Zeitgeist - Духът на времето...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 13 Окт 2008, 11:51

Препоръчвам филма на всички .. Лично аз установих, че много от тези неща са логични и смислени дори и религията .. Моята лична представа се застъпи с тази, която показват във филма, но си мислех, че никой не мисли като мен...
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Blue&White » 13 Окт 2008, 11:57

Субтитри за Addendum? Или да го почвам без

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 13 Окт 2008, 15:32

Runnaway написа:Препоръчвам филма на всички .. Лично аз установих, че много от тези неща са логични и смислени дори и религията .. Моята лична представа се застъпи с тази, която показват във филма, но си мислех, че никой не мисли като мен...

Бях изключително изненадан, как теорията им за религията е 1 към 1 с моите лични убеждения. Естествено тяхната е много по-добре формулирана и подкрепена с много факти.
Страхотен филм, за много хора ще е едно голямо "пробуждане" :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 19 Дек 2008, 23:36

филма е нещо наистина смислено
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

серсемин
Аватар
Кара: BMW F30 340xi

Мнение от ^Joreto » 20 Дек 2008, 0:49

Филма е много добър наистина! Направо ме хвърли в тъча :shock: Само не разбрах за проекта "VENUS"... всичко много хубаво звучи ама има бая пропуски... В крайна сметка ако е нямаше тая монетарна система, стремеж за развитие, конкуренция по между ни... как щяхме да напреднем толкова в технологиите..? Казват че до 90% от човешкия труд може да се замени от машини. Добре де ами кой ще прави нови машини..? кой ще ги поддържа.. и въобще останалите 10% който ще трябва да работят, каква мотивация ще имат за да го правят...? :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kusho » 20 Дек 2008, 1:09

Навремето имаше по каналето една сценка със случайния минувач и откраднатия мерцедес на П.Блъсков. Няколко пъти снимаха сцената, понеже "случайният" минувач /Тончо в ролята/ нито знаеше кой е Блъсков?, нито, че е имал мерцедес. Накрая, след като няколко пъти обесниха на "случайният" минувач какво трябва да каже, журналиста гордо каза:"Ето хванахме човека откраднал мерцедеса на П.Блъсков" :mhihi:

Та по същество: Fucking real си беше това което стана в САЩ. Конспирацията е в обратна посока. американците пускат слуховоте, че са си организирали всичко сами, зада могат да продължат да вярват във всемогъщото си правителство и световната си хегемония.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nitro^ » 20 Дек 2008, 1:11

Първата и втората част на филма ги има по торентите с бг субтитри.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 20 Дек 2008, 13:41

Има известа логика в тоя филм,даже мисля че наистина може американците да са си направили тия атаки в Световния Търговски Център :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: is-ка S50
Мечтае да кара: E24 Alpina

!

Мнение от SBS_318ti » 20 Дек 2008, 15:10

Филма е найстина невероятен и ми харесва това че за всяко едно твърдение си има исказани факти и доводи, това прави филма смислен!
Не съм гледал първата част , но гледах втората и препоръчвам на всеки който има възможност да я изгледа , човек може да намери отговори на доста от въпросите който си е задавал!
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: lancia delta, bmw e46

Мнение от HF4WD » 20 Дек 2008, 15:37

има смислени неща когато се описваше монетарната политика , но останалите работи ми се виждат като търсене на евтина сензация ;)

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 20 Дек 2008, 17:19

уникален по рода си , революционен филм и сигнал за начало на новото мислене ? За късмет сме далеч от паяжината на конспирацията , а и не сме толкова атрактивни... Ясно се вижда обаче разрастването от САЩ в световен мащаб , нещата се бутат бавно и сигурно към създаването на едно обще световно правителство , GPS в личните карти и тотален контрол на личността по системата дълг=нови пари и тн много интересни детайли :) Препоръчвам да го гледате по много пъти , всеки път се виждат нови и нови неща .... Дали ако го пуснат в ефира ще бъде разбран този филм ? Според мен трудно повечето хора ще успеят да разчупят ежедневната черупка , чв която се развиват и да проумеят какво всъщност показва този филм... Докога ще ни манипулират - ами докато гледаме като овце в кошара и всеки е роб на парите

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 20 Дек 2008, 18:32

аз искам да коментирам 2-ра и 3-та част защото мисля че са по важни и мн повече повлияващи живота ни

относно политиката на американците бях абсолютно сигурен че е с тези мотиви и средства. Бях ПОРАЗЕН обаче от факта че световната банковата система се контролира от няколко човека, на които не можеш да има кажеш нищо!

и да питам финансистите тука... и в българия ли е така че печатаните пари се пускат в обращение с лихва и ти винаги си в задължение към еди коя си централна банка и както си прецени тя така вървят и курсовете на вавутите и банковите фалити и финансковоте кризи ?????

а тва за тия чипове дето са ще поставят на новородените с личните данни и т.н просто :kuku: :shock: смятайте щом има хора вече които са го направили и го пропагандират по медиите начи.......
а пък на мен или на мойто семейство някои се опита да постави такова нещо.....лично и с удоволствие ще му го инплантирам в крайния мозък е с тия 2 ръце дето пиша сега :evil: през която част на тялото си поиска
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 20 Дек 2008, 23:30

дано повлечеш крак , та последват само смислени коментари ;) какво значи за този филм - хареса ми, не ми хареса , вярно и не е вярно еди какво си.... значи , че авторите на коментарите просто не са го разбрали , не са вникнали в смисъла на нещата , които с епоказват.... За по-отворените съзнания обаче сигналната лампа трябва да свети в ярко червено :uups: :help: За прогледналите веднага става смешна "медийната икономическа криза" която порази целия свят и кой в края на краищата имаше интерес от изчезването на парите ..... банкииитеее :mhihi: Ужас, пак тези банки , а нашата от типа Централна Банка , но пък е под борд (тоест заключена в момента) . Готин борд , наложен от Световната Банка (за нея казваха ли нещо във филма?) , банка-ламя изродила се от 94те години управление на Федералния Резерв в ЮеС ... Тя е просто глобалното пипало , обърква всяка икономика и изкупува на безценица и тн тн сценарии

Чудя се само , как Цензурата изпуска този и подобните му филми напоследък .... Крадеца вика дръжте крадеца :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 21 Дек 2008, 0:02

ineedmoney написа:...
и да питам финансистите тука... и в българия ли е така че печатаните пари се пускат в обращение с лихва и ти винаги си в задължение към еди коя си централна банка и както си прецени тя така вървят и курсовете на вавутите и банковите фалити и финансковоте кризи ?????
...

Не съм финансист, но да изкажа „некои“ съображения. В България БЕШЕ така, до '97. Имаше много частни банки, които си раздаваха кредити на определени хора, които в момента притежават хммм.. строителни фирми, вериги автосервизи, магазини и т.н. И докато бъдещите кредитни милионери теглеха заеми, нормалните, работещи хора пък си внасяха парите в банки. След това, с финансовите инструменти на тогавашната централна банка, се предизвика една хубава кризичка, доларът поскъпна за няколко месеца до 3000лв, спестяванията на обикновения човек се изпариха, както и задълженията на кредитните милионери. Хората останаха без пари, а милионерите - без задължения :winky:
Вече си имаме валутен борд. Вързани сме към Еврото.

П.П.: някой ще ми каже ли къде да намеря 3-а част?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 21 Дек 2008, 0:17

народа е прост,иска лесносмилаема чалгийка,а не да осмисля световната политика.
то с такива факти се обяснява във филма,че трябва да си тапир да не го разбереш,ама на когото и да съм казал за него,малко са го гледали,а и като чуят документален :evil:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата