Закона за младите шофьори-приет
Модератор: Общи модератори
- x-ekutor
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 оригинал
- Мечтае да кара: недокосната Е30
SLav_Bs написа:А колеги ако смятам се трепя някаде дори с трабант ще се пречукам някаде стига да им желаниетоспоред мен това за кубатурата е малко глупост донякъде.А дали на депутатите синчетата ше карат 1.6 кола а?
съмнявам се...Аз така разсъждавам за момента.
Колега,ти можеш да се претрепеш и с колело,но смисъла е какви поразии ще направиш на околните,които си ударил.Никой ли от вас младите не схваща смисъла на проекто-закона - това е по-голямата безопаснот.И докато никой от вас,за които се отнася той не го разбира-няма да почнем да се оправяме.А и не пишете глупости,че няма разлика м/у двигатели 1.6 и 6.0 кубика.Като няма разлика - карайте си 1.6.
- RAZVRATNIKA
- кандидат ентусиаст
-
x-ekutor написа:SLav_Bs написа:А колеги ако смятам се трепя някаде дори с трабант ще се пречукам някаде стига да им желаниетоспоред мен това за кубатурата е малко глупост донякъде.А дали на депутатите синчетата ше карат 1.6 кола а?
съмнявам се...Аз така разсъждавам за момента.
Колега,ти можеш да се претрепеш и с колело,но смисъла е какви поразии ще направиш на околните,които си ударил.Никой ли от вас младите не схваща смисъла на проекто-закона - това е по-голямата безопаснот.И докато никой от вас,за които се отнася той не го разбира-няма да почнем да се оправяме.А и не пишете глупости,че няма разлика м/у двигатели 1.6 и 6.0 кубика.Като няма разлика - карайте си 1.6.
Не съм казал че няма разлика!!!!!!!!Казах че можеш да се удариш и със 1,6 и 6,0!
И какъв точно е смисъла да този закон ??? Какво сравнявате 3.0, 4.0 мотори ?? Вие си мислите, че някой 18 год. примерно ще кара М-ка или Х5 да речем, ще го спрат и ще му напишат акт, по-този закон ли ? Айде моля ви се, върнете се в България, не сте в Германия.
Този закон ще лови само хората с 1.8 и 2.0 или някой по-голям мотор до 160к.с. (тоест без акциз), всички останали в горната граница този закон ги прескача.
Страшен "закон"...
Аз съм сигурен, че ако извадят статистика от МВР, ще се види черно на бяло че непълнолетни загинали при ПТП са от шофьори с повече от 1 год стаж!

Този закон ще лови само хората с 1.8 и 2.0 или някой по-голям мотор до 160к.с. (тоест без акциз), всички останали в горната граница този закон ги прескача.
Страшен "закон"...

- x-ekutor
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 оригинал
- Мечтае да кара: недокосната Е30
Абе какво само пискате само тука,при това само младите колеги.Щом са го измислили да карате 1.6-ще карате 1.6.И на мен да ми кажат да карам 1.6 и аз ще карам,какво да правя,няма да ходя пеш я
Този проекто закон не е нищо,пък вие го изкарахте вече дискриминация.Ние малко по-старите колеги сме преживели законите на комунизма,нещо което по-младите изобщо не знаят какво е.Тогава даже нямаше къде да се оплачеш,а вие какво се оплаквате само.Просто ако сега сте взели книжка ще почакате 1 година и после ще карате каквото поискате,толкова ли е сложно.Аз 10 месеца събирах пари за кола,но не съм пускал тема никъде колко ми е било тежко и т.н.Я се вземете малко в ръце и помислете и се дръжте като истински мъже,а не като синчета с девствени мустачки.
"Качило се всяко на кола и писка"

"Качило се всяко на кола и писка"
- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
Е да де, ама в моя случай колата ми дойде баш преди да заговорят за тъпия закон... 318ти е. И какво да я продавам тогава или да се занимавам да й слагам 1.6 матор, е поне ще е с по-добри спирачки и окачване...
ПП: Некой търси ли си Компакт ?

ПП: Некой търси ли си Компакт ?

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Предлагам да го приемат след Нова година...че мойта както ще е 2.5 малко трудно ще е да се излъже в талона 1.6
Прекалено много личи

Прекалено много личи

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Apassionata написа: Ясно е, че със всичко можеш да се претрепеш, но със мощна кола можеш доста повече бели да направиш. Особено ако си млад, неопитен и самонадеян... да не кажа "топ гъзар"![]()
![]()
![]()
Мацка, според мен не опира до "гъзария" честно казано. Щото ако Иванчо има е90 318 той пак ще се мисли за турбо гъзара....без дори да разбира разликата между 318 или 330 /все пак БМВ...ала бала...нова....уаааааллл/. Това е ако говорим за гъзария....т.е да се покажеш пред другите...пак ще дъни педала на газта до долу...ама онова няма да се изтрелва като М3....ама сред стадото с овце Иванчо пак ще се мисли за велик.
Просто не опира до гъзарията.
Високата скорост всеки я владее...ама доколко??! Щото и мене не ме слуша главата на магистралата....ама нито имам за цел да се трепам, нито да застрашавам останалите /лелеле новата отсечка до Бургас

Ама в града....където трябва да се кара бавно, да имаш по-големи рефлекси..и т.н
Шофирането не е само да въртиш волана....с едната ръка, а пък с другата да си се хванал за ...

Ясно е, че този закон е с цел безопастност, хубаво, ама.....не се решават такава проблемите.