За или против репликите на оригиналните джанти

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 28 Ное 2008, 8:37

Ай,да се изкажа и аз,зна4и имам в момента 5 комплекта джанти,само едни са оригинални Z3M,много са здрави но пък от миене избеляха и се лющят(нормално 10 годишни),италянските и за тях нищо добро немога да кажа,най-скъпия модел на momo-chrome line потъмня за няма и година,другата ми реплика на М също е италянска и тя се криви като от пластелин :mhihi: а за тайванските имитаций изобщо неискам да се сещам.Така,4е подобро от оригинала няма и както са казали някой поумни от мен 'Несъм толкова богат за да си вземам евтино' :mhihi:
п.с. Несе претиснявай,вкарвай реплики винаги ще се продават.

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 28 Ное 2008, 11:44

Оригинала си е оригинал,но зависи фирмата до къде държи да застане зад името си чрез качество на материала! Иначе няма никакво значение дали е оригиналдъ или репликейшън! Има значение единственно материала и некоговите компоненти за пълнеж! Когато се ползват материали за по голяма твърдост на алуминия то джантата става здрава/твърда/,но много крехка и огъни ли се,то тогава е много трудно оправянето! Мекия материал пък обратно.Предлага пластичност,но много лесно се деформира! Навремето се ползваше много дуралуминий и джантите бяха сносни! Сега кой знае какво слагат и колко ще са добри оргиналните! :winky:
Последна промяна POL_Starshi на 28 Ное 2008, 12:40, променена общо 1 път
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 28 Ное 2008, 12:27

Ако карах нов автомобил щях да си взема и оригинална джанта, без значение ще е цената, но в случаи че МПСто ми е дърто и струва 4000лв бих избрал стара но пак оригинална джанта, така че да живее оригинала. А за разни китаиски, и турски капли не ми се говори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 28 Ное 2008, 12:30

ами оригинал, въпреки че ако някой ми покаже как с реплика минава през 15см бордюр с поне 40км/ч бих си взел такива
Брат. Пълна глупост каза. А сега АЗ искам някой да ми покаже как минава през 15см бордюр с поне 40км/ч с оригинал .. и аз ще си взема оригинал.

пс. Карам с оригинални, ама ще си взема още едни .. ;)
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CarrollShelby » 28 Ное 2008, 12:37

16-ките ми ги изправям за 3-ти път.При положение че не съм направил някакъв фрапиращ удар.Дори не съм усетил...И джантата крива...Много зависи от самата джанта...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 28 Ное 2008, 13:33

ja написа:Аз мисля, че джанта правена от БМВ или ББС е много по малко вероятно да се счупи или изкриви от колкото репликата.
Още повече, че знам какъв е контрола при производство на тези джанти. Всички фабриччни джанти минават ренген преди да излязат на улицата, за разлика от репликите. На вас може да не се случи и недай си боже, но в световен мащаб има много примери за катастрофи, в които причината е джантата...

Аз лично бих купил оригинална джанта пред реплика, за това и си карам с фабричните джанти нищо че са грозни :)

подкрепям напълно

Потребител
Аватар

Мнение от ill3gal » 28 Ное 2008, 17:09

Ако някой може да ми даде инфо ..за производство на джанти,немислите ли че ние българите сме достатъчно умни и изобретателни и можем да наложим марка джанти в световни величини..качество и естетика

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 28 Ное 2008, 17:50

ill3gal написа:Ако някой може да ми даде инфо ..за производство на джанти,немислите ли че ние българите сме достатъчно умни и изобретателни и можем да наложим марка джанти в световни величини..качество и естетика

Ами предполагам,че можем...Предполагам знаеш че джанти проектирани от наше момче се слагат на Брабус.Спечели някакъв конкурс за дизаин преди 2-3години и всички може да се гордеем с това..Друг е въпроса,каква инвестиция е необходима за фабрика(завод) за производство за джанти,пазарна ниша,налагане на пазара и мн.други...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 28 Ное 2008, 18:23

Против!!!!
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 28 Ное 2008, 18:42

LizarD написа:Против!!!!
+1 :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 28 Ное 2008, 19:08

VT5602AK написа:
LizarD написа:Против!!!!
+1 :mhihi:
Това е като да сложиш бъбреци на опел! Имах предвид за репликите характерни на 1 модел да се слагат по други модели.
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kal » 28 Ное 2008, 20:13

И аз карам само с оригинални джанти, хич не обичам репликите! Иначе за мен Номер 1 джанти са BBS ;)
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 28 Ное 2008, 20:59

alexand написа:
ами оригинал, въпреки че ако някой ми покаже как с реплика минава през 15см бордюр с поне 40км/ч бих си взел такива
Брат. Пълна глупост каза. А сега АЗ искам някой да ми покаже как минава през 15см бордюр с поне 40км/ч с оригинал .. и аз ще си взема оригинал.

пс. Карам с оригинални, ама ще си взема още едни .. ;)

Брат повервай, ако не показвам срещу 100 кинта, все пак няма безплатни неща на този свят ;)

П.С. Със 160 съм чупил а с 30-40 редовно блъскам и всичките ми приятели викат че карам като хамалин :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 29 Ное 2008, 13:12

оригинал :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Мнение от Красимир! » 29 Ное 2008, 13:52

Като нямаш пари, естествено, че ще си за репликите,
като имаш, ще си за оригинала, не виждам смисъл от темата..

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата