Ръчна спирачка?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Ръчна спирачка?

Мнение от Иван Стоянов » 25 Ное 2008, 8:26

Здравеите.Ми да питам откъде се натяга ръчната ,че не държи ката хората?Търсих из темите ма нещо нищо не намерих :( Колата е е34 седан.Мерси предварително :D

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 25 Ное 2008, 8:50

Като за начало пробвай вътре от самия лост на ръчната - сваляш кожата (на две щипки е-отпред и отзад) и ще видиш 2 гайки... понатегни ги и виж дали ще се пооправи, ако ли не, най-вероятно иска нови накладки.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 25 Ное 2008, 15:42

ако ти се занимава най добре става от самоя барабан където са челюстите аз ги смених и ся нямам ядове
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 25 Ное 2008, 16:09

http://bmwe32.masscom.net/sean750/adjus ... gBrake.htm
вдигаш на крик сваляш задните гуми.
Разхлабваш гайките на лоста.
След това регулираш отзад докато неможеш да въртиш на ръка, и връщаш няколко зъба така,че да се движи свободно колелото.
След това дърпаш отпред лоста 4 зъба и натягаш отпред докато не започнеш да усещаш,че затягат колелата. Натягаш още половин оборот и си готов.
Важно да се регулира и отзад защото иначе се износват много неравномерно накладките на ръчната ето как бяха моите след регулация само отпред...
Изображение

Аватар
Кара: много работи
Мечтае да кара: вече нищо

Мнение от Martini » 25 Ное 2008, 19:28

А колко ти излезекомплекта накладки за двете колела защото на една кола и задържаха и 2-те колела разглобих ги и бяха изпочупени и ги изпилих целите :mhihi: ма после се оказа че се бяха спекли цилиндарчетата на апаратите :roll: и сега няма ръчна, поне е автомат и седи на едно място
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW X5 3.0D E53 + BMW 520 E34
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: BMW X5 3.0D E53- 2005,
BMW E34 - 1991г. в оригинален вид

Мнение от il4o_g » 26 Ное 2008, 0:42

Колеги задните спирачки не са ли дискови на Е34, защото и мойта ръчна не даржи а накладките са ми супер и не мога да я натегна.Под лоста има за отвертка ама нищо не става

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 26 Ное 2008, 1:28

il4o_g написа:Колеги задните спирачки не са ли дискови на Е34, защото и мойта ръчна не даржи а накладките са ми супер и не мога да я натегна.Под лоста има за отвертка ама нищо не става

Да колега с дискове е от изодзадзе :mhihi: а ръчната е с отделни накладки които се намират в самият диск, и в повечето случаи са пълен АУТ като тез на снимката по горе, а цената им е 26лв. комплект, или нещо такова, не са скъпи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 26 Ное 2008, 8:01

Последно да си купя накладки щото колата наистина е с дискови спирачки :mhihi: Мерси на всички :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 26 Ное 2008, 16:10

Колега като сменяш челюстите смени и пружините и държачите от личен опит ти го казвам комплект челюсти 24лв,комплект пружинки и държачи 27лв!не се бъркам точно толкова ги взех от специялизиран магазин

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 27 Ное 2008, 10:54

колеги,

май не му е тука мястото, ама все пак да питам, ако искам да сменя 4-те спирачни диска и накладките и челюстите на ръчната много ли ще трябва да се бръкна... :roll: ...
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 27 Ное 2008, 12:47

Зависи, ако купуваш хубави части, ще излезе парички, няма да е особено евтино! А и ще е хубаво ако имаш възможност да не правиш компромис, защото Е34 това е една от най-готините му страни, че спира много добре, но с хубави дискове и накладки. Чух преди 2 седмици една Е39-ка като спираше и свиреше като товарния влак :shock: Явно колегата е предпочел "италиански" накладки :mhihi:

Textar, ATE, Lucas (моите накладки са такива и съм много доволен), PAGID, Ferodo, Brembo, Zimmerman - това са хубави марки за спирачната система, дано ги намериш в оригинал!
BMW only!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 27 Ное 2008, 13:01

ddddk написа:колеги,

май не му е тука мястото, ама все пак да питам, ако искам да сменя 4-те спирачни диска и накладките и челюстите на ръчната много ли ще трябва да се бръкна... :roll: ...

Колега, много зависи какви искаш да вземеш, аз като сменях на мойта старата е34 си взех комплект Бендикс, предни и задни дискове + накладки за тях + накладки за ръчната, и цената с някаква отстъпка беше към 230лв. и си спираше чудесно

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 27 Ное 2008, 15:39

аз съм с феродо и съм много доволен

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 27 Ное 2008, 17:45

jullydjs написа:
ddddk написа:колеги,

Колега, много зависи какви искаш да вземеш, аз като сменях на мойта старата е34 си взех комплект Бендикс, предни и задни дискове + накладки за тях + накладки за ръчната, и цената с някаква отстъпка беше към 230лв. и си спираше чудесно

Тея цени ги няма от времето на комунизма :mhihi: :mhihi:
Преди половин година накладки АТЕ за отпред и отзад 150 камъка :shock:
R6 - Was sonst?

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 27 Ное 2008, 18:34

Аз като сменях миналата година отзад дискове,накладки смених и тези за ръчната и с реглаж по-описания по-горе начин колата стана добре.От БМВ си дават предписания за да започнат да работят като хората барабанните накладки за ръчната да се опъва спирачката от време на време леко в движение.

Година по-късно усещам ,че малко взе да държи по-слабо , ще сменя и въжетата и ще стане перфектно.Брат ми като ги смени на Е30-ската и тая кола взе да спира яко на ръчна ,хем на Е30-ските има едни ламарини на които се хващат механизмите ,дето са малко слаби и от дърпане на ръчни в движение се смилат и после що нямали ръчна :mhihi: С нови въжета и "огън би" :twisted:

Георги Пенчев
Изображение

Следваща

Назад към E34