Масло Q8 Formula Advanced (универсално???)

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Масло Q8 Formula Advanced (универсално???)

Мнение от ///M3-E36 » 02 Дек 2008, 4:16

Та намери ми се от един приятел масълцето, за което говоря. Прилагам и снимки, пък после да питам:
Изображение

Ето и какви пише на гърба на тубата:
Изображение

Та сега се чудя да го пробвам ли, щото пише, че става И за дизел/турбо-дизел двигатели, тоест това е един вид универсално масло (за каквото за сефте чувам) :help: :roll:

А това го извадих от сайта на Q8, от PDF-а, в който са описани всичките им масла:
Изображение

И препоръките на Q8 за 325tds (има разлика в годините на производство и необходимите литри масло - ако може да ми обясните защо, при положение че двигателя си е все М51):

Изображение

Изображение

Надявам се да съм ви улеснил максимално, както и да получа смислени и обосновани отговори, мнения и прочие.
Вашите мнения са важни за мен ;)
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

Аватар
Кара: lp_play вече не посещава този саит

Re: Масло Q8 Formula Advanced (универсално???)

Мнение от lp_play » 02 Дек 2008, 17:45

здрасти колега, аз карам със същото масло, давал съм й на баварията пове4ко газ, и след 8000-10000км съвсем леко се е променил цвета, аз все си запазвам 1 туби4ка да сравнявам после на бял фон от 6теката и от тубата по 1 капчица, ама то моя двигател е перфектен и понеже аз др масло не съм ползвал и за това незнам до колко схе ти е полезна това :)
п.с. севте 4увам цхе става и за дизел, то си има за дизел от делно освен 4е има допълнително надпис4е и заглавието е зелено напълно еднакви са двете туби - бендзиново и дизелово масло, но на последък имам 4уството 4е е менте щото ми прави впе4атление 4е освен капа4ката няма таколва фолио на отвора което да разпе4ата6 и да знаесх цхе е било девствено от завода дошло

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 02 Дек 2008, 20:58

Ми този мой приятел кара със това масло 318 М40 и казва, че е много доволен. Мисълта ми е, че пише И за дизел. И в сайта си го пише и го препоръчват за 325тдс (не знам защо до 1995). Мисля да го пробвам :roll:
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

Назад към Сервизно обслужване на БМВ