Винетки за центъра?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 19 Ное 2008, 13:52

Уфф, живеете 2 месеца на зад някои ...... Стикера е въведен от 1.10! Имаше 2 седмичен гратисен период, който явно са го удължили! Купих си го веднага, защото не исках да си имам проблеми. Да, по един на апартамент е и важи от пряка до пряка, без значение колко е дълга, или колко коли има на нея ..... Пълна пръдня е това, защото аз живея на Цар Асен и до 11 вечерта е АБСУРД да си намеря място между тези 2 преки. Стесниха ми възможностите за паркиране до максимум! Преди се нервирах, че обикалям 20-30 мин из квартала докато си намеря място на цялата улица, а сега тотално ме преебаха, че ми взеха и 70 лева .... На всичкото от горе, правилата в синята зона не се прилагат напълно и се толерират всякакви простотии по не знам, чии критерии (сигурно на зелените човечета). Синята зона е за 2 часа, ония ми редат талони за 10 и никой не ги бара. Аз давам 70 лева за винетка, некви още си слагат копие от талона на джама и пак си седат там ... И тая работа е направена абсол'тно по български, но това не трябва никак да ни учудва, предвид това къде живеем ;) Сори за резкия тон, ама тая тема ми е много чувствителна вече! Преди си държах колата на единствения платен паркинг в махалата, а сега на него има вече 4 етажа груб строеж .... Му се*ем в устата и на Бойко и на всичките такива .... :twisted:
_!_

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 19 Ное 2008, 13:52

vicho написа:
///peter написа:Батковци и каки, забелязал съм, че теч дето се имате за Софиянци кореняци, я майките, я бащите ви не са от София, а тези дето и пра бабите и дядовците са им от София си мълчим :mhihi:
Та явно има наивници дето си мислят че този стикер ще им освободи място :mhihi:

ти къде се изказа ... и какво, като баба ти е от София ве тарикат?

вземи се поспри малко :winky:

Пичо, малкото ти мозъче не успя да разбере какво искам да кажа на сладкото бебче, ама нищо другия път ;)
Гледай теб да не поспра :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 94
Мечтае да кара: X5

Мнение от sladkotobeb4e » 19 Ное 2008, 14:00

///peter написа:
Пичо, малкото ти мозъче не успя да разбере какво искам да кажа на сладкото бебче, ама нищо другия път ;)
Гледай теб да не поспра :winky:

То хубаво искаш да ми го кажеш , но не е така моето момченце :mhihi:

просто , вече не се издържа тук , преди 10 -тина години си беше рай в града ни но сега вече ми се драйфа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 М50Б25
Мечтае да кара: икономично

Мнение от Stiks » 19 Ное 2008, 14:17

sladkotobeb4e написа:просто , вече не се издържа тук , преди 10 -тина години си беше рай в града ни но сега вече ми се драйфа
само немога да разбера ти нас дето не живеем или не сме софиянци за няма нищо ли ни имаш?
Града не е твой, не е и Ваш, той е на държавата. Колкото ТИ толкова и АЗ имам право да живея навсякаде из БГ. Както неможеш да си избираш родителите, така и неможеш да избираш къде да си роден.

Та по темата. С цел да ви подразня ще ви кажа, че живея в малко провинциално градче и пред блока си имаме 2-а буса (голям и малък), колите на майка и на татко и моята :roll: и винаги сме им намирали място за паркиране на всичките(блока е 8 етажен с 4 входа и 3 апартамента на етаж) :mhihi:

ПП: Мразя софия и неща и да я виждам най-вече заради трафика Й.
Ама верно много гадно се ебават с вас като чета мненията ви за паркирането. Късмет на всички ви и пробвайте си намерете добре платена работа в по малък град - разликата е огромна (срес,напрежение и тн).

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Ное 2008, 14:26

що не се спрете с личните нападки и софия-висъс-прованс!? темата беше за влизането в центъра и плащането за това! аз имам спомен да съм се родил на неколко метра от цум и халите ,не споря за правото на хората да се преселват ,където им е нужно и искат...!за тва съм избягал от центъра-като не ми харесва се чупя..!! а като има такса и е за сички ще я платя ако ми отърва,ако ли не-ше си седа настрани и нема да влизам...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 19 Ное 2008, 14:31

Въобще цялата работа със "Синя Зона" е малко недообмислена.
Аз се водя , че живея в центъра , колата ми се води на същия адрес , а не е осигурена със стикер за паркиране през деня , защото на апартамента е даден вече един такъв.
Не съм чул до сега някой да е отговорил , защо на апартаменти с повече от 1 кола , се дава /продава/ само 1 стикер , като хората си плащат данък на всички коли , а не само на тази която е със стикера.

Още едно нещо немога да разбера в тази "Синя Зона". Като спреш отдясно и си платиш или спреш по местоживеене със стикер пред вас не ти слагат скоба от "Синята Зона" , а тези , които спират от ляво , пречат на движението или запушват паркиралитре коли на "Синя Зона" и НЕ плащат - също не ги закачат , защото това явно се води неправилно паркиране и не било тяхна работа , а работа на КАТ. Мисля , че трябва да се обърне сериозно внимание и на тези неща.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 19 Ное 2008, 15:13

SKISA написа:що не се спрете с личните нападки и софия-висъс-прованс!? темата беше за влизането в центъра и плащането за това! аз имам спомен да съм се родил на неколко метра от цум и халите ,не споря за правото на хората да се преселват ,където им е нужно и искат...!за тва съм избягал от центъра-като не ми харесва се чупя..!! а като има такса и е за сички ще я платя ако ми отърва,ако ли не-ше си седа настрани и нема да влизам...
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 19 Ное 2008, 18:14

