Пак проблем с бюрократщина
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Пак проблем с бюрократщина
Колеги , иде ми "да се самоубия и да изчезна безкрайно" дето ревеше циганката в онзи файл ,който се размяташе по телефоните
Проблема е ,че трябва да си направя данъчна оценка на апартамента ,но той още няма АКТ за въвеждане в експлоатация (до неотдавна т.нар. АКТ16) и като отидох в сградата на "Геопланпроект" в Община "Витоша" вчера освен молбите и плащането за услугата (28,80 лв) ми поискаха удостоверение за степен на завършеност на обекта и ... се почна такова ходене по мъките ,че ми иде да ги избия всичките чиновници
Оттам ме пратиха в друг отдел на същата община на ул."Слънце"2 за това удостоверение и след като ме направиха луд да ме прехвърлят от гише на гише на първото онази овца ми каза,че не ме била разбрала и ме прати пък в ДАГ (Държавна Агенция по Геодезия) на ул."Сердика"5 където пък охраната ми каза "Съжалявам господина, от 14.00 часа работиме" и аз вече незнаех да се смея ли , да плача
Стана 14.00 часа ... С народа се набутах и аз вътре и попитах една чиновничка а тя ме направи на "мад и маскара"
После обаче предвидливо отидох на касата и изфинтирах касиерката :
"Госпожо ,да ви платя за удостоверение за степен на завършеност - усмихвайки се,естествено и таяйки страшна ярост" а тя ми отговори : "Господина ,първо на 6-то гише" ....
Отидох на 6-то гише (там се засякох с колегата emiche, скойто се срещаме само по разни инстанции) и като ми дойде реда ,четете само
- Добър ден госпожо , за удостоверение за степен на завършеност съм
- Добър ден гпсподине , за какво ви трябва ?
- За данъчна оценка на имот ми трябва
- А тя за какво ви е ,господине ?
- Ами за гаранция ...
- Хм ... аз н ви разбирам , вие ми казвате три неща (боже мой
)
- Госпожо, вие ме питате и аз ви отговарям ,трябва ми свидетелството
- Ами аз не мога да ви помогна ,понеделник и четвъртък от 14.00 до 17.00 час в дъното на коридора в стаята отидете и попитайте ...
Съсипаха ми целия ден , на всичкото отгоре данъчната оценка ни трябва адски спешно , ако има някой от форума там или в общината моля нека ми ми даде някакъв съвет или пък ме прати при някой да си свърша работа , много ми е важно
Георги Пенчев

Проблема е ,че трябва да си направя данъчна оценка на апартамента ,но той още няма АКТ за въвеждане в експлоатация (до неотдавна т.нар. АКТ16) и като отидох в сградата на "Геопланпроект" в Община "Витоша" вчера освен молбите и плащането за услугата (28,80 лв) ми поискаха удостоверение за степен на завършеност на обекта и ... се почна такова ходене по мъките ,че ми иде да ги избия всичките чиновници

Оттам ме пратиха в друг отдел на същата община на ул."Слънце"2 за това удостоверение и след като ме направиха луд да ме прехвърлят от гише на гише на първото онази овца ми каза,че не ме била разбрала и ме прати пък в ДАГ (Държавна Агенция по Геодезия) на ул."Сердика"5 където пък охраната ми каза "Съжалявам господина, от 14.00 часа работиме" и аз вече незнаех да се смея ли , да плача

Стана 14.00 часа ... С народа се набутах и аз вътре и попитах една чиновничка а тя ме направи на "мад и маскара"

После обаче предвидливо отидох на касата и изфинтирах касиерката :
"Госпожо ,да ви платя за удостоверение за степен на завършеност - усмихвайки се,естествено и таяйки страшна ярост" а тя ми отговори : "Господина ,първо на 6-то гише" ....
Отидох на 6-то гише (там се засякох с колегата emiche, скойто се срещаме само по разни инстанции) и като ми дойде реда ,четете само

- Добър ден госпожо , за удостоверение за степен на завършеност съм
- Добър ден гпсподине , за какво ви трябва ?
- За данъчна оценка на имот ми трябва
- А тя за какво ви е ,господине ?
- Ами за гаранция ...
- Хм ... аз н ви разбирам , вие ми казвате три неща (боже мой

- Госпожо, вие ме питате и аз ви отговарям ,трябва ми свидетелството

- Ами аз не мога да ви помогна ,понеделник и четвъртък от 14.00 до 17.00 час в дъното на коридора в стаята отидете и попитайте ...
Съсипаха ми целия ден , на всичкото отгоре данъчната оценка ни трябва адски спешно , ако има някой от форума там или в общината моля нека ми ми даде някакъв съвет или пък ме прати при някой да си свърша работа , много ми е важно

Георги Пенчев
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
Къртиш
Аз спрямо държавните институции смених малко тактиката... с който си говоря си записвам какво ми е казал карам ги да го повтарят по няколко пъти и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО искам имена... После глей к'во става карам ги по каналния ред... жалби входящи номера, кат намеря време питам за развитие... и не е истина как им омекват коленете.

