

Ама не се сърдя, щото знам какво говоря - карал съм всички БМВ-та, включително всички Минита (Клубман, Купър, JCW) и Ролс-Ройс Фантом и мога да направя сравнение кое как върви. Само за последния месец по един уикенд съм карал 123d, 530xd и въпросната седмица (взех я за празниците, почти 2 седмици, ама си отседя в гаража заради снега).

И за да може да се направи обективно сравнение коя кола как се качва по въпросния баир, ви хвърлих ръкавицата да дойдете и да покажете как със страхотните си драйверски умения ще качите баира. Сега вече описах детайлно условията тогава и сега. Само че май никой не се осмелява.

Точно за това говоря ... това малко баирче с 1см сняг изведнъж се оказа:

pinko написа:В момента условията са доста сходни с тези от 23.12. вечерта - около 10-15 см пресен сняг, продължава да вали силно, отдолу са заледени и полирани до блясък гранитни павета. На няколко места има текла вода от спукани чешми (огромни буци лед), целия път е в дупки и има 3 доста остри завоя, които не позволяват да се засилиш, освен това са със сериозен страничен наклон. Целия път е на големи надлъжни вълни, които те подхвърлят и задните колела губят сцепление. Температурата в момента е -5 градуса.

Не мислиш ли, че малко поспести от фактите в първоначалния си пост в Алфа форума? Не мисля, че тук е мястото да си мерим кой е по-добър шофьор. Аз лично не съм, особено на сняг. Жалко за колегите, които са започнали с нападките... в кайна сметка, трябва да се уважаваме, независимо каква марка кола караме. А относно поканата .. до колкото видях е само за собствениците на 7ма серия ... а аз съм горд собственик на 3та серия :)

Призовавам ви, запазете добрия тон :) Уваженнието преди всичко!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 03 Яну 2009, 23:32

pinko написа:....

Ама за да е обективно сравнението на "драйверските" според теб умения (толкова ли е трудно журналист да напише нещо на български език :?: :?: ) трябва и условията да са 1:1, или поне с пренебрежимо малка разлика, нали така :?: Или греша :?: 3а тест 1:1 изкарай от гаража "вентилатора" и смятам, че ще се намерят кандидати които да си пробват шофьорските умения на посочен от теб труден терен. Оправдания от рода "Колата НЕ ми е дадена за такива тестове" НЕ приемаме...

ПС: Колкото и да ми е неприятно си мисля, че колегата поне в случая е прав: Голям автомобил, задно предаване, много Нютони, автомат и лед и сняг не се понасят много-много...
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от pinko » 03 Яну 2009, 23:35

Тъй де, в Алфа-форума не уточних, че буксуването започна при 1 см сняг и завърши при повече от 10 см. После обаче го направих.
Също така не уточних, че баира на снимката не е точно този, на който буксувах. Макар че и на този буксувах точно толкова и при точно толкова сняг, колкото има на снимката.
Факт е обаче, че и при само 1 см сняг 7-цата не искаше да тръгне от място, даже и почти на равно, при съвсем малък наклон, докато не изключих всички електроники.
Факт е също така, че накрая все пак успях да я кача по баира, макар че по едно време почти се бях отчаял. Кэоето явно показва колко скапан шофьор съм.

Просто 407 к.с., 600 Нм при 1750 об./мин и автоматик на кола с тегло 2 тона и дължина 5,10 метра и ЗАДНО задвижване означават, че просто не върви на сняг. Това е. Няма значение дали е БМВ или Мерцедес или квото се сетиш. Който смята, че не съм прав, да дойде и да го докаже.

Освен това темата не се казва "БМВ ли? Я бегай оттука...", а се казва "Задно ли? Я бегай оттука..."

Вие да не сте решили, че всички коли със задно са БМВ? Или бе пък само БМВ са със задно?

Иначе 7-цата си е перфектна, просто не е направена за нашите пътища. Точно това съм написал. Ама вие четете избирателно.

Вижте сега, вентилатора си е разкошна кола, и според мен е много по-добра от съответната S-класа, възраженията ми са срещу задното предаване, и то конкретно при българските условия (визирам пожарникарчето Б.Б. и софийските улици).

Въпреки размерите и теглото си 750i има уникално поведение на пътя, окачването е забележително добро, имаш избор от 4 базови настройки на твърдоста (Комфорт, Нормал, Спорт и Спорт+), кормилното управление е прецизно и много информативно.

При Комфорт вози като лодка, а при Спорт+ стои на пътя като картинг.

