За или против репликите на оригиналните джанти
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Ай,да се изкажа и аз,зна4и имам в момента 5 комплекта джанти,само едни са оригинални Z3M,много са здрави но пък от миене избеляха и се лющят(нормално 10 годишни),италянските и за тях нищо добро немога да кажа,най-скъпия модел на momo-chrome line потъмня за няма и година,другата ми реплика на М също е италянска и тя се криви като от пластелин
а за тайванските имитаций изобщо неискам да се сещам.Така,4е подобро от оригинала няма и както са казали някой поумни от мен 'Несъм толкова богат за да си вземам евтино'
п.с. Несе претиснявай,вкарвай реплики винаги ще се продават.

п.с. Несе претиснявай,вкарвай реплики винаги ще се продават.
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Оригинала си е оригинал,но зависи фирмата до къде държи да застане зад името си чрез качество на материала! Иначе няма никакво значение дали е оригиналдъ или репликейшън! Има значение единственно материала и некоговите компоненти за пълнеж! Когато се ползват материали за по голяма твърдост на алуминия то джантата става здрава/твърда/,но много крехка и огъни ли се,то тогава е много трудно оправянето! Мекия материал пък обратно.Предлага пластичност,но много лесно се деформира! Навремето се ползваше много дуралуминий и джантите бяха сносни! Сега кой знае какво слагат и колко ще са добри оргиналните! 

Последна промяна POL_Starshi на 28 Ное 2008, 12:40, променена общо 1 път
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Ако карах нов автомобил щях да си взема и оригинална джанта, без значение ще е цената, но в случаи че МПСто ми е дърто и струва 4000лв бих избрал стара но пак оригинална джанта, така че да живее оригинала. А за разни китаиски, и турски капли не ми се говори
Брат. Пълна глупост каза. А сега АЗ искам някой да ми покаже как минава през 15см бордюр с поне 40км/ч с оригинал .. и аз ще си взема оригинал.ами оригинал, въпреки че ако някой ми покаже как с реплика минава през 15см бордюр с поне 40км/ч бих си взел такива
пс. Карам с оригинални, ама ще си взема още едни ..

Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"
- CarrollShelby
- младши ентусиаст
-
16-ките ми ги изправям за 3-ти път.При положение че не съм направил някакъв фрапиращ удар.Дори не съм усетил...И джантата крива...Много зависи от самата джанта...

- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
ja написа:Аз мисля, че джанта правена от БМВ или ББС е много по малко вероятно да се счупи или изкриви от колкото репликата.
Още повече, че знам какъв е контрола при производство на тези джанти. Всички фабриччни джанти минават ренген преди да излязат на улицата, за разлика от репликите. На вас може да не се случи и недай си боже, но в световен мащаб има много примери за катастрофи, в които причината е джантата...
Аз лично бих купил оригинална джанта пред реплика, за това и си карам с фабричните джанти нищо че са грозни
подкрепям напълно
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
ill3gal написа:Ако някой може да ми даде инфо ..за производство на джанти,немислите ли че ние българите сме достатъчно умни и изобретателни и можем да наложим марка джанти в световни величини..качество и естетика
Ами предполагам,че можем...Предполагам знаеш че джанти проектирани от наше момче се слагат на Брабус.Спечели някакъв конкурс за дизаин преди 2-3години и всички може да се гордеем с това..Друг е въпроса,каква инвестиция е необходима за фабрика(завод) за производство за джанти,пазарна ниша,налагане на пазара и мн.други...

- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- VT5602AK
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
- Мечтае да кара: S50B30 turbo
- Детайли за колата: модифицирани
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Това е като да сложиш бъбреци на опел! Имах предвид за репликите характерни на 1 модел да се слагат по други модели.VT5602AK написа:+1LizarD написа:Против!!!!

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
alexand написа:Брат. Пълна глупост каза. А сега АЗ искам някой да ми покаже как минава през 15см бордюр с поне 40км/ч с оригинал .. и аз ще си взема оригинал.ами оригинал, въпреки че ако някой ми покаже как с реплика минава през 15см бордюр с поне 40км/ч бих си взел такива
пс. Карам с оригинални, ама ще си взема още едни ..
Брат повервай, ако не показвам срещу 100 кинта, все пак няма безплатни неща на този свят

П.С. Със 160 съм чупил а с 30-40 редовно блъскам и всичките ми приятели викат че карам като хамалин

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
- Красимир!
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3 CSL
Като нямаш пари, естествено, че ще си за репликите,
като имаш, ще си за оригинала, не виждам смисъл от темата..
като имаш, ще си за оригинала, не виждам смисъл от темата..
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3