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Георги,
Имах подобен проблем.
ВСИЧКИ документи, за степен на завършеност и прочие се съхраняват при СТРОИТЕЛЯ на обекта.
Отивай там и ги търси и искай да ти направят копие.
Може на последния акт, може на разрешение за полване, може и на акт 16...
Но СТРОИТЕЛНАТА ФИРМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ги има. Иначе губи обекта.
Недей се бута по гишетата.
Имах подобен проблем.
ВСИЧКИ документи, за степен на завършеност и прочие се съхраняват при СТРОИТЕЛЯ на обекта.
Отивай там и ги търси и искай да ти направят копие.
Може на последния акт, може на разрешение за полване, може и на акт 16...
Но СТРОИТЕЛНАТА ФИРМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ги има. Иначе губи обекта.
Недей се бута по гишетата.
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Да бе, като видях снимките на блока в който е апартамента, строителя задължително трябва да има това Удостоверение... Етап груб строеж. Що не питаш бе, човече, а си тръгнал сам да го вадиш? Няма и да можеш! Един куп документи трябват, чака се мин. 1 седмица и струва доста / последно за някви 300-400 лева чух/. Па, хвани звънни, имаш ми телефона, с имоти се занимавам от сто години.
Ето така трябва да изглежда горе долу, може да бъде кръстено и Удостоверение и да е по-кратко, има разлики в различните общини, важното е да пише "изграден на груб строеж" и във връзка с ЧЛ.181, ал.2 от ЗУТ.
И още нещо : Дзвера не е прав, в Общината искат задължително ТОВА Удостовериние, за да издадат данъчна оценка на груб строеж / 75% от тази, ако има Разрешение за ползване/ . Не признават никакви други документи, като Протоколи за линия и ниво, със заверени коти корнизи, била, Протоколи образци 15 и прочие. Това Удостоверение е на базата на някои от тях. Така че ТОВА му трябва.
П.П. И като го вземеш, да не хванеш да дадеш единственото копие за Данъчна оценка. Пази си го. Би трябвало и за Оценката да са ти го искали / ма явно не са/, в Банката за тази гаранция може също да го искат / аз бих го искала задължително/, може да ти потрябва при някаква Ипотека, евентуална продажба и пр. Това е основен документ. Докато вземе блока Разрешение за ползване
Ето така трябва да изглежда горе долу, може да бъде кръстено и Удостоверение и да е по-кратко, има разлики в различните общини, важното е да пише "изграден на груб строеж" и във връзка с ЧЛ.181, ал.2 от ЗУТ.

И още нещо : Дзвера не е прав, в Общината искат задължително ТОВА Удостовериние, за да издадат данъчна оценка на груб строеж / 75% от тази, ако има Разрешение за ползване/ . Не признават никакви други документи, като Протоколи за линия и ниво, със заверени коти корнизи, била, Протоколи образци 15 и прочие. Това Удостоверение е на базата на някои от тях. Така че ТОВА му трябва.
П.П. И като го вземеш, да не хванеш да дадеш единственото копие за Данъчна оценка. Пази си го. Би трябвало и за Оценката да са ти го искали / ма явно не са/, в Банката за тази гаранция може също да го искат / аз бих го искала задължително/, може да ти потрябва при някаква Ипотека, евентуална продажба и пр. Това е основен документ. Докато вземе блока Разрешение за ползване

- Penchev
- Сватбаря
-
Ей много ви благодаря ,получих удостоверението по мейл-а , сега го принтирам и връхлитам "на метла" в общината
Много ви благодаря още веднъж
Георги Пенчев

Много ви благодаря още веднъж

Георги Пенчев
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Penchev написа:Ей много ви благодаря ,получих удостоверението по мейл-а , сега го принтирам и връхлитам "на метла" в общината![]()
Много ви благодаря още веднъж![]()
Георги Пенчев
Жорее, съседи ли ще ставаме с тебе

А иначе не се притеснявай, те в нашта кооперация в бояна акт16 още няма, ама само в 4-5-6 апартамента не се живее

- Penchev
- Сватбаря
-
VesoPesa написа:Penchev написа:Ей много ви благодаря ,получих удостоверението по мейл-а , сега го принтирам и връхлитам "на метла" в общината![]()
Много ви благодаря още веднъж![]()
Георги Пенчев
Жорее, съседи ли ще ставаме с тебе![]()
А иначе не се притеснявай, те в нашта кооперация в бояна акт16 още няма, ама само в 4-5-6 апартамента не се живее![]()
![]()
Весо , почти ще сме съседи ,аз съм в съседното село

