Не пали

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e63

Не пали

Мнение от Torque_power » 27 Ное 2008, 2:15

От няколко дена не мога да запаля сутрин,акумулатора ми пада и се наложи да ми дават ток,при който опит от раз запали.Ходих на майстор който провери и оттечка нямаше,а алтернатора и динамото били наред.Следователно да питам акумулатора ли е за смяна?Оригиналният на БМВ си е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 27 Ное 2008, 2:25

сега от по ниските температури наи добре си личи колко е читав акумулатора,явно имаш мъртва клетка или е на път да се умъртви щом не държи ток ...нов колега е решението

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Не пали

Мнение от Pehata » 27 Ное 2008, 11:28

Torque_power написа:От няколко дена не мога да запаля сутрин,акумулатора ми пада и се наложи да ми дават ток,при който опит от раз запали.Ходих на майстор който провери и оттечка нямаше,а алтернатора и динамото били наред.Следователно да питам акумулатора ли е за смяна?Оригиналният на БМВ си е.

Моя го смених преди 1 месец и нещо :) Оказа се ,че съм бил с оригиналния заводски акумулатор (1999г.). Така ,че честито :) Този ,който купих е на AC Delco и съм много доволен!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 27 Ное 2008, 11:58

Акумулатор е когела, сменяй

Аз моят миналата седмица го смених - и той оригиналния беше, 8 години работа, дойде му края...
Сложих Бош силвър не знам си кво 62 амперчаса (3 години гаранция), 180 лева, и за майтап ми продадоха дефектен (с мъртва клетка, слагат го и... нищо) от магазин на Киров-Бош (в Младост, на Йерусалим), та после сменяха, презаверяваха гар. карта и ми загубиха половин ден....егати и Боша :mhihi:
F**k them all!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Torque_power » 27 Ное 2008, 17:56

Много е странно,че в момента когато получа ток после си карам и си гаса без проблеми.А възможно ли е да не е зареден като хората нещо?А относно Бош така е,има много менторля части на бош

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 27 Ное 2008, 18:17

Torque_power написа: Много е странно,че в момента когато получа ток после си карам и си гаса без проблеми.А възможно ли е да не е зареден като хората нещо?А относно Бош така е,има много менторля части на бош

Ми и аз така бех, дават ми ток - после си бръмча насам натам, спирам-паля, и в един момент пак... и ми писна...особено сега през зимата, когато е студено и се харчи в пъти повече ток не си струва да се рискува...
Принципно трябва да го заредиш 24 часа и да отидеш някъде да го замерят и ще ти кажат има ли живот или не в акумулатора ти....ама аз тоя момент го пропуснах, щото беше ясно че е заминал....
F**k them all!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Torque_power » 27 Ное 2008, 18:33

ITK написа:
Torque_power написа: Много е странно,че в момента когато получа ток после си карам и си гаса без проблеми.А възможно ли е да не е зареден като хората нещо?А относно Бош така е,има много менторля части на бош

Ми и аз така бех, дават ми ток - после си бръмча насам натам, спирам-паля, и в един момент пак... и ми писна...особено сега през зимата, когато е студено и се харчи в пъти повече ток не си струва да се рискува...
Принципно трябва да го заредиш 24 часа и да отидеш някъде да го замерят и ще ти кажат има ли живот или не в акумулатора ти....ама аз тоя момент го пропуснах, щото беше ясно че е заминал....
Днеска ми го измериха и ми го заредиха уж с дестилирана вода и пак същата работа....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 27 Ное 2008, 18:50

Torque_power написа:
ITK написа:

Днеска ми го измериха и ми го заредиха уж с дестилирана вода и пак същата работа....

Не разчитай на това ... ако е тръгнал да умира може да го зареждаш с д.вода и пак няма да държи ... една от характеристиките на акумулатора е способността да задържа заряда .. и аз се мъчих миналата зима на голфа с един акумулатор ... като ми дадат ток и после си пали и гаси цял ден .... но дори да карам 100км ако я загася за 10 часа и няма ток :twisted: ... незнам от къде си, но ако си от софия с 2 ръце ти препоръчвам да ходиш в един ел. сервиз/магазин за акумолатори в овча купел (супер доволен съм) ... там са майстори и веднага ще ти кажат къде е проблема ... магазина се намира на бул. Овча Купел, след светофара на Президент Линкълн, от лявата страна (като идваш от Житница)
Поздрави 8)
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Изображение среден разход

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Torque_power » 27 Ное 2008, 19:54

Значи да разбирам,че акумулатора ми е заминал?!А кой акумулатор е най добре за е46?Има ли оригинални или да търся нещо друго?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 27 Ное 2008, 20:03

Колега, незнам. На Е46 все още не ми се е налагало да гледам какъв е ... но в книжката ще може да намериш предполагам ... ако не в реал-оем ... ако не направо в магазина които ти казах или в дару/камор/вари (за софия :D )
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Изображение среден разход

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 27 Ное 2008, 21:11

И моя още си е оригиналния на колата и скоро го погледнах и му долях един литър вода май ще ме оставя все още пали сутринта ама незнам като стане по студено :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Torque_power » 28 Ное 2008, 0:00

А как мога да съм сигурен,че акумулатора ми е заминал?Кои марки акумулатори са най-добрите за е46?Гледах в книжката,но не намерих нищо.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 28 Ное 2008, 0:02

Взимай един старт поне знаеш че е истински не е китайски или нещо подобно :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 28 Ное 2008, 15:10

Щом не пали и се съмняваш в акумулатора направо го сменяй (ако не е нещо друго де).
Аз си взех сухозареден АЦДелко 62 ампера миналата година и нямам проблем. 180 лева но е с 3 години гаранция, има си и индикатор за износване ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Torque_power » 28 Ное 2008, 15:29

А кое е по добре Ац Делко или Варта?Как да проверя дали имам лоша маса?

Следваща

Назад към E46