Цена за помпа на BMW 320d 98г.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
kronos написа:Имах в предвид буксата на ел. клапана на АГР-а, той е същия като този на турбото. Намира се под колектора. Само му откачи буксата и после акумулатора за 15 мин. да кажеш после резултата.
Хмм махането на буксата на ел. клапана не води ли до спиране на подаване на вакум към АГР клапана? Ако е така .... не разбирам защо да го откачам, след като ел. клапане вече не влияе на АГР клапата? Понеже както ти казах маркучето което идва от него не е сяързано с АГР. Но ще шробвам и твоя вариянт. А за резултата задалжително ще го кажа!!!
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
- milennyc
-
-
Ще го пробвам още днес. Само да намеря каде е тази букса, че под колектора как ще го видя. Надявам се че като се махнат корите се вижда каде е !
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=45
Където е №1 там е тази букса. Измъкваш я и оставяш да виси. Вакума не го откачай от клапана да не бяга.
Където е №1 там е тази букса. Измъкваш я и оставяш да виси. Вакума не го откачай от клапана да не бяга.
- milennyc
-
-
- milennyc
-
-
kronos написа:Колега аз знам че не влияе, като ти казвам да я откачиш буксата значи имам нещо в предвид. Успех!
Сори ама нямаше успех, откачих тази букса на ел. клапана, сложих пак маркучето към АГР клапата и махнах акумулатора за 30 мин. Пак пуши бяло не може да се форсира, няма мощност. И отново е както преди гасиш палиш и колата варви нормално 2-5-20 мин. различно и пак така. А иначе си пали без проблем, оборотите на свободна не мърдат. Днес пак говорих с този мой познат който ми каза че проблема е в помпата. И ми обясни следното. Проблема е в тайминг вал-а. Т.е впръсква гориво със закаснение, след ГМТ и за това няма правелно изгаряне. Причините били няколко: ГНП-механика, говореше за някакви шлици който били превъртели(в следствие на хлабава верига) или някакви каблечета имало там.... Сега остава да се сваля и да се види какво е действително. За сега е това ако има развитие ще пиша.
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
milennyc написа:Кой номер на кукленско шосе. Понеже в Пловдив има и Бош сервиз на Цариградско шосе.... така че ?! Каде тоно се намира този сервиз ?
Колега не съм от Пловдив и немога да ти кажа кои номер е.
Мен ме опътиха така: Тръгваш от хотел СПС по кукленско шосе(от кръговото нагоре покраи метро). Караш по него и монаваш през един надлез (или мост не помня какво беше точно). След надлеза мисля че на 2-рия или 3-тия светофар се пада от ляво. Пише AVON Бош. Малко по-нагоре на около 500м има светофар където да обърнеш посоката на движение.
- milennyc
-
-
- milennyc
-
-
Някой да знае колко струва, демонтаж и монтаж на ГНП след като е превъртяла шлиц? А чували ли сте при подаване на гас, колата да се чува шум който прелича на чукане на аванс при бензиновите двигатели?
- milennyc
-
-
plamen_hh написа:И мойта така се чува като дам газ чука сякаш има много аванс
Винаги ли така чука, или това е от скоро? С каква нафта караш? ПО точно от коя бензиностанция?
- milennyc
-
-
Защо ли чукат така? Това да не е от катализаторите. Т.е. все едно че "не диша спокойно" Има ли някой колега, на който му чука така колата и е с издънени катализатори?
- milennyc
-
-
Явно ще се ходи в сервиза на Бош. Решението е сваляне и качване на помпата за да бъде намравена центровка. Извод поне при мен. Никога накай Бварката след 5500 оборота, спирачка и пак ...... Явно го бях объркал с бензина. Че това на мен е първата Баварка Дизел, все бензин карах!!!
- milennyc
-
-
Сега пак ново 20, в друг сервиз ми казват ако имаш превъртял зъб на ГНП въобще не пали. Било е дебитомера но това ме съмнява адски много защото след като откача буксата на дебитомера няма разлика. Пак пуши бяло и няма мощност. АГР-то е изолирано. Вече не знам на каде
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3