Пак проблем с бюрократщина

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Пак проблем с бюрократщина

Мнение от Penchev » 27 Ное 2008, 10:33

Колеги , иде ми "да се самоубия и да изчезна безкрайно" дето ревеше циганката в онзи файл ,който се размяташе по телефоните :help:

Проблема е ,че трябва да си направя данъчна оценка на апартамента ,но той още няма АКТ за въвеждане в експлоатация (до неотдавна т.нар. АКТ16) и като отидох в сградата на "Геопланпроект" в Община "Витоша" вчера освен молбите и плащането за услугата (28,80 лв) ми поискаха удостоверение за степен на завършеност на обекта и ... се почна такова ходене по мъките ,че ми иде да ги избия всичките чиновници :evil:

Оттам ме пратиха в друг отдел на същата община на ул."Слънце"2 за това удостоверение и след като ме направиха луд да ме прехвърлят от гише на гише на първото онази овца ми каза,че не ме била разбрала и ме прати пък в ДАГ (Държавна Агенция по Геодезия) на ул."Сердика"5 където пък охраната ми каза "Съжалявам господина, от 14.00 часа работиме" и аз вече незнаех да се смея ли , да плача :mhihi:

Стана 14.00 часа ... С народа се набутах и аз вътре и попитах една чиновничка а тя ме направи на "мад и маскара" :mhihi:
После обаче предвидливо отидох на касата и изфинтирах касиерката :
"Госпожо ,да ви платя за удостоверение за степен на завършеност - усмихвайки се,естествено и таяйки страшна ярост" а тя ми отговори : "Господина ,първо на 6-то гише" ....

Отидох на 6-то гише (там се засякох с колегата emiche, скойто се срещаме само по разни инстанции) и като ми дойде реда ,четете само :!: :arrow:

- Добър ден госпожо , за удостоверение за степен на завършеност съм
- Добър ден гпсподине , за какво ви трябва ?
- За данъчна оценка на имот ми трябва
- А тя за какво ви е ,господине ?
- Ами за гаранция ...
- Хм ... аз н ви разбирам , вие ми казвате три неща (боже мой :shock: )
- Госпожо, вие ме питате и аз ви отговарям ,трябва ми свидетелството :evil:
- Ами аз не мога да ви помогна ,понеделник и четвъртък от 14.00 до 17.00 час в дъното на коридора в стаята отидете и попитайте ...

Съсипаха ми целия ден , на всичкото отгоре данъчната оценка ни трябва адски спешно , ако има някой от форума там или в общината моля нека ми ми даде някакъв съвет или пък ме прати при някой да си свърша работа , много ми е важно :help:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 27 Ное 2008, 10:41

Къртиш :mhihi: :mhihi: :mhihi: Аз спрямо държавните институции смених малко тактиката... с който си говоря си записвам какво ми е казал карам ги да го повтарят по няколко пъти и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО искам имена... После глей к'во става карам ги по каналния ред... жалби входящи номера, кат намеря време питам за развитие... и не е истина как им омекват коленете.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 27 Ное 2008, 10:44

Георги,
Имах подобен проблем.

ВСИЧКИ документи, за степен на завършеност и прочие се съхраняват при СТРОИТЕЛЯ на обекта.
Отивай там и ги търси и искай да ти направят копие.

Може на последния акт, може на разрешение за полване, може и на акт 16...

Но СТРОИТЕЛНАТА ФИРМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ги има. Иначе губи обекта.
Недей се бута по гишетата.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 27 Ное 2008, 12:01

Да бе, като видях снимките на блока в който е апартамента, строителя задължително трябва да има това Удостоверение... Етап груб строеж. Що не питаш бе, човече, а си тръгнал сам да го вадиш? Няма и да можеш! Един куп документи трябват, чака се мин. 1 седмица и струва доста / последно за някви 300-400 лева чух/. Па, хвани звънни, имаш ми телефона, с имоти се занимавам от сто години.
Ето така трябва да изглежда горе долу, може да бъде кръстено и Удостоверение и да е по-кратко, има разлики в различните общини, важното е да пише "изграден на груб строеж" и във връзка с ЧЛ.181, ал.2 от ЗУТ.
Изображение
И още нещо : Дзвера не е прав, в Общината искат задължително ТОВА Удостовериние, за да издадат данъчна оценка на груб строеж / 75% от тази, ако има Разрешение за ползване/ . Не признават никакви други документи, като Протоколи за линия и ниво, със заверени коти корнизи, била, Протоколи образци 15 и прочие. Това Удостоверение е на базата на някои от тях. Така че ТОВА му трябва.
П.П. И като го вземеш, да не хванеш да дадеш единственото копие за Данъчна оценка. Пази си го. Би трябвало и за Оценката да са ти го искали / ма явно не са/, в Банката за тази гаранция може също да го искат / аз бих го искала задължително/, може да ти потрябва при някаква Ипотека, евентуална продажба и пр. Това е основен документ. Докато вземе блока Разрешение за ползване ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 27 Ное 2008, 13:34

D3BEP написа:
ВСИЧКИ документи, за степен на завършеност и прочие се съхраняват при СТРОИТЕЛЯ на обекта.
Отивай там и ги търси и искай да ти направят копие.

Жоре, строителя има всичко , не се занимавай с лелките след 14 ч :mhihi:

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 27 Ное 2008, 14:35

Ей много ви благодаря ,получих удостоверението по мейл-а , сега го принтирам и връхлитам "на метла" в общината :mhihi:

Много ви благодаря още веднъж :!:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 27 Ное 2008, 17:01

Penchev написа:Ей много ви благодаря ,получих удостоверението по мейл-а , сега го принтирам и връхлитам "на метла" в общината :mhihi:

Георги Пенчев

Жорее, съседи ли ще ставаме с тебе :mhihi:

А иначе не се притеснявай, те в нашта кооперация в бояна акт16 още няма, ама само в 4-5-6 апартамента не се живее :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 27 Ное 2008, 17:12

VesoPesa написа:
Penchev написа:Ей много ви благодаря ,получих удостоверението по мейл-а , сега го принтирам и връхлитам "на метла" в общината :mhihi:

Георги Пенчев

Жорее, съседи ли ще ставаме с тебе :mhihi:

А иначе не се притеснявай, те в нашта кооперация в бояна акт16 още няма, ама само в 4-5-6 апартамента не се живее :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Весо , почти ще сме съседи ,аз съм в съседното село :mhihi:
Акт няма ,но и при мен живеят вече 4 семейства , строителя има един много голям обект над Смолян и е зае*ал въвеждането в експлоатация на сградата с има няма 18 месеца :shock:
Всичките сякаш един *** ги е правил

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 27 Ное 2008, 17:14

за заебаване не думай че принципно при нас всичко трябваше да е готово преди около година и половина, само дето тогава, беше едвам измазано :mhihi:

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 27 Ное 2008, 17:24

Между другото като отидох с всичко готово като набор документи за подаване и гледам на вратата на стая 4 една бележка на която пише ,че документи се подават в същата стая до 14.00 часа и на съседна с големи букви ,че документи се подават на гише 4 :roll:

Попитах чакащите на опашката и те гледааат,гледааат и викат "ми незнам , вярно ,че на едната пише до 14.00 часа ,но на другата без точно време за поддаване" ,наредих се и като влзязох и отговора беше ,че трябва утре сутринта от 08.30 часа до 14.00 :mhihi:

Ма иначе си пишат бележки де :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Представям си ги всичките нацупени служителки голи ,навели се и аз отзад Шляяяяп,шляяяяп с един бич ,ма много дълъг лелееей само да ми паднат :ranting: :maad: :dummy:

Георги Пенчев
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар

Мнение от Apassionata » 27 Ное 2008, 17:25

Малиии, година и половина :shock: Пенчев, ти това на Банката да не земеш да го кажеш, еййй? Сериозно е закъснението. И аз живях една зима почти без ток, та... знам как е. 7-8 месеца се забави нашия. Но поне знаехме какъв е проблема, и че не е по сградата...
Опитайте се да разберете защо се бави толкова, че ... на мен ми звучи доста притеснително... :confused:
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 27 Ное 2008, 17:28

Apassionata написа:Малиии, година и половина :shock: Пенчев, ти това на Банката да не земеш да го кажеш, еййй? Сериозно е закъснението. И аз живях една зима почти без ток, та... знам как е. 7-8 месеца се забави нашия. Но поне знаехме какъв е проблема, и че не е по сградата...
Опитайте се да разберете защо се бави толкова, че ... на мен ми звучи доста притеснително... :confused:

Комшийке , ням съм пред банката като пън по тоя въпрос :confused:
Скоро имаме събрание за да знаем какво правиме :roll:

Георги Пенчев
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар

Мнение от Apassionata » 27 Ное 2008, 17:34

Penchev написа:
Apassionata написа:Малиии, година и половина :shock: Пенчев, ти това на Банката да не земеш да го кажеш, еййй? Сериозно е закъснението. И аз живях една зима почти без ток, та... знам как е. 7-8 месеца се забави нашия. Но поне знаехме какъв е проблема, и че не е по сградата...

Георги Пенчев

Абе има някои светнати Кредитни инспектори и искат Предварителния Договор и Договора за изпълнение / като няма разрешение за ползване/ и тогава лъсват нещата, ма... при тебе май минава леко...
А самият строител кво разправя?
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 27 Ное 2008, 18:41

Apassionata написа:
Penchev написа:

Георги Пенчев

Абе има някои светнати Кредитни инспектори и искат Предварителния Договор и Договора за изпълнение / като няма разрешение за ползване/ и тогава лъсват нещата, ма... при тебе май минава леко...
А самият строител кво разправя?

:arrow: "след два месеца" , после "след два месеца" , "другия месец към края" за да смени репертоара :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paparazzo » 27 Ное 2008, 19:44

Penchev написа:... "след два месеца" , после "след два месеца" , "другия месец към края" за да смени репертоара
Георги Пенчев

-при мене земята на кооперацията е с преотстъпено право на строеж-сега опитваме да си я вземем-и получаваме същия отговор....
-какво ще се прави не е ясно....
:( :(
-сега като чета май много сме дислоцирани в едно и също село....
:D :D

Назад към Извън Темата