Има ли шпер 525тдс 94г.?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Има ли шпер 525тдс 94г.?

Мнение от Иван Стоянов » 10 Ное 2008, 12:52

Здравейте.Кажете като имате впредвид че карам 525ТДС 94-та има някакъв блокаж таз колица?
Последна промяна Иван Стоянов на 10 Ное 2008, 13:44, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 10 Ное 2008, 13:05

:roll: Ъ-ъ? БлокаШ? :roll:
94-та ТДС единствения блокаЖ, май е тоя дето идва от шпер-а :mhihi: :roll:
Шпер-а, също се нарича LSD(Limited Slip Diff.)
Ето ТУК можеш да прочетеш какво представлява той и как работи ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 10 Ное 2008, 13:16

Колега Иван Стоянов, с нетърпение очаквам следващата ти тема :D
....
...
Обръщам се към останалите колеги - аз ли съм изплискал водата или и според вас има нещо странно в темите на колегата Иван Стоянов?!?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 10 Ное 2008, 13:28

Добре бе пич.Аз лично не схващам кво не ти е ясно!Как по простичко и подробно като за ..... в първи клас да ви попитам този вид колица дали има някоя фабрияна екстра по деференцяла.И ако пак се изразявам зле моляте драсни ми два-три реда как се прави :)

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 10 Ное 2008, 13:32

Прочети правилата внимателно и ще си мил, и драг на всеки!
Поздрави и успех! :D
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 10 Ное 2008, 13:56

Здравейте,
Иван Стоянов написа:Добре бе пич.Аз лично не схващам кво не ти е ясно!Как по простичко и подробно като за ..... в първи клас да ви попитам този вид колица дали има някоя фабрияна екстра по деференцяла.И ако пак се изразявам зле моляте драсни ми два-три реда как се прави :)

Колега не се сърди, но се опитай сам да прочетеш това което си написал и виж да ли ще го разбереш правилно! Лично аз в първото ти мнение в тази тема не разбрах какво имаш предвит
....има някакъв блокаж таз колица?

Дали е въпрос, дали е описание че имаш някакъв блокаж и питаш да ли все пак можеш да имаш и шпер и т.н., заради теб изгубих 3 часа мисловен процес за да открия какво имаш предвит :mhihi: :mhihi:
За проверката на шпер има няколко начина.
1 - Вдигни си задните колела и завърти едното и виж посоката на другото колело да ли е същата. Ако да имаш шпер, ако не се въртят в една посока няма шпер.
2 - Спри някъде на такава настилка че едната ти гума да е примерно на пясък, другата на асфалт. Тръгни с мръсна газ и виж коя гума ще ти се върти, Ако се врътнат и двте имаш, ако не са врътнат и двете нямаш.
3 - Лягаш под колата и четеш номера(не регистрационния а табелката на дифа) ако започва със "S" имаш, ако не започва нямаш
4 - Прочети малко из форума, ако отриеш теми четеш, ако не отриеш не четеш :mhihi:
Поздрави

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 10 Ное 2008, 15:36

Колега, прочети тази тема (която между другото току що сложих в темата с важните теми за Е32/34) и след като изпратиш, съответно получиш имейл с екстрите в твоята кола ще знаеш ако не в момента, поне дали при напускането на конвейра твоята кола е имала т.нар. шпер диференциал (на бърлгарски се нарича диференциал с повишено вътрешно триене).

Превод на екстрите по VIN номера (VIN - Vehicle Identification Number)

VIN номера е написах в регистрационния ти талона - 17 цифрена комбинация от букви и цифри, започваща с WBA....

За какво служи шпера сигурно също те интересува - ползвай търсачката, с адекватно филтриране ще намериш много полезни теми по този въпрос.

P.P. Официално те моля да ползваш по-често търсачката, не че е невъзможно, но е малко вероятно да не намериш отговор на въпросите си. Има изписано огромно количество информация по много голям брой теми. Разбирам ентусиазма ти, но ако искаш да получиш сериозно отношение, не е лоша идея да загърбиш идеята пускане на нова тема за всяка мисъл, която ти е хрумнала във връзка с колата ти.
И много те моля да вземеш думите ми на сериозно!

Назад към E34