Дискусия относно една импортната тема за задно през зимата.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 03 Яну 2009, 20:27

Ех, в онази тема се говореше, че големите вентилатори не можели, са само с тази 7ца стана ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от savski » 03 Яну 2009, 20:28

Много ме е яд, че още нямам БМВ, щях да отида, наистина... ама засега още съм с предно. :confused:

Потребител
Аватар

Мнение от pinko » 03 Яну 2009, 20:30

///peter написа:Ех, в онази тема се говореше, че големите вентилатори не можели, са само с тази 7ца стана ;)

Я виж пак кво съм написал - никъде не става дума за вентилаторите въобще, а конкретно за тази седмица.

Аре бе, кво става, нали се бяхте качвали на връх Ком със задно при половин метър сняг, къде сте сега - става дума за едно баирче до София.

Пък ако случайно, по независещи от него обстоятелства, някое БМВ закъса, ще го дръпна с Волвото.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 03 Яну 2009, 20:42

pinko написа:Аре бе, кво става, нали се бяхте качвали на връх Ком със задно при половин метър сняг, къде сте сега - става дума за едно баирче до София.

Е жалко, подразбрахме за големите бмв-та, щях да кандидатствам с ето тази снимка за байра:

Изображение

Условията са сходни, за тези които знаят това е нанагорнището пред манастира в Герман, но на слизане... изкачването не бе никак трудно, даже не се бях засилил :uups: А на слизане гумите леко поиграваха предните ;)
Колата (7цата) искаш на лед както каза с баници 255 сигурно да върви без проблеми с тези коне... трябва си опит, 7цата не е като жигулата или ладата която си имал, нито като алфата ;)

П.С. колата ми е от най-ниските 34ки които съм виждал, така че следи плътно наклона, макар и да не си личи хубаво тук.

Потребител
Аватар

Мнение от pinko » 03 Яну 2009, 20:45

Пътя за манастира над Герман го знам много добре, той не е стръмен, само завоя през самия манастир е малко по-остър - иначе е поне два пъти по-равно в сравнение с баира в Кокаляне.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 03 Яну 2009, 20:46

pinko написа:Пътя за манастира над Герман го знам много добре, той не е стръмен, само завоя през самия манастир е малко по-остър - иначе е поне два пъти по-равно в сравнение с баира в Кокаляне.

Точно на самия завой си е стръмен ;) Няма нищо общо със байра ти...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 03 Яну 2009, 20:47

Кога стана 10-15 см снега ? Кога излязоха спуканите тръби, заледени павета ? Кратери ? Колега това е лимузина, не джип!
Мисля, че прочетох че БМВ-то не можело да се качи по най-малкия байр , при 1 см сняг ? Сега излязоха дупки, странични наклони, лед и прочие! В алфа форума не е споменато това, само на един страховит байр и... снимка на която се вижда 1-2 см сняг!
От Добрич съм и ако беше по-близко щях да съм първия който щеше да дойде, не защото да ти доказвам, че може да тръгнеш от въпросната снимка която си сложил, а да си почеша краката! :mhihi:
Цял ден и цяла нощ щях да се качвам и слизам ти само идвай от време на време да слагаш бензин. :)
Последна промяна kiro_320 на 03 Яну 2009, 20:50, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от pinko » 03 Яну 2009, 20:49

///peter написа:
pinko написа:Пътя за манастира над Герман го знам много добре, той не е стръмен, само завоя през самия манастир е малко по-остър - иначе е поне два пъти по-равно в сравнение с баира в Кокаляне.

Точно на самия завой си е стръмен ;) Няма нищо общо със байра ти...

Анджък де, не се изразих добре - само завоя пред самия манастир е по-стръмничък, пък и е остър, иначе не е хич стръмно. Редовно ходя да разтривам там тестовите коли.

Проблема на баира в Кокаляне са полираните до огледален блясък гранитни павета, които се заледяват и ако върху тях падне малко пресен сняг - не може да стоиш и прав.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 03 Яну 2009, 20:54

kiro_320 написа:Кога стана 10-15 см снега ? Кога излязоха спуканите тръби, заледени павета ? Кратери ? Колега това е лимузина, не джип!
Мисля, че прочетох че БМВ-то не можело да се качи по най-малкия байр , при 1 см сняг ? Сега излязоха дупки, странични наклони, лед и прочие! В алфа форума не е споменато това, само на един страховит байр и... снимка на която се вижда 1-2 см сняг!

