Не пали
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Torque_power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e63
Не пали
От няколко дена не мога да запаля сутрин,акумулатора ми пада и се наложи да ми дават ток,при който опит от раз запали.Ходих на майстор който провери и оттечка нямаше,а алтернатора и динамото били наред.Следователно да питам акумулатора ли е за смяна?Оригиналният на БМВ си е.
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
сега от по ниските температури наи добре си личи колко е читав акумулатора,явно имаш мъртва клетка или е на път да се умъртви щом не държи ток ...нов колега е решението
Re: Не пали
Torque_power написа:От няколко дена не мога да запаля сутрин,акумулатора ми пада и се наложи да ми дават ток,при който опит от раз запали.Ходих на майстор който провери и оттечка нямаше,а алтернатора и динамото били наред.Следователно да питам акумулатора ли е за смяна?Оригиналният на БМВ си е.
Моя го смених преди 1 месец и нещо

- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Акумулатор е когела, сменяй
Аз моят миналата седмица го смених - и той оригиналния беше, 8 години работа, дойде му края...
Сложих Бош силвър не знам си кво 62 амперчаса (3 години гаранция), 180 лева, и за майтап ми продадоха дефектен (с мъртва клетка, слагат го и... нищо) от магазин на Киров-Бош (в Младост, на Йерусалим), та после сменяха, презаверяваха гар. карта и ми загубиха половин ден....егати и Боша
Аз моят миналата седмица го смених - и той оригиналния беше, 8 години работа, дойде му края...
Сложих Бош силвър не знам си кво 62 амперчаса (3 години гаранция), 180 лева, и за майтап ми продадоха дефектен (с мъртва клетка, слагат го и... нищо) от магазин на Киров-Бош (в Младост, на Йерусалим), та после сменяха, презаверяваха гар. карта и ми загубиха половин ден....егати и Боша

F**k them all!
- Torque_power
- кандидат ентусиаст
-
Много е странно,че в момента когато получа ток после си карам и си гаса без проблеми.А възможно ли е да не е зареден като хората нещо?А относно Бош така е,има много менторля части на бош
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Torque_power написа: Много е странно,че в момента когато получа ток после си карам и си гаса без проблеми.А възможно ли е да не е зареден като хората нещо?А относно Бош така е,има много менторля части на бош
Ми и аз така бех, дават ми ток - после си бръмча насам натам, спирам-паля, и в един момент пак... и ми писна...особено сега през зимата, когато е студено и се харчи в пъти повече ток не си струва да се рискува...
Принципно трябва да го заредиш 24 часа и да отидеш някъде да го замерят и ще ти кажат има ли живот или не в акумулатора ти....ама аз тоя момент го пропуснах, щото беше ясно че е заминал....
F**k them all!
- Torque_power
- кандидат ентусиаст
-
Днеска ми го измериха и ми го заредиха уж с дестилирана вода и пак същата работа....ITK написа:Torque_power написа: Много е странно,че в момента когато получа ток после си карам и си гаса без проблеми.А възможно ли е да не е зареден като хората нещо?А относно Бош така е,има много менторля части на бош
Ми и аз така бех, дават ми ток - после си бръмча насам натам, спирам-паля, и в един момент пак... и ми писна...особено сега през зимата, когато е студено и се харчи в пъти повече ток не си струва да се рискува...
Принципно трябва да го заредиш 24 часа и да отидеш някъде да го замерят и ще ти кажат има ли живот или не в акумулатора ти....ама аз тоя момент го пропуснах, щото беше ясно че е заминал....
Torque_power написа:Днеска ми го измериха и ми го заредиха уж с дестилирана вода и пак същата работа....ITK написа:Torque_power написа: Много е странно,че в момента когато получа ток после си карам и си гаса без проблеми.А възможно ли е да не е зареден като хората нещо?А относно Бош така е,има много менторля части на бош
Не разчитай на това ... ако е тръгнал да умира може да го зареждаш с д.вода и пак няма да държи ... една от характеристиките на акумулатора е способността да задържа заряда .. и аз се мъчих миналата зима на голфа с един акумулатор ... като ми дадат ток и после си пали и гаси цял ден .... но дори да карам 100км ако я загася за 10 часа и няма ток

Поздрави

И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!
среден разход

- Torque_power
- кандидат ентусиаст
-
Значи да разбирам,че акумулатора ми е заминал?!А кой акумулатор е най добре за е46?Има ли оригинални или да търся нещо друго?
Колега, незнам. На Е46 все още не ми се е налагало да гледам какъв е ... но в книжката ще може да намериш предполагам ... ако не в реал-оем ... ако не направо в магазина които ти казах или в дару/камор/вари (за софия
)

И мен ме "ужили" колега от форума:
среден разход

- Torque_power
- кандидат ентусиаст
-
А как мога да съм сигурен,че акумулатора ми е заминал?Кои марки акумулатори са най-добрите за е46?Гледах в книжката,но не намерих нищо.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Щом не пали и се съмняваш в акумулатора направо го сменяй (ако не е нещо друго де).
Аз си взех сухозареден АЦДелко 62 ампера миналата година и нямам проблем. 180 лева но е с 3 години гаранция, има си и индикатор за износване
Аз си взех сухозареден АЦДелко 62 ампера миналата година и нямам проблем. 180 лева но е с 3 години гаранция, има си и индикатор за износване

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Torque_power
- кандидат ентусиаст
-
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2