коледно-новогодишен подарък..

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
Мечтае да кара: По пистите :)

коледно-новогодишен подарък..

Мнение от nthnl » 31 Дек 2008, 13:43

Здравейте колеги,
първо искам да ви честитя коледно-новогодишните празници и да ви пожелая приятно изкарване довечера :). А сега по темата :
Покрай тези празници успях да посъбера някой лев, че трябва да си купувам лети джанти с гуми, понеже нямам комплект за лятото. Но от няколко дена колата почна да загрява, странното беше че не го правеше постоянно а когато си поиска. Говорих с няколко мой познати и те ме посъветваха да си сменя термостата понеже явно не иска да отвори големия кръг. Купих аз термостатче и отивам да ми го смени един мой познат майстор. Само докато вдигна капака, пипна маркучите на водата и ми вика - Брато, няма да минеш само с термостат, отишла си е гарнитурата, затова ти прегрява.. Надали има нужда да обяснявам, че от празничното ми настроение не остана и помен. И като се почна едно изреждане на цифри.. направо ме заболя главата :( . Не искам да подливам вода на майсторчето като казвам за колко пари ми предложи да я оправи тъй като го познам и ще ми направи отстъпка :) . Както каза един колега - няма вечни неща, затова и не се ядосвам, че ми се случи такова нещо точно на нова година. Пожелавам си поне след като излезе колата от бокса да е заваля малко сняг, та да мога да отида да се попързалям :)))

Затова колеги ви пожелавам весели празници и дано имате повече късмет от мен през новата година :P

С Уважение,
Михаил Великов

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 31 Дек 2008, 13:58

Интересно,бързо е направил диагнозата,имай в предвид,че гарнитура не се духва толкова лесно ;)
Трябва преди това да си я прегрял зверски и да е останала без вода :idea:
Ако тия неща не са се случвали ,можеш с чиста съвест да смениш термостата и водната помпа и да си караш ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 31 Дек 2008, 14:05

vld написа:Интересно,бързо е направил диагнозата,имай в предвид,че гарнитура не се духва толкова лесно ;)
Трябва преди това да си я прегрял зверски и да е останала без вода :idea:
Ако тия неща не са се случвали ,можеш с чиста съвест да смениш термостата и водната помпа и да си караш ;)

А може и да те заблуждава защото няма да се занимава за някакви си 5-10 лв. да ти сменя термостат а и искал да му добавиш още някой лев да му дадеш явно е без работа и така напразно да ти смени гарнитурка....то това да не е пържени картофки бря.... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nthnl » 31 Дек 2008, 14:22

ами колега, първо - не е оставала без антифриз никога, не съм я оставял да прегрява зверски. второ - от антифриза мирише на изгорели газове и трето - маркучите бяха надути почти до пръсване и още нещо - дори след като се угаси колата - маркучите си останаха на камък твърди.

С уважение,
Михаил Великов
Последна промяна nthnl на 31 Дек 2008, 14:26, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 31 Дек 2008, 14:23

Смени си водната помпа и термостата както ти казва колегата vld,въобще не знам защо не ги сменяте още като си копувате колата????,то си е направо задължително заради две неща стружащи общо 200 лева после можеш да се вкараш в такъв филм!
И си намери читав майстор,който да не те прави на маймуна!
За термоста си вземи от Вари200,Дару ,Камор кум 97лв е аз като взимах ,водна помпа си вземи с метална перка(HEPU) пиши в google и виж каде е магазина на Сименовско беше май някаде!
И последно и аз не вярвам да си я прегрял чак толкова,смени тези неща и то при други майстори и виж тогава!
И последно и аз искам 17-ки и т.н ,но предпочитам колата да ми е технически изправна а не накичена като коледна елха,и няма какво да си разваляш настроението това са стари коли случва се!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Re: коледно-новогодишен подарък..

Мнение от petio_bmw 318is » 31 Дек 2008, 14:34

nthnl написа:Здравейте колеги,
първо искам да ви честитя коледно-новогодишните празници и да ви пожелая приятно изкарване довечера :). А сега по темата :
Покрай тези празници успях да посъбера някой лев, че трябва да си купувам лети джанти с гуми, понеже нямам комплект за лятото. Но от няколко дена колата почна да загрява, странното беше че не го правеше постоянно а когато си поиска. Говорих с няколко мой познати и те ме посъветваха да си сменя термостата понеже явно не иска да отвори големия кръг. Купих аз термостатче и отивам да ми го смени един мой познат майстор. Само докато вдигна капака, пипна маркучите на водата и ми вика - Брато, няма да минеш само с термостат, отишла си е гарнитурата, затова ти прегрява.. Надали има нужда да обяснявам, че от празничното ми настроение не остана и помен. И като се почна едно изреждане на цифри.. направо ме заболя главата :( . Не искам да подливам вода на майсторчето като казвам за колко пари ми предложи да я оправи тъй като го познам и ще ми направи отстъпка :) . Както каза един колега - няма вечни неща, затова и не се ядосвам, че ми се случи такова нещо точно на нова година. Пожелавам си поне след като излезе колата от бокса да е заваля малко сняг, та да мога да отида да се попързалям :)))

