За или против репликите на оригиналните джанти

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 29 Ное 2008, 14:14

ill3gal написа:Ако някой може да ми даде инфо ..за производство на джанти,немислите ли че ние българите сме достатъчно умни и изобретателни и можем да наложим марка джанти в световни величини..качество и естетика

Дизайн не знам дали можем да наложим, ама производство... Изисква сериозно производство, доставки и голяма тестова база... То не е само да направиш дизайн и да излееш джанта... Трябва да докараш цвят, сплав, тежест, опън, натиск, устойчивост, неръждаемост, гъвкавост, чупливост... И още десетки други показатели.
И всичко това трябва да е изпълнено по стандарти и по възможност със сертификати.
Като в крайна сметка минава всякакви тестове, като например и качване на някаква кола и удар....

Нали, това ако говорим за производство на нови модели джанти.
Металурзи... Има. Вероятно има кой да излее джантата.
Но не е само това. Ако знаеш например в нафтата колко специализирани машини има за тестване на едни пастмасови заготовки, като лъжички... На чупене, на опън, на еластичност... Тея машини просто не стават за друго.
За джанти едва ли ще е по - добре, по - скоро много по - зле.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 29 Ное 2008, 14:35

Да споделя и моя опит:
Преди време си купих джанти BSA 15 цола за хондата - сега са на колата на маиками че взех 16 та въпросните джанти са яли доста бой и не са мръднали та дори маиками наскоро прелетя с тях пре един бордюр и двете десни гуми дадоха фира а джаната е по конец...
След 15ките сложих 16 цола на ABT невероятно красива и лека джанта само че доста мека и всяка година ти отиват едни 140лева за машинно изправяне (поне се изправя де...) Едно мои познат даде един сандък с пари за OZ Ultreleggera (май така се пишеше) магнезиеви били кво ли та сега си скубе косите че няма къде да я изправи защото се пукала при изправяне...
Друг приятел си взе Lorinser джанти за 12000 и не просто плаче ами.... 21 цола и гледай ти как през месец минават за изправяне и заваряване че се пукат....
Така че е много относително на какво попаднеш.
В момента на бавареца е оригинална 16 но за лятото мисля да сложа 17 мкова и тогава положението ще е:
1. има пари слагам оригинал
2. няма пари - реплика или нещо друго втора ръка

поздрави
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pandev22 » 29 Ное 2008, 14:38

по добре оригинал 2ра ръка,отколкото нови реплика,ако няма пара за нови оригиналкни

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 30 Ное 2008, 0:57

оригинални от реномиран производител ;)
Изображение
Изображение

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 30 Ное 2008, 2:27

Естествено, че оригиналното е най-добре, но като не можеш да отделиш толкова пари, репликите поне изглеждат страхотно.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 30 Ное 2008, 13:33

xcalibur написа:Ами един приятел си купи нови реплики от Маргел. При опит за изправяне на най-малката деформация се цепят брутално! Аз за това си купувам на старо, но истински

Маргелските джанти са меки болкуци! Китайска и турска работа! Вервайте му после ,че са мноо качествени!
Но пък цените са му добри !

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 30 Ное 2008, 14:23

Оригинал задължително! Дори и втора ръка да са... ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Re: За или против репликите на оригиналните джанти

Мнение от Манчев73 » 30 Ное 2008, 14:38

ill3gal написа:Задавам този въпрос защото знам българите какви сме стипци и гледаме само тънката лайсна..как мислите кое бихте предпочели примерно 3000лв за 18" на м5 или репликата им примерно за 1800лв. (тва е цената с гумите ...не се стряскайте)

твърдо за оригиналите,репликите са за голфаджии :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwp0wer » 30 Ное 2008, 15:18

Красимир! написа:Като нямаш пари, естествено, че ще си за репликите,
като имаш, ще си за оригинала, не виждам смисъл от темата..

Ако имаш пари можеш да си купиш нови оригинални, а ако нямаш пари можеш да си купиш оригинални на старо! Общо взето ЗА оригинала!!! :winky:
BMW - The Ultimate DRIFT Machine!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92

Мнение от jorkata3 » 01 Дек 2008, 17:57

Аз лично си купих оригинал ( 7800 с гумите :uups: ) , но исках задължително точно тези джанти а неможах да намеря копие.В противен случай нямаше да се замисля да си взема копието.В крайна сметка моето мнение за копията е положително защото за мен 50% от визията на колата я правят именно джантите и бих предпочел ментета отколкото някакъв постен оригинал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Дек 2008, 18:48

Аз с реплика оня ден ударих бордюр и му откъртих едно прилично парче, а на джантата единствената повреда е мноого леко назъбване на липа. Нека не са яки репликите :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krilce » 01 Дек 2008, 20:47

аз съм за оригиналите но това разбира се при положение че има парици
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата