Загуба на мощност след 2500 оборота 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Ако АГР филтъра ти е изолиран няма смисъл да сменяш този ел. клапан на турбото?! Ел. клапана се намира не под казанчето...(поне при мен е така) а на дясно от АГР филтъра!
Проблема след изолирането на АГР клапата пак се появи. Сега остана ГП, дебитомер ...
и после още кой знае какво. Така и не разбрах след толкова ровене из форума дали ако се извади кабелчето на дебитомера това пушене спира и как се даржи колата без това захранване на дебитомера?! То е ясно че колата няма да има нормалното ускорение но пак теста си е безплатен с изолирането на дебитомера. Така дали колата продалжава да пуши бял дим и да припуква през ауспуха. Нека ако някой колега вече го е пробвал да сподели разултата.
Проблема след изолирането на АГР клапата пак се появи. Сега остана ГП, дебитомер ...

- milennyc
-
-
Може и така да е колега нямам си на идея за това питам. Но преди карах е36 компакт и след като откачих буксата на дебитомера колата си вървеше без проблем само дига разхода. Откачах го защото не палеше на бензин и трябваше да го паля принудително на гас. А откача ли буксата на дебитомера си пали на бензин от рас. Не знам как е при дизелите и за това питам важното е да можем да си помогнем.
- milennyc
-
-
До колкото знам дебитомера прави горивната смес "по норма" и тогава колата си е 6. А без него той пак подава гориво ама не в оптималните граници и от там се променя разхода. А ако на бензинова кола проблема е дебитомер така се разбира че е на 100% той. А аз от 2-3 седмици карам 320д и не съм никак на ясно. А този проблем с пушенето, загубата на мощност и това че не може да се форсира си остава и не знам кво да правя. Не ми се иска да сменям ново за ново.
Диагностиката нищо ли не показва може да е електронната дюза да не дава аванс незнам и при мене така се получи два три пъти ама се отправя след малко каране след като смених дебитомера не се е появявало още може и да се е оправило иначе като ми го направи този номер съм разкачал буксата и пак си остава само дето почва да изтегля още по бавно.
- milennyc
-
-
- milennyc
-
-
Да показва на диагностиката не правелна центровка на помпата обаче имало някаква врътка със свалянето. По точно до колкото разбирам от майсора ми че е превъртяла зъб. И трябва да се постави както трябва. И така не остана време да го правя. А най интересното е че гасиш палиш и колата е като луда и варви като снаряд до следващите 5-10 мин. 

- milennyc
-
-
А като се замисля има едно странно тракане като на тракането на аванс при бензиновите двигатели. Не съм се замислил дали това не е проблем че тропа мн страно. А това може да е електронната дюза. А тази дюза не е ли в ГНП?
- IvaN66
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 2.0d 99'
- brabusbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d LCI
- Мечтае да кара: Самолет
IvaN66 написа:Може ли да го покажете на позиция в realOEM ел.магнитния клапан на турбото.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=45
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Колеги, а клапаните ако са се преебали излизат ли при диагностиката, или и те като дебитомера нищо не показват???