Верно е това!! От един наклон с малко сняг и леко лед вече сме на някакъв лунен терен.
То сигурно и с предно немогат да се качат там.

Потребител
Аватар

Мнение от pinko » 03 Яну 2009, 20:59

Hugo Boss написа:
kiro_320 написа:Кога стана 10-15 см снега ? Кога излязоха спуканите тръби, заледени павета ? Кратери ? Колега това е лимузина, не джип!

Верно е това!! От един наклон с малко сняг и леко лед вече сме на някакъв лунен терен.
То сигурно и с предно немогат да се качат там.

На 23.12. към 21 часа, когато започна снежната буря, мъките ми започнаха при точно 1 см сняг. Факт. А голямата ми Алфа 166 при такива условия никога не е имала проблем със същия този баир.

После, докато буксувах, за десетина минути натрупа около 10 см. И покрай мен минаваха коли с предно. И 166-цата щеше да мина - сигурен съм. А баира пред гаража съм го снимал, за да видите при колко сняг започна всичко. И защото наклона е приблизително същия. Иначе в оная тема не съм споменал за другите препятствия. Но пък и вие разправяхте как сте се качвали в сняг до колене до Узана...

В момента има точно 11 см - току.що го мерих, ето и снимка. И продължава да вали.

Изображение
Последна промяна pinko на 03 Яну 2009, 21:14, променена общо 2 пъти

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Яну 2009, 21:01

аз съм съгласен със всичко написано от розовата пантера...

както казах по-горе - моят опит със големи коли със задно е много сходен. когато имаш голям двигател и автоматична скоростна кутия - почти няма тръгване на добре утъпкан сняг/лед...

.. случвало ми се е да излизам от колата (както си е на скорост и се въртят гумите) и да бутам.. и като закачи малко.. тичам- скачам вътре и така...

.. докато със всека кола със предно почти не ми се е случвало да закъсам някъде а ако се е случвало е било от чиста глупост...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от Xtrime7 » 03 Яну 2009, 21:47

[quote="bobi 318 is"]Ако иска може да доиде да му покажа на кав страмен баир живея,и си се ка4вам с купенцето без проблем,даже миналата седмица ме свари неподготвен с летните гуми 235 no problem:mhihi: пс.ама имам един помошник отзад ;) ШПЕР му викат :winky:[/quote
Колега;този шпер къде стои и как се използва.да не е 4 по 4
145 1,6ts 2000g 120ks
Kawazaki 1000 130ks

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 03 Яну 2009, 22:06

Xtrime7 написа:
bobi 318 is написа:Ако иска може да доиде да му покажа на кав страмен баир живея,и си се ка4вам с купенцето без проблем,даже миналата седмица ме свари неподготвен с летните гуми 235 no problem:mhihi: пс.ама имам един помошник отзад ;) ШПЕР му викат :winky:

Колега;този шпер къде стои и как се използва.да не е 4 по 4

Това колега е дето го имате вие с предното, а ние не винаги - двете гуми се въртят при подаване на газ ;)

А към колегата пинко, доста некоректно... ако така пишете и статиите си...
Първо показваш снимка на някаква равна местност, после се оказва, че не била тя, пък било заледено, пък не знам си какво... а за капак показваш изчеластрена 5ца, която не разбрах какво общо има взимането на завой с несъобразена скорост и стабилността на бмв :shock: нещо да ни засегнеш ли какво? да вадим ли снимки на алфички изпуснали предницата? ;)
Последна промяна ///peter на 03 Яну 2009, 22:09, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от pinko » 03 Яну 2009, 22:08

///peter написа:Това коелег е дето го имате вие с предното, а ние не винаги - двете гуми се въртят при подаване на газ ;)

И аз го имам на 166-цата - Q2 се казва и е механичен торсен-диференциал. По-добро е от шпер.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 03 Яну 2009, 22:15

Ми като не може да качи байра, хората са измислили вериги.Слагаш и качваш баира.Сега ще взема да си хвърля BMW-то и да си купя някоя Алфа с предно да мога да качвам заледени павета и обратни наклони.Хубаво, алфите,фолцвагените и аудитата по-добре качват заледени баири и какво от това? :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата