Zeitgeist - Духът на времето...
Модератор: Общи модератори
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Препоръчвам филма на всички .. Лично аз установих, че много от тези неща са логични и смислени дори и религията .. Моята лична представа се застъпи с тази, която показват във филма, но си мислех, че никой не мисли като мен...
Runnaway написа:Препоръчвам филма на всички .. Лично аз установих, че много от тези неща са логични и смислени дори и религията .. Моята лична представа се застъпи с тази, която показват във филма, но си мислех, че никой не мисли като мен...
Бях изключително изненадан, как теорията им за религията е 1 към 1 с моите лични убеждения. Естествено тяхната е много по-добре формулирана и подкрепена с много факти.
Страхотен филм, за много хора ще е едно голямо "пробуждане"

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
филма е нещо наистина смислено
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- ^Joreto
- серсемин
-
- Кара: BMW F30 340xi
Филма е много добър наистина! Направо ме хвърли в тъча
Само не разбрах за проекта "VENUS"... всичко много хубаво звучи ама има бая пропуски... В крайна сметка ако е нямаше тая монетарна система, стремеж за развитие, конкуренция по между ни... как щяхме да напреднем толкова в технологиите..? Казват че до 90% от човешкия труд може да се замени от машини. Добре де ами кой ще прави нови машини..? кой ще ги поддържа.. и въобще останалите 10% който ще трябва да работят, каква мотивация ще имат за да го правят...? 

Навремето имаше по каналето една сценка със случайния минувач и откраднатия мерцедес на П.Блъсков. Няколко пъти снимаха сцената, понеже "случайният" минувач /Тончо в ролята/ нито знаеше кой е Блъсков?, нито, че е имал мерцедес. Накрая, след като няколко пъти обесниха на "случайният" минувач какво трябва да каже, журналиста гордо каза:"Ето хванахме човека откраднал мерцедеса на П.Блъсков"
Та по същество: Fucking real си беше това което стана в САЩ. Конспирацията е в обратна посока. американците пускат слуховоте, че са си организирали всичко сами, зада могат да продължат да вярват във всемогъщото си правителство и световната си хегемония.

Та по същество: Fucking real си беше това което стана в САЩ. Конспирацията е в обратна посока. американците пускат слуховоте, че са си организирали всичко сами, зада могат да продължат да вярват във всемогъщото си правителство и световната си хегемония.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Има известа логика в тоя филм,даже мисля че наистина може американците да са си направили тия атаки в Световния Търговски Център 

- SBS_318ti
- младши ентусиаст
-
- Кара: is-ка S50
- Мечтае да кара: E24 Alpina
!
Филма е найстина невероятен и ми харесва това че за всяко едно твърдение си има исказани факти и доводи, това прави филма смислен!
Не съм гледал първата част , но гледах втората и препоръчвам на всеки който има възможност да я изгледа , човек може да намери отговори на доста от въпросите който си е задавал!
Не съм гледал първата част , но гледах втората и препоръчвам на всеки който има възможност да я изгледа , човек може да намери отговори на доста от въпросите който си е задавал!
- HF4WD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: lancia delta, bmw e46
има смислени неща когато се описваше монетарната политика , но останалите работи ми се виждат като търсене на евтина сензация 

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
уникален по рода си , революционен филм и сигнал за начало на новото мислене ? За късмет сме далеч от паяжината на конспирацията , а и не сме толкова атрактивни... Ясно се вижда обаче разрастването от САЩ в световен мащаб , нещата се бутат бавно и сигурно към създаването на едно обще световно правителство , GPS в личните карти и тотален контрол на личността по системата дълг=нови пари и тн много интересни детайли
Препоръчвам да го гледате по много пъти , всеки път се виждат нови и нови неща .... Дали ако го пуснат в ефира ще бъде разбран този филм ? Според мен трудно повечето хора ще успеят да разчупят ежедневната черупка , чв която се развиват и да проумеят какво всъщност показва този филм... Докога ще ни манипулират - ами докато гледаме като овце в кошара и всеки е роб на парите

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
аз искам да коментирам 2-ра и 3-та част защото мисля че са по важни и мн повече повлияващи живота ни
относно политиката на американците бях абсолютно сигурен че е с тези мотиви и средства. Бях ПОРАЗЕН обаче от факта че световната банковата система се контролира от няколко човека, на които не можеш да има кажеш нищо!
и да питам финансистите тука... и в българия ли е така че печатаните пари се пускат в обращение с лихва и ти винаги си в задължение към еди коя си централна банка и както си прецени тя така вървят и курсовете на вавутите и банковите фалити и финансковоте кризи ?????
а тва за тия чипове дето са ще поставят на новородените с личните данни и т.н просто
смятайте щом има хора вече които са го направили и го пропагандират по медиите начи.......
а пък на мен или на мойто семейство някои се опита да постави такова нещо.....лично и с удоволствие ще му го инплантирам в крайния мозък е с тия 2 ръце дето пиша сега
през която част на тялото си поиска
относно политиката на американците бях абсолютно сигурен че е с тези мотиви и средства. Бях ПОРАЗЕН обаче от факта че световната банковата система се контролира от няколко човека, на които не можеш да има кажеш нищо!
и да питам финансистите тука... и в българия ли е така че печатаните пари се пускат в обращение с лихва и ти винаги си в задължение към еди коя си централна банка и както си прецени тя така вървят и курсовете на вавутите и банковите фалити и финансковоте кризи ?????
а тва за тия чипове дето са ще поставят на новородените с личните данни и т.н просто

а пък на мен или на мойто семейство някои се опита да постави такова нещо.....лично и с удоволствие ще му го инплантирам в крайния мозък е с тия 2 ръце дето пиша сега

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
дано повлечеш крак , та последват само смислени коментари
какво значи за този филм - хареса ми, не ми хареса , вярно и не е вярно еди какво си.... значи , че авторите на коментарите просто не са го разбрали , не са вникнали в смисъла на нещата , които с епоказват.... За по-отворените съзнания обаче сигналната лампа трябва да свети в ярко червено
За прогледналите веднага става смешна "медийната икономическа криза" която порази целия свят и кой в края на краищата имаше интерес от изчезването на парите ..... банкииитеее
Ужас, пак тези банки , а нашата от типа Централна Банка , но пък е под борд (тоест заключена в момента) . Готин борд , наложен от Световната Банка (за нея казваха ли нещо във филма?) , банка-ламя изродила се от 94те години управление на Федералния Резерв в ЮеС ... Тя е просто глобалното пипало , обърква всяка икономика и изкупува на безценица и тн тн сценарии
Чудя се само , как Цензурата изпуска този и подобните му филми напоследък .... Крадеца вика дръжте крадеца

Чудя се само , как Цензурата изпуска този и подобните му филми напоследък .... Крадеца вика дръжте крадеца

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
ineedmoney написа:...
...
Не съм финансист, но да изкажа „некои“ съображения. В България БЕШЕ така, до '97. Имаше много частни банки, които си раздаваха кредити на определени хора, които в момента притежават хммм.. строителни фирми, вериги автосервизи, магазини и т.н. И докато бъдещите кредитни милионери теглеха заеми, нормалните, работещи хора пък си внасяха парите в банки. След това, с финансовите инструменти на тогавашната централна банка, се предизвика една хубава кризичка, доларът поскъпна за няколко месеца до 3000лв, спестяванията на обикновения човек се изпариха, както и задълженията на кредитните милионери. Хората останаха без пари, а милионерите - без задължения

Вече си имаме валутен борд. Вързани сме към Еврото.
П.П.: някой ще ми каже ли къде да намеря 3-а част?
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
народа е прост,иска лесносмилаема чалгийка,а не да осмисля световната политика.
то с такива факти се обяснява във филма,че трябва да си тапир да не го разбереш,ама на когото и да съм казал за него,малко са го гледали,а и като чуят документален
то с такива факти се обяснява във филма,че трябва да си тапир да не го разбереш,ама на когото и да съм казал за него,малко са го гледали,а и като чуят документален

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)