Акт няма ,но и при мен живеят вече 4 семейства , строителя има един много голям обект над Смолян и е зае*ал въвеждането в експлоатация на сградата с има няма 18 месеца

Всичките сякаш един *** ги е правил
Георги Пенчев
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
за заебаване не думай че принципно при нас всичко трябваше да е готово преди около година и половина, само дето тогава, беше едвам измазано 

- Penchev
- Сватбаря
-
Между другото като отидох с всичко готово като набор документи за подаване и гледам на вратата на стая 4 една бележка на която пише ,че документи се подават в същата стая до 14.00 часа и на съседна с големи букви ,че документи се подават на гише 4
Попитах чакащите на опашката и те гледааат,гледааат и викат "ми незнам , вярно ,че на едната пише до 14.00 часа ,но на другата без точно време за поддаване" ,наредих се и като влзязох и отговора беше ,че трябва утре сутринта от 08.30 часа до 14.00
Ма иначе си пишат бележки де
Представям си ги всичките нацупени служителки голи ,навели се и аз отзад Шляяяяп,шляяяяп с един бич ,ма много дълъг лелееей само да ми паднат
Георги Пенчев

Попитах чакащите на опашката и те гледааат,гледааат и викат "ми незнам , вярно ,че на едната пише до 14.00 часа ,но на другата без точно време за поддаване" ,наредих се и като влзязох и отговора беше ,че трябва утре сутринта от 08.30 часа до 14.00

Ма иначе си пишат бележки де

Представям си ги всичките нацупени служителки голи ,навели се и аз отзад Шляяяяп,шляяяяп с един бич ,ма много дълъг лелееей само да ми паднат

Георги Пенчев
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
Малиии, година и половина
Пенчев, ти това на Банката да не земеш да го кажеш, еййй? Сериозно е закъснението. И аз живях една зима почти без ток, та... знам как е. 7-8 месеца се забави нашия. Но поне знаехме какъв е проблема, и че не е по сградата...
Опитайте се да разберете защо се бави толкова, че ... на мен ми звучи доста притеснително...

Опитайте се да разберете защо се бави толкова, че ... на мен ми звучи доста притеснително...

- Penchev
- Сватбаря
-
Apassionata написа:Малиии, година и половинаПенчев, ти това на Банката да не земеш да го кажеш, еййй? Сериозно е закъснението. И аз живях една зима почти без ток, та... знам как е. 7-8 месеца се забави нашия. Но поне знаехме какъв е проблема, и че не е по сградата...
Комшийке , ням съм пред банката като пън по тоя въпрос

Скоро имаме събрание за да знаем какво правиме

Георги Пенчев
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
Penchev написа:Apassionata написа:Малиии, година и половинаПенчев, ти това на Банката да не земеш да го кажеш, еййй? Сериозно е закъснението. И аз живях една зима почти без ток, та... знам как е. 7-8 месеца се забави нашия. Но поне знаехме какъв е проблема, и че не е по сградата...
Комшийке , ням съм пред банката като пън по тоя въпрос![]()
Скоро имаме събрание за да знаем какво правиме![]()
Георги Пенчев
Абе има някои светнати Кредитни инспектори и искат Предварителния Договор и Договора за изпълнение / като няма разрешение за ползване/ и тогава лъсват нещата, ма... при тебе май минава леко...
А самият строител кво разправя?
- Penchev
- Сватбаря
-
Apassionata написа:Penchev написа:Apassionata написа:Малиии, година и половинаПенчев, ти това на Банката да не земеш да го кажеш, еййй? Сериозно е закъснението. И аз живях една зима почти без ток, та... знам как е. 7-8 месеца се забави нашия. Но поне знаехме какъв е проблема, и че не е по сградата...
Комшийке , ням съм пред банката като пън по тоя въпрос![]()
Скоро имаме събрание за да знаем какво правиме![]()
Георги Пенчев
Абе има някои светнати Кредитни инспектори и искат Предварителния Договор и Договора за изпълнение / като няма разрешение за ползване/ и тогава лъсват нещата, ма... при тебе май минава леко...
А самият строител кво разправя?

Георги Пенчев
- paparazzo
- кандидат ентусиаст
-
Penchev написа:... "след два месеца" , после "след два месеца" , "другия месец към края" за да смени репертоара
Георги Пенчев
-при мене земята на кооперацията е с преотстъпено право на строеж-сега опитваме да си я вземем-и получаваме същия отговор....
-какво ще се прави не е ясно....

-сега като чета май много сме дислоцирани в едно и също село....

15 мнения
• Страница 1 от 1