изскочили airbag заради дупка
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
изскочили airbag заради дупка
незнам дали ще ми повярва някои но на тъпата кола и гръмнаха аирбеците 318i влязох с 40 км в една тъпа дупка и не стига че джантат ми сряза гумата ами и два аир. във вратата и в колонката грамнаха и добре че бях на 400м. от вкъщи и днес не мога да я запаля възможно ли е нещо да ми блокира паленето
в лоша ситуация си изпаднал
захранването на акумолатора се прекъсва
виж тук http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=52578
захранването на акумолатора се прекъсва
виж тук http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=52578
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Имаше подобен случай описан от американски бимър, но той беше настъпил камък, колкото нормален юмрук, с около 90 км/ч. Резултата беше спукана предна гума и почти пробита джанта и гръмнали странични еърбеци.
Много тъпа и скъпа ситуация
, искренно съжелявам колега, неприятен коледен подарък ...
Но ако се замислиш, от друга страна дупките не си ги направил ти, ами просто някой не си е свършил работата да ги поправи и съответно трябва да си понесе отговорността за това
за морални и материални щети, пък ако колата ти е свързана с бизнеса ти - и за пропуснати ползи.
Но първо си извади някакъв документ от КАТ, удостоверяващ събитието, нищо че може да е от по-късна дата (никой не ти е светил , така, че кой знае кога е станало - естествено точно преди да се обадиш на полицията
).
Много тъпа и скъпа ситуация

Но ако се замислиш, от друга страна дупките не си ги направил ти, ами просто някой не си е свършил работата да ги поправи и съответно трябва да си понесе отговорността за това

Но първо си извади някакъв документ от КАТ, удостоверяващ събитието, нищо че може да е от по-късна дата (никой не ти е светил , така, че кой знае кога е станало - естествено точно преди да се обадиш на полицията

- gido
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5
- Мечтае да кара: MX5
беемвето нетие виновно,топросто те защитава и отваря аербеците,зада има такива послетствтя по колата явно дупката въобще нее била малка.виновнае общината и фирмата която подържа този участък от пътя.викаш телевизия и ги съдиш,заради такива дупки загиват хора.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
gido написа:беемвето нетие виновно,топросто те защитава и отваря аербеците,зада има такива послетствтя по колата явно дупката въобще нее била малка.виновнае общината и фирмата която подържа този участък от пътя.викаш телевизия и ги съдиш,заради такива дупки загиват хора.
Това е истината.
А иначе дупката за да ти скъса и гумата значи е била поне 50см. диаметъра и нека нети се струва чудно че си карам "само" с 40.
Ако беше карал със 100км. нямаше почти и да осетиш дупката.
Иначе викаш БТВ ИЛИ НОВА те само това и чакат. Или пък Мавриков и си готов. Вече доста хора са усъдили общината и са взели много добри пари за претърпяните имуществени и морални вреди.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Да ти кажа и как да запалиш.На плюсовата клема на акумулатора
има една кутийка.Там има пиропатрон,който се активира от компа на
еърбеците,и прекъсва тока към стартера и алтернатора.Та разглобяваш
кутийката(тя е капсулована) и ще видиш как края на кабела
е изкочил няколко сантиметра от клемата.Всичко,което трябва да направиш
е да набиеш клемата към кабела,за да направят връзка.До колкото ме
запозна с проблема един автотърговец,май с чук става цялата галимация.
Естествено след това ще ти свети лампата на еърбега.
И да не забравиш след това на каското да опишете клемата,щото рипеър кита е 600+ лева
има една кутийка.Там има пиропатрон,който се активира от компа на
еърбеците,и прекъсва тока към стартера и алтернатора.Та разглобяваш
кутийката(тя е капсулована) и ще видиш как края на кабела
е изкочил няколко сантиметра от клемата.Всичко,което трябва да направиш
е да набиеш клемата към кабела,за да направят връзка.До колкото ме
запозна с проблема един автотърговец,май с чук става цялата галимация.
Естествено след това ще ти свети лампата на еърбега.
И да не забравиш след това на каското да опишете клемата,щото рипеър кита е 600+ лева

- Dani Dupeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 523i
- gggalf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d
извинявам се че пиша в темата но да не отварям нова исках само да попитам като ми свети аирбега на таблото а не е гръмнал , при птп ще се отворили аирбега сега ?
- Dani Dupeto
- младши ентусиаст
-
gggalf написа:извинявам се че пиша в темата но да не отварям нова исках само да попитам като ми свети аирбега на таблото а не е гръмнал , при птп ще се отворили аирбега сега ?
Закачи я за диагностика колега! Някакава грешка ти дава, и явно за тва свети. Според мен в момента и при ПТП нищо няма да се отвори защото има грешка и все едно вече са ти отворени. Това си е мое мнение, нека някой по компетентен да коментира.
- gggalf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d
закачих ям дава ми грешка на датчика на колана на шофиорската седалкаDani Dupeto написа:gggalf написа:извинявам се че пиша в темата но да не отварям нова исках само да попитам като ми свети аирбега на таблото а не е гръмнал , при птп ще се отворили аирбега сега ?
Закачи я за диагностика колега! Някакава грешка ти дава, и явно за тва свети. Според мен в момента и при ПТП нищо няма да се отвори защото има грешка и все едно вече са ти отворени. Това си е мое мнение, нека някой по компетентен да коментира.
- Dani Dupeto
- младши ентусиаст
-
Номенклатурен номер : 52108253734
Описание : КОЛАН ПРЕДПАЗЕН С ПИРОПАТРОН
Ед.цена (с ДДС) : 247.27 BGL
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Описание : КОЛАН ПРЕДПАЗЕН С ПИРОПАТРОН
Ед.цена (с ДДС) : 247.27 BGL
Няма наличност