Лампа на таблото "CATA LYST"...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Лампа на таблото "CATA LYST"...

Мнение от ned_gm28 » 21 Ное 2008, 21:57

Нещо не мога да отворя ръководствата на Е36 приложени във форума,а с търсачката не откривам нищо...Интерисува ме,за какво е червената лампа на таблото "CATA LYST"?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от HA_PEMOHT » 22 Ное 2008, 6:28

Означава смяна на катализатор.Или нашия вариант - отиваш при някой дето прави ауспуси и му даваш твоя катализатор, той ти монтира някакво гърне тип неръждавейка, и евентуално получаваш някаква кинта отгоре.Варианта да ти иска пари и да ти "направи услуга" като ти задържи катализатора е само в сферата на фантастиката
Един крайно ограничен и отчайващо глупав бездарник с отрицателен коефицент на интелигентност, както си джитка из интернет, започва да чете това.....

Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна

Какво е П.У.Т.К.А ?
Това е Пункт за Управление и Тактическа Координация на Авиацията

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: touring 318tds

Мнение от Shider » 22 Ное 2008, 9:45

Е да, ама не!
Вече не дават толкова пари за използваните катализатори - криза... :mhihi:
Наскоро коментирах с приятел от Надин - и каза, че повече от 25-30лв няма кой да ти даде. Ако има някой навит за тези пари да помогне на колегата... :roll:
И освен това дали ще изгасне лампата - интелигентният автомобил ще разпознае, че вече няма катализатор и ще спре да дава индикации ли?!?
Някой запознат по-добре да каже къде, какво трябва да се чек-не; свъже; окъси... ей така - да знаем за обща култура.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 22 Ное 2008, 12:12

Аз такава лампа даже незнам че имам :mhihi: Иначе нормално да не ги купуват при цена от 3.90 на медта е така всичко падна ама простаците немогат да се осъзнаят кремиковци какъв икономически гигант е за България и го преебаха както всичко хубаво в тази държава
I'm slowly drifting
Изображение

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 22 Ное 2008, 16:35

най добре една диагностичка първо .. че тая лампа и аз за пръв път я чувам и не се знае от какво е светнала , ламбда може да е думнала и тая лампа да светва , по друг начин не знам как компа ще усети неефективенкатализатор. И то ако имаш ламбда след катализатора .. тъй че - ходи да ти изчетат грешките
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 22 Ное 2008, 23:01

mitak_o написа:най добре една диагностичка първо .. че тая лампа и аз за пръв път я чувам и не се знае от какво е светнала , ламбда може да е думнала и тая лампа да светва , по друг начин не знам как компа ще усети неефективенкатализатор. И то ако имаш ламбда след катализатора .. тъй че - ходи да ти изчетат грешките

Благодаря на всички колеги за инфото!Не си спомням да съм казал,че ми свети въпросната лампа.Просто вадих таблото по други причини и видях,че има и такъв надпис.Сложих лампа там,щото липсваше.Не светва,но аз исках да разбера за какво е по принцип!

Назад към E36