коледно-новогодишен подарък..
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- nthnl
- младши ентусиаст
-
- Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
- Мечтае да кара: По пистите :)
коледно-новогодишен подарък..
Здравейте колеги,
първо искам да ви честитя коледно-новогодишните празници и да ви пожелая приятно изкарване довечера
. А сега по темата :
Покрай тези празници успях да посъбера някой лев, че трябва да си купувам лети джанти с гуми, понеже нямам комплект за лятото. Но от няколко дена колата почна да загрява, странното беше че не го правеше постоянно а когато си поиска. Говорих с няколко мой познати и те ме посъветваха да си сменя термостата понеже явно не иска да отвори големия кръг. Купих аз термостатче и отивам да ми го смени един мой познат майстор. Само докато вдигна капака, пипна маркучите на водата и ми вика - Брато, няма да минеш само с термостат, отишла си е гарнитурата, затова ти прегрява.. Надали има нужда да обяснявам, че от празничното ми настроение не остана и помен. И като се почна едно изреждане на цифри.. направо ме заболя главата
. Не искам да подливам вода на майсторчето като казвам за колко пари ми предложи да я оправи тъй като го познам и ще ми направи отстъпка
. Както каза един колега - няма вечни неща, затова и не се ядосвам, че ми се случи такова нещо точно на нова година. Пожелавам си поне след като излезе колата от бокса да е заваля малко сняг, та да мога да отида да се попързалям
))
Затова колеги ви пожелавам весели празници и дано имате повече късмет от мен през новата година
С Уважение,
Михаил Великов
първо искам да ви честитя коледно-новогодишните празници и да ви пожелая приятно изкарване довечера

Покрай тези празници успях да посъбера някой лев, че трябва да си купувам лети джанти с гуми, понеже нямам комплект за лятото. Но от няколко дена колата почна да загрява, странното беше че не го правеше постоянно а когато си поиска. Говорих с няколко мой познати и те ме посъветваха да си сменя термостата понеже явно не иска да отвори големия кръг. Купих аз термостатче и отивам да ми го смени един мой познат майстор. Само докато вдигна капака, пипна маркучите на водата и ми вика - Брато, няма да минеш само с термостат, отишла си е гарнитурата, затова ти прегрява.. Надали има нужда да обяснявам, че от празничното ми настроение не остана и помен. И като се почна едно изреждане на цифри.. направо ме заболя главата

Затова колеги ви пожелавам весели празници и дано имате повече късмет от мен през новата година

С Уважение,
Михаил Великов
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Интересно,бързо е направил диагнозата,имай в предвид,че гарнитура не се духва толкова лесно
Трябва преди това да си я прегрял зверски и да е останала без вода
Ако тия неща не са се случвали ,можеш с чиста съвест да смениш термостата и водната помпа и да си караш

Трябва преди това да си я прегрял зверски и да е останала без вода

Ако тия неща не са се случвали ,можеш с чиста съвест да смениш термостата и водната помпа и да си караш

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
vld написа:Интересно,бързо е направил диагнозата,имай в предвид,че гарнитура не се духва толкова лесно![]()
Трябва преди това да си я прегрял зверски и да е останала без вода![]()
А може и да те заблуждава защото няма да се занимава за някакви си 5-10 лв. да ти сменя термостат а и искал да му добавиш още някой лев да му дадеш явно е без работа и така напразно да ти смени гарнитурка....то това да не е пържени картофки бря....