колеги който е ходил в Атина знае каква лудница е движението в центъра им, както и на мн. други европейски столици, хората там се придвижват буквално на рояци с мотопеди мн по бързо се придвижват и няма проблеми с паркирането, а тука в кола по един човек дремем в индиянски нишки по светофарите, чудим се що ни висок разхода, а той на моточас :mhihi: засичаме другите с цел по бързо измъкване, заставаме в лентите за завой като сме за направо и допълнително задръстваме, един ужас е движението, а за паркирането късмет, работя на центъра, ако случайно се излъжа да дойда сколата на работа я оставям на майната си за да мога да я паркирам и то след доста въртене по уличките,като решение ползвам градски транспорт колкото гадно, тясно, миризливо и отвратително да е стигам по бързо не губя време в паркиране и после да мисля колата дали някой няма да я ужули или опъне халогените и огледалата :mhihi: е как да обичаме тоя кмет , че и за примиер се гласи сега :evil: едно околовръсно толкова време проточи, общината разполага с ужасно мн. средства които не се ползват по предназначение, дори и концесионерите на боклука предвид приходите , които получават пак от нас данакоплатците не си вършат като хората работата.Е неможе само да се дърпа трябва и някаква работа да се върши...И като дойдат избори излезте и подайте вота си щото после пак ще недоволствате!!!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 19 Ное 2008, 18:44

spower написа:...........

Кмета не е виновен , че хората незнаят как да се престрояват на кръстовищата и , че незнаят къде да паркират и къде не , за да не задръстват центъра. Затова и се създаде "Синя Зона" , защото имаше коли на хора , които не живеят в центъра или поне не се водят по адресна регистрация там , които по цял ден си стояха на местата в центъра и съвсем нямаше места , на които да се паркира. Паркираше се и отляво на улиците в центъра и движението ставаше доста трудно. С тази "Синя Зона" се реши донякъде проблема. Сега има поне някакви места за паркиране на хората , които не живеят в центъра макар и платени да са те.
Недейте само да плюете по кмета , а се замислете при предишния кмет дали беше по добре в центъра за паркиране и предвиждане като се има в предвид , че преди 5 години колите и населението на София беше в по малък размер от сега. Замислете се и за проблемите с "дупки" по пътищата които имаше , проблем който в момента е сведен до много по ниска степен в сравнение с минали години.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 20 Ное 2008, 13:10

аз бих казал само - "Да му сера и на общината, и на данъците, и на акцизите, и на цялата държава". Писна ми да ми прибират парите за няма нищо. окачването ми беше ремонтирано миналата седмица, тая седмица вече започна да тропа благодарение на добре асфалтираните и осветени улици. така че за напред - ни данък ни гявол. Ще си регистрирам колата на името на покойната ми баба и да ходят да си търсят данъка в гробищата. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Ное 2008, 16:37

Като сме почнали- и аз да им сера и в устите на общинарите :mhihi:
Ти баси окачването си купил, дето се преебало за 1 седмица :roll:
А по темата гледам тук до нас вече не е от 8 до 18 синята зона, а от 7:30 до 21:30 :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 21 Ное 2008, 16:51

bum_bum написа:........
А по темата гледам тук до нас вече не е от 8 до 18 синята зона, а от 7:30 до 21:30 :shock:

Нещо си се объркал според мен. Видял си това работно време на указателната табела , че нарушиелите се отстраняват чрес "паяк". Това което пише като работно врема на тази оказателна табела по графиката , която изобразява "паяка" е работното врема на "паяка" , а не на "Синя Зона"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 22 Ное 2008, 11:06

Трябва да напръскам против паяци значи :mhihi:
_!_

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 22 Ное 2008, 11:25

Дееба... Дайте да измислим некакъв начин да им пукаме гумите на тез паяци без да разберат отде им е дошло...
Мойта улица ни забраниха на живущите да паркираме, идва паяк и ни вдига колите.
Съседните шибаняците я разкопаха, зер идват избори и требва да симулират дейност. Обаче по всичко изглежда, че преждевременно настъпилата зима ще им преустанови дейността дотук.
Другата пък я копаят гЪзификация, и те с паяк...
А живея в центъра и проблема с паркирането и охраната на автомобила е ясен...

Дайте да измислим нещо, аз съм за... Тва не е законоопазване, а паяков терор.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 22 Ное 2008, 12:29

Мишел написа:
benzin написа:
vicho написа:
gele76 написа:Мен днес ме закопчаха, ама бях закъснял с 20мин със следващия талон и сигурно за това. Като дойдоха да ме откопчаят, нищо не казаха за такива стикери. Така че не знам.

колеги, не става въпрос за ТАЛОНИ!

А за хора, които живеят в центъра и паркингите са Синя Зона

Били казали по ТВ-то снощи! :shock: :shock: :shock: :shock:

те го казаха още преди 1 месец и най лошото е че бройката на винетките не е неограничена (демек за някои може и да няма) поне така казаха тогава

И освен това казаха, че този талон не означава платено паркомясто....което е вече върховната тъпотия.
Важал в определен периметър. За блока има 14 паркоместа, а колите с талони за 30 :shock:
И като не си намериш......2 пресечки по-надолу не ти и важи този талон!
Такава простотия....добре че не живея в центъра! 8)

Що бе супер е даже помисли само нали са големи БАРБАЛЕИ аз живя в центъра А У ми плащай като поп като живееш в центара и това е ! Евала на Бойко пак ще си гласувам за него ;)
I'm slowly drifting
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата