Винетки за центъра?!
Модератор: Общи модератори
Уфф, живеете 2 месеца на зад някои ...... Стикера е въведен от 1.10! Имаше 2 седмичен гратисен период, който явно са го удължили! Купих си го веднага, защото не исках да си имам проблеми. Да, по един на апартамент е и важи от пряка до пряка, без значение колко е дълга, или колко коли има на нея ..... Пълна пръдня е това, защото аз живея на Цар Асен и до 11 вечерта е АБСУРД да си намеря място между тези 2 преки. Стесниха ми възможностите за паркиране до максимум! Преди се нервирах, че обикалям 20-30 мин из квартала докато си намеря място на цялата улица, а сега тотално ме преебаха, че ми взеха и 70 лева .... На всичкото от горе, правилата в синята зона не се прилагат напълно и се толерират всякакви простотии по не знам, чии критерии (сигурно на зелените човечета). Синята зона е за 2 часа, ония ми редат талони за 10 и никой не ги бара. Аз давам 70 лева за винетка, некви още си слагат копие от талона на джама и пак си седат там ... И тая работа е направена абсол'тно по български, но това не трябва никак да ни учудва, предвид това къде живеем
Сори за резкия тон, ама тая тема ми е много чувствителна вече! Преди си държах колата на единствения платен паркинг в махалата, а сега на него има вече 4 етажа груб строеж .... Му се*ем в устата и на Бойко и на всичките такива .... 

_!_
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
vicho написа:///peter написа:Батковци и каки, забелязал съм, че теч дето се имате за Софиянци кореняци, я майките, я бащите ви не са от София, а тези дето и пра бабите и дядовците са им от София си мълчим![]()
Та явно има наивници дето си мислят че този стикер ще им освободи място
ти къде се изказа ... и какво, като баба ти е от София ве тарикат?
вземи се поспри малко
Пичо, малкото ти мозъче не успя да разбере какво искам да кажа на сладкото бебче, ама нищо другия път

Гледай теб да не поспра

- sladkotobeb4e
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 94
- Мечтае да кара: X5
///peter написа:
Пичо, малкото ти мозъче не успя да разбере какво искам да кажа на сладкото бебче, ама нищо другия път![]()
Гледай теб да не поспра
То хубаво искаш да ми го кажеш , но не е така моето момченце

просто , вече не се издържа тук , преди 10 -тина години си беше рай в града ни но сега вече ми се драйфа
- Stiks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50Б25
- Мечтае да кара: икономично
само немога да разбера ти нас дето не живеем или не сме софиянци за няма нищо ли ни имаш?sladkotobeb4e написа:просто , вече не се издържа тук , преди 10 -тина години си беше рай в града ни но сега вече ми се драйфа
Града не е твой, не е и Ваш, той е на държавата. Колкото ТИ толкова и АЗ имам право да живея навсякаде из БГ. Както неможеш да си избираш родителите, така и неможеш да избираш къде да си роден.
Та по темата. С цел да ви подразня ще ви кажа, че живея в малко провинциално градче и пред блока си имаме 2-а буса (голям и малък), колите на майка и на татко и моята

ПП: Мразя софия и неща и да я виждам най-вече заради трафика Й.
Ама верно много гадно се ебават с вас като чета мненията ви за паркирането. Късмет на всички ви и пробвайте си намерете добре платена работа в по малък град - разликата е огромна (срес,напрежение и тн).
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
що не се спрете с личните нападки и софия-висъс-прованс!? темата беше за влизането в центъра и плащането за това! аз имам спомен да съм се родил на неколко метра от цум и халите ,не споря за правото на хората да се преселват ,където им е нужно и искат...!за тва съм избягал от центъра-като не ми харесва се чупя..!! а като има такса и е за сички ще я платя ако ми отърва,ако ли не-ше си седа настрани и нема да влизам...
Въобще цялата работа със "Синя Зона" е малко недообмислена.
Аз се водя , че живея в центъра , колата ми се води на същия адрес , а не е осигурена със стикер за паркиране през деня , защото на апартамента е даден вече един такъв.
Не съм чул до сега някой да е отговорил , защо на апартаменти с повече от 1 кола , се дава /продава/ само 1 стикер , като хората си плащат данък на всички коли , а не само на тази която е със стикера.
Още едно нещо немога да разбера в тази "Синя Зона". Като спреш отдясно и си платиш или спреш по местоживеене със стикер пред вас не ти слагат скоба от "Синята Зона" , а тези , които спират от ляво , пречат на движението или запушват паркиралитре коли на "Синя Зона" и НЕ плащат - също не ги закачат , защото това явно се води неправилно паркиране и не било тяхна работа , а работа на КАТ. Мисля , че трябва да се обърне сериозно внимание и на тези неща.
Аз се водя , че живея в центъра , колата ми се води на същия адрес , а не е осигурена със стикер за паркиране през деня , защото на апартамента е даден вече един такъв.
Не съм чул до сега някой да е отговорил , защо на апартаменти с повече от 1 кола , се дава /продава/ само 1 стикер , като хората си плащат данък на всички коли , а не само на тази която е със стикера.
Още едно нещо немога да разбера в тази "Синя Зона". Като спреш отдясно и си платиш или спреш по местоживеене със стикер пред вас не ти слагат скоба от "Синята Зона" , а тези , които спират от ляво , пречат на движението или запушват паркиралитре коли на "Синя Зона" и НЕ плащат - също не ги закачат , защото това явно се води неправилно паркиране и не било тяхна работа , а работа на КАТ. Мисля , че трябва да се обърне сериозно внимание и на тези неща.
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
SKISA написа:що не се спрете с личните нападки и софия-висъс-прованс!? темата беше за влизането в центъра и плащането за това! аз имам спомен да съм се родил на неколко метра от цум и халите ,не споря за правото на хората да се преселват ,където им е нужно и искат...!за тва съм избягал от центъра-като не ми харесва се чупя..!! а като има такса и е за сички ще я платя ако ми отърва,ако ли не-ше си седа настрани и нема да влизам...

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
колеги който е ходил в Атина знае каква лудница е движението в центъра им, както и на мн. други европейски столици, хората там се придвижват буквално на рояци с мотопеди мн по бързо се придвижват и няма проблеми с паркирането, а тука в кола по един човек дремем в индиянски нишки по светофарите, чудим се що ни висок разхода, а той на моточас
засичаме другите с цел по бързо измъкване, заставаме в лентите за завой като сме за направо и допълнително задръстваме, един ужас е движението, а за паркирането късмет, работя на центъра, ако случайно се излъжа да дойда сколата на работа я оставям на майната си за да мога да я паркирам и то след доста въртене по уличките,като решение ползвам градски транспорт колкото гадно, тясно, миризливо и отвратително да е стигам по бързо не губя време в паркиране и после да мисля колата дали някой няма да я ужули или опъне халогените и огледалата
е как да обичаме тоя кмет , че и за примиер се гласи сега
едно околовръсно толкова време проточи, общината разполага с ужасно мн. средства които не се ползват по предназначение, дори и концесионерите на боклука предвид приходите , които получават пак от нас данакоплатците не си вършат като хората работата.Е неможе само да се дърпа трябва и някаква работа да се върши...И като дойдат избори излезте и подайте вота си щото после пак ще недоволствате!!!

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

spower написа:...........
Кмета не е виновен , че хората незнаят как да се престрояват на кръстовищата и , че незнаят къде да паркират и къде не , за да не задръстват центъра. Затова и се създаде "Синя Зона" , защото имаше коли на хора , които не живеят в центъра или поне не се водят по адресна регистрация там , които по цял ден си стояха на местата в центъра и съвсем нямаше места , на които да се паркира. Паркираше се и отляво на улиците в центъра и движението ставаше доста трудно. С тази "Синя Зона" се реши донякъде проблема. Сега има поне някакви места за паркиране на хората , които не живеят в центъра макар и платени да са те.
Недейте само да плюете по кмета , а се замислете при предишния кмет дали беше по добре в центъра за паркиране и предвиждане като се има в предвид , че преди 5 години колите и населението на София беше в по малък размер от сега. Замислете се и за проблемите с "дупки" по пътищата които имаше , проблем който в момента е сведен до много по ниска степен в сравнение с минали години.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
аз бих казал само - "Да му сера и на общината, и на данъците, и на акцизите, и на цялата държава". Писна ми да ми прибират парите за няма нищо. окачването ми беше ремонтирано миналата седмица, тая седмица вече започна да тропа благодарение на добре асфалтираните и осветени улици. така че за напред - ни данък ни гявол. Ще си регистрирам колата на името на покойната ми баба и да ходят да си търсят данъка в гробищата.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Като сме почнали- и аз да им сера и в устите на общинарите
Ти баси окачването си купил, дето се преебало за 1 седмица
А по темата гледам тук до нас вече не е от 8 до 18 синята зона, а от 7:30 до 21:30

Ти баси окачването си купил, дето се преебало за 1 седмица

А по темата гледам тук до нас вече не е от 8 до 18 синята зона, а от 7:30 до 21:30

bum_bum написа:........
Нещо си се объркал според мен. Видял си това работно време на указателната табела , че нарушиелите се отстраняват чрес "паяк". Това което пише като работно врема на тази оказателна табела по графиката , която изобразява "паяка" е работното врема на "паяка" , а не на "Синя Зона"
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Дееба... Дайте да измислим некакъв начин да им пукаме гумите на тез паяци без да разберат отде им е дошло...
Мойта улица ни забраниха на живущите да паркираме, идва паяк и ни вдига колите.
Съседните шибаняците я разкопаха, зер идват избори и требва да симулират дейност. Обаче по всичко изглежда, че преждевременно настъпилата зима ще им преустанови дейността дотук.
Другата пък я копаят гЪзификация, и те с паяк...
А живея в центъра и проблема с паркирането и охраната на автомобила е ясен...
Дайте да измислим нещо, аз съм за... Тва не е законоопазване, а паяков терор.
Мойта улица ни забраниха на живущите да паркираме, идва паяк и ни вдига колите.
Съседните шибаняците я разкопаха, зер идват избори и требва да симулират дейност. Обаче по всичко изглежда, че преждевременно настъпилата зима ще им преустанови дейността дотук.
Другата пък я копаят гЪзификация, и те с паяк...
А живея в центъра и проблема с паркирането и охраната на автомобила е ясен...
Дайте да измислим нещо, аз съм за... Тва не е законоопазване, а паяков терор.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Мишел написа:benzin написа:vicho написа:gele76 написа:Мен днес ме закопчаха, ама бях закъснял с 20мин със следващия талон и сигурно за това. Като дойдоха да ме откопчаят, нищо не казаха за такива стикери. Така че не знам.
колеги, не става въпрос за ТАЛОНИ!
А за хора, които живеят в центъра и паркингите са Синя Зона
Били казали по ТВ-то снощи!![]()
![]()
![]()
те го казаха още преди 1 месец и най лошото е че бройката на винетките не е неограничена (демек за някои може и да няма) поне така казаха тогава
И освен това казаха, че този талон не означава платено паркомясто....което е вече върховната тъпотия.
Важал в определен периметър. За блока има 14 паркоместа, а колите с талони за 30![]()
И като не си намериш......2 пресечки по-надолу не ти и важи този талон!
Такава простотия....добре че не живея в центъра!
Що бе супер е даже помисли само нали са големи БАРБАЛЕИ аз живя в центъра А У ми плащай като поп като живееш в центара и това е ! Евала на Бойко пак ще си гласувам за него

I'm slowly drifting