Затова колеги ви пожелавам весели празници и дано имате повече късмет от мен през новата година :P

С Уважение,
Михаил Великов
колега смени си термостата щом си решил и задължително си вземи нова капачка на радиатора защото от там са ти всичките проблеми а не от гарнитурата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nthnl » 31 Дек 2008, 14:47

здрава е капачката.. като се отвие и си изпуска налягането и се отпускат маркучите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 31 Дек 2008, 15:03

Прекомерното надуване в системата може да е от локално прегряване и кипване на течността - лоша циркулация в главата (помпа) или термостат, но напълно е възможно проблема да ти е и гарнитура.....
Често пробива започва да 'духа' и надува системата при съвсем студен двигател, или колата припалва с пропуск на някой цилиндър (течността се навлиза в цилиндъра по време на престоя и мокри свещта).
Ако майстора, който е гледал колата е свестен, едва ли би искал да те вкарва във филми - най-малкото след това можеш да поискаш да ти покаже гарнитурата със следите от 'пробива'...
Добре е да се диагностицира навреме, за да не стане по-голяма беля (последния път след пробита гарнитура ми шлайфаха главата с около 0.8мм и трябваше да премина към по-високооктанов бензин, щото поради по-голямата компресия започнаха детонации).
:mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 31 Дек 2008, 15:09

nthnl написа:здрава е капачката.. като се отвие и си изпуска налягането и се отпускат маркучите.
точно тва ти е проблема де,клапана е запушен и държи прекалено голямо налягане

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nthnl » 16 Яну 2009, 20:10

Здравейте колеги,
съжалявам че пак повдигам темата, но просто попадам от трън та на глок. Смениха ми гарнитурата на главата, въпреки че се оказа че главата е била пукната леко и сега са я залепили. (Майстора занесъл главата на шлайф но се оказало че била само 2/100 крива, следователно после я занесъл на ултразвук. ) Освен това са ми сменили гумични на клапаните и разни други дребни нещица, но майстора ми каза, че когато се е опитал да сложи главата 4 от болтовете са били хлабави. :confused: Та сега ще ходи стругар на място да ми навива нова резба на всичките болтове и трябва да взема и един комплект болтове. Освен това има антифриз в маслото :( , което води до още разходи. Последно като говорих с майстора ми каза 700лв, само дето не съм много сигурен дали влиза цената на маслото в тях, но като се замисля - сигурно не :(

Лека вечер на всички,
Михаил Великов

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 16 Яну 2009, 23:58

nthnl написа:Здравейте колеги,
съжалявам че пак повдигам темата, но просто попадам от трън та на глок. Смениха ми гарнитурата на главата, въпреки че се оказа че главата е била пукната леко и сега са я залепили. (Майстора занесъл главата на шлайф но се оказало че била само 2/100 крива, следователно после я занесъл на ултразвук. ) Освен това са ми сменили гумични на клапаните и разни други дребни нещица, но майстора ми каза, че когато се е опитал да сложи главата 4 от болтовете са били хлабави. :confused: Та сега ще ходи стругар на място да ми навива нова резба на всичките болтове и трябва да взема и един комплект болтове. Освен това има антифриз в маслото :( , което води до още разходи. Последно като говорих с майстора ми каза 700лв, само дето не съм много сигурен дали влиза цената на маслото в тях, но като се замисля - сигурно не :(

Лека вечер на всички,
Михаил Великов

Ма*ата си е*ало...то още малко и щеше да се стигне до цената на цял двигател бре...за 2 часа демонтаж и монтаж на новия и си готов...ама като вече си се хванал... :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 17 Яну 2009, 0:21

Ми нормално,това лято само за ремонт на главата на TDS-а (заварки,шлайф,гумички,препасване на клапани+1нов и ново седло) дадох 400лв,а болтове,гарнитура и консумативи...не знам до къде стигна :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nthnl » 17 Яну 2009, 0:32

колега и аз се замислих за смяна на двигател, ама като се замислиш, то няма никаква гаранция, че този който сложа ще е по-читав. А да не говорим, че трябват още скоростна кутия, ECU, диф..

Поне се надявам сега като го оправя този да не бутам повече нищо по него.. ама като си знам късмета най-много след седмица я ще ми изпусне амортисиор я ще почне да тропа окачването.. мани.. не ми върви от към коли :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 17 Яну 2009, 0:40

Колега да ти кажа чесно...ако моя мотор се преебе поне ще го разкоствам на части....а новия да не казвам голяма дума какъв може да е... ;)

Назад към E36