Двигателя е върха на сладоледа, има безкрайни резерви от тяга при всякакви обороти, 407 к.с. и 600 Нм, ускорението до 100 е за 5,2 секунди. Автоматичната трансмисия работи точно както трябва да работи една такава трансмисия. Разхода на гориво също е съвсем приемлив за битурбо бензинов V8 - около 12-13 л/100 км при пъргавко извънградско и 17-18 градско.

Вътре е тихо като в катедрала, не се чува нито двигателя, нито вентилаторите на отоплението, нито шумове от вятъра или окачването. Спирачките също са убийствени.

Просто при необработен сняг колата не може да се кара, това е. Прекалено е мощна, прекалено е тежка, електронните системи са настроени прекалено предпазливо, но това е била и целта на упражнението - това не е нито високопроходим автомобил, нито спортна резачка. А и никой не иска подобно нещо от подобен автомобил.

Това е преди всичко една забележително динамична лимузина от най-висок клас - и като такава е почти перфектна. Ако я направят и с двойно задвижване (750xi), ще стане перфектна.

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 03 Яну 2009, 23:36

колега алфист.. айде на бас че ще кача това баирче с е30ката със есенни гуми..
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 03 Яну 2009, 23:47

uricatoli написа:колега алфист.. айде на бас че ще кача това баирче с е30ката със есенни гуми..

Лъжеееш- то и с гуми за мъгла ще го качат повече от половината коли, независимо с предно или задно са :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Разликата обаче е дреееебна- Е30 НЕ Е: 2+тона, 5+метра дълга, 400+ коня и 600 Нм

pinko, не обяснявай какво и кога си написал- който е искал е прочел и 2-те теми, който не е искал няма да прочете с каквито и букви да му го напишеш...
Отправи предизвикателство към уменията на хората, които те понахраниха... Дадох ти вариант за обективно сравнение- вентилатора е при теб още, харесвай си терен и тествайте с майсторите от форума които те изкараха слаб шофьор... Но не забравяйте и да снимате ;)
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от pinko » 04 Яну 2009, 0:17

@ms

Да, до понеделник е при мен, проблема е, че утре едва ли ще мога да го изкарам от гаража, изобщо не ми се мисли как ще го връщам в понеделник, ако дотогава не поразчистят снега в наше село. Ще си джиткам с Волвото, кво да се прави...

Иначе аз много си падам по баварките, даже сериозно се замислях да си купя 330xd като на сестра ми, ама е много ниско за офроуда, който карам всеки ден. Затова ще продавам 166-цата и ще взема Гранд Чероки. Не си падам по жипки, но просто съм принуден от обстоятелствата...

Иначе моя фаворит е 123d - тая кола ми достави наистина страхотно удоволствие, великолепна е. Ако не сте си купили тоя брой на Ауто Билд, ето ви пидиефчето:

http://mail.dir.bg/~tkm_digital/123d.pdf

Аватар

Мнение от ms » 04 Яну 2009, 0:34

Олелееее- за АутоБилд ли пишеш статийки :?: :?: :?: :?: Що не каза някой още в началото- да не се мъча да чета 8 страници в Алфа форума и да пиша културно и с нужното уважение тук :evil:
Включвам се към мнението на колегите с чиста съвест: Виновно е задкормилното устройство, а не автомобила. Дали е било С-класа, Ролс, Бентли или 7-ма серия не е важно изобщо, щом задкормилното магаре е едно и също.... А и щом смяташ, че Гранд Чероки-то е подходящ избор за високопроходим автомобил :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 04 Яну 2009, 0:37

абе "редакторче", тая кола са я мислили повече инженери, отколкото хора има във ваше село :twisted: ти ли ще казваш на лидерите на пазара да бегат с това задно? ти? а? :D
което много ме съмнява въобще да си карал въпросния автомобил, дори и да си се возил в него, не на сняг, ами въобще :D
не ставай смешен. сигурно балъците по германия, швейцария, австрия и скандинавските страни са много, ама много прецакани, нали? :D
чакай да те питам - ти въобще карал ли си голяма тежка кола със задно предаване и чисто нови зимни гуми? да не говорим от последно поколение със всички възможни системи против боксуване и така нататък? или си чел по форумите, че задното за нищо не става, пинко :mhihi:
п.п. май някой вентилатор те е отвял на баира и сега преразказваш измишльотини :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 04 Яну 2009, 0:38

още нещо искам да те питам...
да не си редактор на вестник трета възраст? :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата