Заглушаване на радари... Информация...
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
spacepl написа:защо тогава хАмериканците хвърлиха (и продължават да хвърлят) милиарди долари за стелт технологията, а просто не си напръскаха самолетите с тая боя - стелт се основава на форми които разсейват радарното облъчване на страни, а не към облъчващия радар (в интерес на истината и боята е специална и тя сваля съвсем малка част от облъчването, но там се баорят и за най-малкото - всепак се съмнявам че си докопал боя за стелтпък и тя е черна) - затова Ф117 е такъв грозник и няма заоблени елементи, а бомбите и ракетите са скрити в самия самолет - защото един заоблен елемент винаги прави 90 градуса ъгъл с някаква права в пространството. Самолета като няма номер и фарове как го засичат тогава - мислиш ли че има кой-знае каква разлика между полицейския и останалите радари - принципите на засичане са едни и същи. Единствения автомобил които не може да бъде засечен от радар е Вектор-а, и тои е създаден от един от бившите конструктори на стелт.
http://www.corujoxx.com/MIWEB3/Goodwood/12.jpg
Одеалото също представлява черна боя, която се маже на фаровете и номера, които всъшност отразяват. Тук не говорим за самолети и авиотехника. Там е друга бирата...

Големината на фаровете също има значение в отразяването. Да не забравяме, че колкото по-голям е фара, толкова е по-голям рефлектора => вероятността да се отрази лъча от радара е по-голяма...

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- vodkarulez
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive
absix написа:vodkarulez написа:Има скрита истина в представянето на този радар , а тя е че може да бъде използван като "анти радар".
Хмммм? Да заглушава/блокира сигнала на радара?
Точно така приятелю

Специалист-Икономист
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
vodkarulez написа:absix написа:vodkarulez написа:Има скрита истина в представянето на този радар , а тя е че може да бъде използван като "анти радар".
Точно така приятелю
Точната дума е "пречи" да бъде установена скоростта с която се движиш...

- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
vodkarulez написа:absix написа:vodkarulez написа:Има скрита истина в представянето на този радар , а тя е че може да бъде използван като "анти радар".
Точно така приятелю
Я дай повече инфо, щото аз до колкото знам, това си е прост радар детектор, но с повечко обхват (отзад примерно)...
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
absix написа:vodkarulez написа:absix написа:vodkarulez написа:Има скрита истина в представянето на този радар , а тя е че може да бъде използван като "анти радар".
Точно така приятелю
Я дай повече инфо, щото аз до колкото знам, това си е прост радар детектор, но с повечко обхват (отзад примерно)...
Значи устройството е следното...
Тръгват да те засичат с радара, то изпиуква и през това време лъже радара за дистанцията, така че той не може да отчете никаква скорост, ти намаляш и за да не се осъмнат зелените човечета, че имаш такова устройство го изключваш с натискане на едно копче...

А ако не ти дреме дали ще разберат нещо си го оставяш. Единственото смущение е, когато караш пряко срещу слънцето... Тогава на всеки 2 минути изпиуква по веднъж.
Скоро ще го има на един Нисан качено, така че ако искаш мога да ти покажа как точно действа...

- vodkarulez
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive
WilliamsF1Team написа:absix написа:vodkarulez написа:absix написа:vodkarulez написа:Има скрита истина в представянето на този радар , а тя е че може да бъде използван като "анти радар".
Точно така приятелю
Значи устройството е следното...
Тръгват да те засичат с радара, то изпиуква и през това време лъже радара за дистанцията, така че той не може да отчете никаква скорост, ти намаляш и за да не се осъмнат зелените човечета, че имаш такова устройство го изключваш с натискане на едно копче...![]()
А ако не ти дреме дали ще разберат нещо си го оставяш. Единственото смущение е, когато караш пряко срещу слънцето... Тогава на всеки 2 минути изпиуква по веднъж.
Скоро ще го има на един Нисан качено, така че ако искаш мога да ти покажа как точно действа...![]()
![]()

Специалист-Икономист
Само да добавя:
В германия много от статичните снимачки не са с радар а с два датчика под асвалта и смята за колко време минаваш през тях, виждат се като 2 успоредни линии опънати напреки през платното на около 2 метра една от друга. Това сами се сещате няма как да се засече или да се заглуши каквото и да е устройство.
В германия много от статичните снимачки не са с радар а с два датчика под асвалта и смята за колко време минаваш през тях, виждат се като 2 успоредни линии опънати напреки през платното на около 2 метра една от друга. Това сами се сещате няма как да се засече или да се заглуши каквото и да е устройство.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
Аз имам чувството, че всеки втори вече кара с радар детектор-в почти всяка кола виждам по един. На мен доста актове и главоболия ми е спестил, но, както с всяко нещо,свикваш и търсиш нещо по-ново и по-добро
Следващата стъпка май си е анти радар
Та ако някой има монтиран анти радар на колата си, нека сподели какво се случва.

35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3