Заглушаване на радари... Информация...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 01 Дек 2008, 13:20

spacepl написа:защо тогава хАмериканците хвърлиха (и продължават да хвърлят) милиарди долари за стелт технологията, а просто не си напръскаха самолетите с тая боя - стелт се основава на форми които разсейват радарното облъчване на страни, а не към облъчващия радар (в интерес на истината и боята е специална и тя сваля съвсем малка част от облъчването, но там се баорят и за най-малкото - всепак се съмнявам че си докопал боя за стелт :) пък и тя е черна) - затова Ф117 е такъв грозник и няма заоблени елементи, а бомбите и ракетите са скрити в самия самолет - защото един заоблен елемент винаги прави 90 градуса ъгъл с някаква права в пространството. Самолета като няма номер и фарове как го засичат тогава - мислиш ли че има кой-знае каква разлика между полицейския и останалите радари - принципите на засичане са едни и същи. Единствения автомобил които не може да бъде засечен от радар е Вектор-а, и тои е създаден от един от бившите конструктори на стелт.

http://www.corujoxx.com/MIWEB3/Goodwood/12.jpg

Одеалото също представлява черна боя, която се маже на фаровете и номера, които всъшност отразяват. Тук не говорим за самолети и авиотехника. Там е друга бирата... :idea: Говорим за елементарно заглушаване на сигнал. Нали не искаш да ме убедиш в това, че техниката на засичане на самолети и хеликоптери е същата като тази за колите, защото ще те опровергая доста бързо. Може би са на един принцип като засичане, но като вълни и характеристики са свръх различни. По принцип ако трябва да бъдем обективни една бяла кола ще бъде засечена по-лесно от колкото черна, поради простата причина, че черното поглъща пък бялото отразява... :idea:
Големината на фаровете също има значение в отразяването. Да не забравяме, че колкото по-голям е фара, толкова е по-голям рефлектора => вероятността да се отрази лъча от радара е по-голяма... ;) В София се движи една С-класа ако си забелязвал е с почти черни фарове. Не случайно е забранено да се затъмняват фарове и стопове. Това също смущава радарите... :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 01 Дек 2008, 14:06

;)

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 01 Дек 2008, 14:16

vodkarulez написа:Има скрита истина в представянето на този радар , а тя е че може да бъде използван като "анти радар".

Хмммм? Да заглушава/блокира сигнала на радара?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive

Мнение от vodkarulez » 01 Дек 2008, 14:17

absix написа:
vodkarulez написа:Има скрита истина в представянето на този радар , а тя е че може да бъде използван като "анти радар".

Точно така приятелю :)
Специалист-Икономист

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 01 Дек 2008, 14:23

vodkarulez написа:
absix написа:

Точната дума е "пречи" да бъде установена скоростта с която се движиш... :idea:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 02 Дек 2008, 0:05

колеги по добре да внимаваме повече и няма нужда от радари и там подобни глупости 8)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е46 M47N20

Мнение от Ludmil » 02 Дек 2008, 0:22

А някой няма ли схема на това "чудо" ...????!?!?!?

Аватар

Мнение от absix » 02 Дек 2008, 11:08

vodkarulez написа:
absix написа:

Я дай повече инфо, щото аз до колкото знам, това си е прост радар детектор, но с повечко обхват (отзад примерно)...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 02 Дек 2008, 12:41

absix написа:
vodkarulez написа:
absix написа:

Я дай повече инфо, щото аз до колкото знам, това си е прост радар детектор, но с повечко обхват (отзад примерно)...

Значи устройството е следното...
Тръгват да те засичат с радара, то изпиуква и през това време лъже радара за дистанцията, така че той не може да отчете никаква скорост, ти намаляш и за да не се осъмнат зелените човечета, че имаш такова устройство го изключваш с натискане на едно копче... ;)
А ако не ти дреме дали ще разберат нещо си го оставяш. Единственото смущение е, когато караш пряко срещу слънцето... Тогава на всеки 2 минути изпиуква по веднъж.

Скоро ще го има на един Нисан качено, така че ако искаш мога да ти покажа как точно действа... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive

Мнение от vodkarulez » 02 Дек 2008, 12:50

WilliamsF1Team написа:
absix написа:
vodkarulez написа:
absix написа:

Значи устройството е следното...
Тръгват да те засичат с радара, то изпиуква и през това време лъже радара за дистанцията, така че той не може да отчете никаква скорост, ти намаляш и за да не се осъмнат зелените човечета, че имаш такова устройство го изключваш с натискане на едно копче... ;)
А ако не ти дреме дали ще разберат нещо си го оставяш. Единственото смущение е, когато караш пряко срещу слънцето... Тогава на всеки 2 минути изпиуква по веднъж.

Скоро ще го има на един Нисан качено, така че ако искаш мога да ти покажа как точно действа... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:ahah: Нещо такова :)
Специалист-Икономист

Аватар

Мнение от absix » 02 Дек 2008, 12:54

Хмммммммммммм..... :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 02 Дек 2008, 19:10

Само да добавя:
В германия много от статичните снимачки не са с радар а с два датчика под асвалта и смята за колко време минаваш през тях, виждат се като 2 успоредни линии опънати напреки през платното на около 2 метра една от друга. Това сами се сещате няма как да се засече или да се заглуши каквото и да е устройство.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 02 Дек 2008, 19:44

голямо надлъгване-автомобилисти и ченгели

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 02 Дек 2008, 20:15

Аз имам чувството, че всеки втори вече кара с радар детектор-в почти всяка кола виждам по един. На мен доста актове и главоболия ми е спестил, но, както с всяко нещо,свикваш и търсиш нещо по-ново и по-добро :mhihi: Следващата стъпка май си е анти радар :mhihi: :mhihi: Та ако някой има монтиран анти радар на колата си, нека сподели какво се случва.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 02 Дек 2008, 21:53

Задръж още малко... ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата