зимните гуми задължителни ?
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Аз като живеех във Варна, редовно съм спорел с местните, че треа да се слагат зимни гуми зимата. Там много малко хора си купуват зимни гуми... щото не валяло снаг
А за спирането е ясно, то летната гума и 50 мм грайфер да има, просто каучука е твърд и зимата си става на камък
Соред мен трябва да има закон за това и да се наложи да се сменат като падне температурата под 7 градуса примерно...

А за спирането е ясно, то летната гума и 50 мм грайфер да има, просто каучука е твърд и зимата си става на камък

Соред мен трябва да има закон за това и да се наложи да се сменат като падне температурата под 7 градуса примерно...
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Трябва да станат задължителни, маса народ кара с летни цяла година...идиоти всякакви, като се добави масовото неспазване на дистанция и става ужас, всеки първи сняг става като апокалипсис в София...
F**k them all!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ITK написа:Трябва да станат задължителни, маса народ кара с летни цяла година...идиоти всякакви, като се добави масовото неспазване на дистанция и става ужас, всеки първи сняг става като апокалипсис в София...
напротив, всеки първи сняг е ПРАЗНИК за нашия отбор, откакто имам книжка първия сняг се посреща подобаващо с 1 резервоар гориво и цяла нощ пързалка...
нямам търпение, колкото повече говорите, толкова повече ми се кара

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
vicho написа:напротив, всеки първи сняг е ПРАЗНИК за нашия отбор, откакто имам книжка първия сняг се посреща подобаващо с 1 резервоар гориво и цяла нощ пързалка...
нямам търпение, колкото повече говорите, толкова повече ми се кара![]()
и на мене ми се кара та 2 не виждам ама пари нема нещо и май ще рева ако не се появят до вторник

- blackrider
- младши ентусиаст
-
VesoPesa написа:blackrider написа:..... написа:e a дано, че ми писна да ми спират разни по светофарите в задната броня
Аз БМВ ударено ОТЗАД ! Не съм видялВсички са с удари от пред. А това,че някой не си сменя гумите със зимни си е лично негов проблем-той ще си носи последствията после.
дали няматочно 3 пъти са спирали в мене.
1-и път спирам си нормално на светофар и след малко се помръдвам напредслизам оня: "еми един нещо ми свирна..." щети само неговата боя по мойта броня(за мене
)
2-и път един пред мене спира рязко, аз спирам рязко, тоя зад мен не спира![]()
за мене малко жулната лайсна на бронята![]()
3-и път мокро, светофар, жулта светлина тоя пред мене решава че ще спре, спирачки, спирам, удар отзад, щети няма, пак само за мене![]()
![]()
едит: по темата, в закона пише вярно само тва за 4-те милиметра и май е само за зимните гуми
Батенце ти си некав страшен късметлия

А аз преди 2ч,видях една Е36-ца купе която я караха на пътна помощ с размазана предница
ITK написа:Трябва да станат задължителни...
Станат ли задължителни и цените им ще се променят доста и по тва време ще си е жътва за гумарите! Пък и тия по Сандански и Петрич кога ще видят сняг и температури подходящи за зимни гуми? Да не говорим пък по южното черномоерие.
Към днешна дата няма закон, който ни задължава да караме със зимни гуми. По-скоро медиите разпръскват яко дезинформация.
Нека сме толерантни един към друг на пътя, независимо кой какъв автомобил кара!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Защо да им се променят цените,да не би да са много по -евтини сега?Svetlix написа:Станат ли задължителни и цените им ще се променят доста и по тва време ще си е жътва за гумарите! .

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Да заповяда този бакшиш в Габрово да кара с чисто нови летни гуми
А иначе и ние тук посрешаме първия сняг подобаващо.
Да е благословена Узана и Боженци и Шипка(когато е затворена)
По принцип мразя снега и студа,но сега като знам,че новите зимни гумички,новото термостатче и антифризче го чакат и аз го чакам все повече.Направо нямам търпение.Само ми се струва,че тази зима ще карам без броня,че старите пружини ги продадох

А иначе и ние тук посрешаме първия сняг подобаващо.
Да е благословена Узана и Боженци и Шипка(когато е затворена)

По принцип мразя снега и студа,но сега като знам,че новите зимни гумички,новото термостатче и антифризче го чакат и аз го чакам все повече.Направо нямам търпение.Само ми се струва,че тази зима ще карам без броня,че старите пружини ги продадох

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Значи и аз се поинтересувах и найстина 4мм граифер за зимните и в закона не е регламентирано дали трябва да се слагат зимни гуми!
Не знам какъв човек трябва да си за да караш след като падне снега със летни гуми!Иначе сега днеска в работата с колегите разглеждахме АутоБилд и там пишеше че широко разпространеното схващане ,че под 7 градуса трябва да се слагат зимни гуми е абслоютно невярно и че летните гуми са много по-добри при сух и мокър асфалт през зимата единствено при снежно покритие имало полза от зимни гуми!
Аз се оборудвах с Dunlop Winter Sport 3D 185/65/15 новички и доста поспорих с един приятел който ми обясняваше ,че нямало полза от новата гума по-добре стара тъкмо Германеца я е разработил!
Не знам какъв човек трябва да си за да караш след като падне снега със летни гуми!Иначе сега днеска в работата с колегите разглеждахме АутоБилд и там пишеше че широко разпространеното схващане ,че под 7 градуса трябва да се слагат зимни гуми е абслоютно невярно и че летните гуми са много по-добри при сух и мокър асфалт през зимата единствено при снежно покритие имало полза от зимни гуми!
Аз се оборудвах с Dunlop Winter Sport 3D 185/65/15 новички и доста поспорих с един приятел който ми обясняваше ,че нямало полза от новата гума по-добре стара тъкмо Германеца я е разработил!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Bogat-Beden написа:Защо да им се променят цените,да не би да са много по -евтини сега?Svetlix написа:Станат ли задължителни и цените им ще се променят доста и по тва време ще си е жътва за гумарите! .
Не са! Но по-голята търсене съоветно предполага и повишение на цените .. поне в България. Пък и като цяло зимните гуми са 1 идея по-евтини от летните.
Кажи му на твоя приятел, че е на светлинни години от истината ...
Преимствата на новата гума са наистина много! Защо не бих си взел гуми по-стари от 2-3 сезона ..Като почнем от това, че каучука старее и с течение на времето става на пластмаса .. от което гумата става по-шумна, има по-слабо сцепление (ако ще и 10 санта да и е грайфера) и стигнем до това, че изборът е малък ... не можеш да избереш желания размер, марка и модел.
Нека сме толерантни един към друг на пътя, независимо кой какъв автомобил кара!
Nukem написа:разглеждахме АутоБилд и там пишеше че широко разпространеното схващане ,че под 7 градуса трябва да се слагат зимни гуми е абслоютно невярно и че летните гуми са много по-добри при сух и мокър асфалт през зимата единствено при снежно покритие имало полза от зимни гуми!
абсолютно вярно е

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
не могат да ти мерят грайфера и на базата на това да ти напишат акт .. подобни измервания се правят със средство за измерване .. средството за измерване ( такива са например радара ,дрегера ,бензиноколонките ,еталонни шублери термометри мензори и др ) минават периодична метрологична проверка която се удостоверява със малък сребрист стикер и датата до която е валиден ... КАТ нямат такова средство за измреване на грайфера ,всичко друго пада в съда моментално .
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
ajaxus написа:Nukem написа:разглеждахме АутоБилд и там пишеше че широко разпространеното схващане ,че под 7 градуса трябва да се слагат зимни гуми е абслоютно невярно и че летните гуми са много по-добри при сух и мокър асфалт през зимата единствено при снежно покритие имало полза от зимни гуми!
абсолютно вярно евсичко останало са митове и легенди от едно време
Стига сте говорили глупости.....каучука на лятната гума няма същото действие през зимата (сух или мокър) на асфалт както през лятно време. пример...засили се с 120 и пробвай да спреш за да видиш какъв ще е спирачния път
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3