- nthnl
- младши ентусиаст
-
ами колега, първо - не е оставала без антифриз никога, не съм я оставял да прегрява зверски. второ - от антифриза мирише на изгорели газове и трето - маркучите бяха надути почти до пръсване и още нещо - дори след като се угаси колата - маркучите си останаха на камък твърди.
С уважение,
Михаил Великов
С уважение,
Михаил Великов
Последна промяна nthnl на 31 Дек 2008, 14:26, променена общо 1 път
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Смени си водната помпа и термостата както ти казва колегата vld,въобще не знам защо не ги сменяте още като си копувате колата????,то си е направо задължително заради две неща стружащи общо 200 лева после можеш да се вкараш в такъв филм!
И си намери читав майстор,който да не те прави на маймуна!
За термоста си вземи от Вари200,Дару ,Камор кум 97лв е аз като взимах ,водна помпа си вземи с метална перка(HEPU) пиши в google и виж каде е магазина на Сименовско беше май някаде!
И последно и аз не вярвам да си я прегрял чак толкова,смени тези неща и то при други майстори и виж тогава!
И последно и аз искам 17-ки и т.н ,но предпочитам колата да ми е технически изправна а не накичена като коледна елха,и няма какво да си разваляш настроението това са стари коли случва се!
И си намери читав майстор,който да не те прави на маймуна!
За термоста си вземи от Вари200,Дару ,Камор кум 97лв е аз като взимах ,водна помпа си вземи с метална перка(HEPU) пиши в google и виж каде е магазина на Сименовско беше май някаде!
И последно и аз не вярвам да си я прегрял чак толкова,смени тези неща и то при други майстори и виж тогава!
И последно и аз искам 17-ки и т.н ,но предпочитам колата да ми е технически изправна а не накичена като коледна елха,и няма какво да си разваляш настроението това са стари коли случва се!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
Re: коледно-новогодишен подарък..
колега смени си термостата щом си решил и задължително си вземи нова капачка на радиатора защото от там са ти всичките проблеми а не от гарнитуратаnthnl написа:Здравейте колеги,
първо искам да ви честитя коледно-новогодишните празници и да ви пожелая приятно изкарване довечера. А сега по темата :
Покрай тези празници успях да посъбера някой лев, че трябва да си купувам лети джанти с гуми, понеже нямам комплект за лятото. Но от няколко дена колата почна да загрява, странното беше че не го правеше постоянно а когато си поиска. Говорих с няколко мой познати и те ме посъветваха да си сменя термостата понеже явно не иска да отвори големия кръг. Купих аз термостатче и отивам да ми го смени един мой познат майстор. Само докато вдигна капака, пипна маркучите на водата и ми вика - Брато, няма да минеш само с термостат, отишла си е гарнитурата, затова ти прегрява.. Надали има нужда да обяснявам, че от празничното ми настроение не остана и помен. И като се почна едно изреждане на цифри.. направо ме заболя главата. Не искам да подливам вода на майсторчето като казвам за колко пари ми предложи да я оправи тъй като го познам и ще ми направи отстъпка
. Както каза един колега - няма вечни неща, затова и не се ядосвам, че ми се случи такова нещо точно на нова година. Пожелавам си поне след като излезе колата от бокса да е заваля малко сняг, та да мога да отида да се попързалям
))
Затова колеги ви пожелавам весели празници и дано имате повече късмет от мен през новата година![]()
С Уважение,
Михаил Великов
- nthnl
- младши ентусиаст
-
- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Прекомерното надуване в системата може да е от локално прегряване и кипване на течността - лоша циркулация в главата (помпа) или термостат, но напълно е възможно проблема да ти е и гарнитура.....
Често пробива започва да 'духа' и надува системата при съвсем студен двигател, или колата припалва с пропуск на някой цилиндър (течността се навлиза в цилиндъра по време на престоя и мокри свещта).
Ако майстора, който е гледал колата е свестен, едва ли би искал да те вкарва във филми - най-малкото след това можеш да поискаш да ти покаже гарнитурата със следите от 'пробива'...
Добре е да се диагностицира навреме, за да не стане по-голяма беля (последния път след пробита гарнитура ми шлайфаха главата с около 0.8мм и трябваше да премина към по-високооктанов бензин, щото поради по-голямата компресия започнаха детонации).

Често пробива започва да 'духа' и надува системата при съвсем студен двигател, или колата припалва с пропуск на някой цилиндър (течността се навлиза в цилиндъра по време на престоя и мокри свещта).
Ако майстора, който е гледал колата е свестен, едва ли би искал да те вкарва във филми - най-малкото след това можеш да поискаш да ти покаже гарнитурата със следите от 'пробива'...
Добре е да се диагностицира навреме, за да не стане по-голяма беля (последния път след пробита гарнитура ми шлайфаха главата с около 0.8мм и трябваше да премина към по-високооктанов бензин, щото поради по-голямата компресия започнаха детонации).

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
точно тва ти е проблема де,клапана е запушен и държи прекалено голямо наляганеnthnl написа:здрава е капачката.. като се отвие и си изпуска налягането и се отпускат маркучите.
- nthnl
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги,
съжалявам че пак повдигам темата, но просто попадам от трън та на глок. Смениха ми гарнитурата на главата, въпреки че се оказа че главата е била пукната леко и сега са я залепили. (Майстора занесъл главата на шлайф но се оказало че била само 2/100 крива, следователно после я занесъл на ултразвук. ) Освен това са ми сменили гумични на клапаните и разни други дребни нещица, но майстора ми каза, че когато се е опитал да сложи главата 4 от болтовете са били хлабави.
Та сега ще ходи стругар на място да ми навива нова резба на всичките болтове и трябва да взема и един комплект болтове. Освен това има антифриз в маслото
, което води до още разходи. Последно като говорих с майстора ми каза 700лв, само дето не съм много сигурен дали влиза цената на маслото в тях, но като се замисля - сигурно не
Лека вечер на всички,
Михаил Великов
съжалявам че пак повдигам темата, но просто попадам от трън та на глок. Смениха ми гарнитурата на главата, въпреки че се оказа че главата е била пукната леко и сега са я залепили. (Майстора занесъл главата на шлайф но се оказало че била само 2/100 крива, следователно после я занесъл на ултразвук. ) Освен това са ми сменили гумични на клапаните и разни други дребни нещица, но майстора ми каза, че когато се е опитал да сложи главата 4 от болтовете са били хлабави.

Лека вечер на всички,
Михаил Великов
- cucko
- старши ентусиаст
-
nthnl написа:Здравейте колеги,
съжалявам че пак повдигам темата, но просто попадам от трън та на глок. Смениха ми гарнитурата на главата, въпреки че се оказа че главата е била пукната леко и сега са я залепили. (Майстора занесъл главата на шлайф но се оказало че била само 2/100 крива, следователно после я занесъл на ултразвук. ) Освен това са ми сменили гумични на клапаните и разни други дребни нещица, но майстора ми каза, че когато се е опитал да сложи главата 4 от болтовете са били хлабави.Та сега ще ходи стругар на място да ми навива нова резба на всичките болтове и трябва да взема и един комплект болтове. Освен това има антифриз в маслото
, което води до още разходи. Последно като говорих с майстора ми каза 700лв, само дето не съм много сигурен дали влиза цената на маслото в тях, но като се замисля - сигурно не
Лека вечер на всички,
Михаил Великов
Ма*ата си е*ало...то още малко и щеше да се стигне до цената на цял двигател бре...за 2 часа демонтаж и монтаж на новия и си готов...ама като вече си се хванал...

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Ми нормално,това лято само за ремонт на главата на TDS-а (заварки,шлайф,гумички,препасване на клапани+1нов и ново седло) дадох 400лв,а болтове,гарнитура и консумативи...не знам до къде стигна 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- nthnl
- младши ентусиаст
-
колега и аз се замислих за смяна на двигател, ама като се замислиш, то няма никаква гаранция, че този който сложа ще е по-читав. А да не говорим, че трябват още скоростна кутия, ECU, диф..
Поне се надявам сега като го оправя този да не бутам повече нищо по него.. ама като си знам късмета най-много след седмица я ще ми изпусне амортисиор я ще почне да тропа окачването.. мани.. не ми върви от към коли
Поне се надявам сега като го оправя този да не бутам повече нищо по него.. ама като си знам късмета най-много след седмица я ще ми изпусне амортисиор я ще почне да тропа окачването.. мани.. не ми върви от към коли

- cucko
- старши ентусиаст
-
Колега да ти кажа чесно...ако моя мотор се преебе поне ще го разкоствам на части....а новия да не казвам голяма дума какъв може да е... 

14 мнения
• Страница 1 от 1