Масло Q8 Formula Advanced (универсално???)
Модератор: Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: Third E36 :)
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: За тез пари...
Масло Q8 Formula Advanced (универсално???)
Та намери ми се от един приятел масълцето, за което говоря. Прилагам и снимки, пък после да питам:
Ето и какви пише на гърба на тубата:
Та сега се чудя да го пробвам ли, щото пише, че става И за дизел/турбо-дизел двигатели, тоест това е един вид универсално масло (за каквото за сефте чувам)
А това го извадих от сайта на Q8, от PDF-а, в който са описани всичките им масла:
И препоръките на Q8 за 325tds (има разлика в годините на производство и необходимите литри масло - ако може да ми обясните защо, при положение че двигателя си е все М51):
Надявам се да съм ви улеснил максимално, както и да получа смислени и обосновани отговори, мнения и прочие.
Вашите мнения са важни за мен

Ето и какви пише на гърба на тубата:

Та сега се чудя да го пробвам ли, щото пише, че става И за дизел/турбо-дизел двигатели, тоест това е един вид универсално масло (за каквото за сефте чувам)

А това го извадих от сайта на Q8, от PDF-а, в който са описани всичките им масла:

И препоръките на Q8 за 325tds (има разлика в годините на производство и необходимите литри масло - ако може да ми обясните защо, при положение че двигателя си е все М51):

Надявам се да съм ви улеснил максимално, както и да получа смислени и обосновани отговори, мнения и прочие.
Вашите мнения са важни за мен

- lp_play
-
-
- Кара: lp_play вече не посещава този саит
Re: Масло Q8 Formula Advanced (универсално???)
здрасти колега, аз карам със същото масло, давал съм й на баварията пове4ко газ, и след 8000-10000км съвсем леко се е променил цвета, аз все си запазвам 1 туби4ка да сравнявам после на бял фон от 6теката и от тубата по 1 капчица, ама то моя двигател е перфектен и понеже аз др масло не съм ползвал и за това незнам до колко схе ти е полезна това
п.с. севте 4увам цхе става и за дизел, то си има за дизел от делно освен 4е има допълнително надпис4е и заглавието е зелено напълно еднакви са двете туби - бендзиново и дизелово масло, но на последък имам 4уството 4е е менте щото ми прави впе4атление 4е освен капа4ката няма таколва фолио на отвора което да разпе4ата6 и да знаесх цхе е било девствено от завода дошло

п.с. севте 4увам цхе става и за дизел, то си има за дизел от делно освен 4е има допълнително надпис4е и заглавието е зелено напълно еднакви са двете туби - бендзиново и дизелово масло, но на последък имам 4уството 4е е менте щото ми прави впе4атление 4е освен капа4ката няма таколва фолио на отвора което да разпе4ата6 и да знаесх цхе е било девствено от завода дошло
- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: Third E36 :)
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: За тез пари...
Ми този мой приятел кара със това масло 318 М40 и казва, че е много доволен. Мисълта ми е, че пише И за дизел. И в сайта си го пише и го препоръчват за 325тдс (не знам защо до 1995). Мисля да го пробвам 

3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