За и против запалени фарове през деня?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да или НЕ на запалените фарове през деня

Анкетата свършва на 06 Ное 2008, 22:13

да
192
82%
не
41
18%

Общо гласове : 233
Потребител
Аватар

Мнение от fika210 » 06 Ное 2008, 11:48

vld написа:Гледам ,че пишете ,че навън по европата било задължително целогодишно.
В кои други държави исвен в Австрия и Полша е задължително целогодишно?

Финландия,Швеция..... :idea:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 06 Ное 2008, 12:25

fika210 написа:
vld написа:Гледам ,че пишете ,че навън по европата било задължително целогодишно.

"В различните страни от Европа важат различни правила за използване на светлините на автомобила.

В едни държави използването на светлините е задължително само през тъмната част от денонощието, в други това е задължително през цялото денонощие и през цялата година, в трети то важи само през определени месеци от годината, а в четвърти зависи дали сте в населено място.

За най-сигурно карайте със запалени фарове из Европа
Доста различни са и глобите, които водачите без светлини трябва да заплатят.

Задължението да се използват късите светлини през цялото денонощие и цялата година важи в 17 европейски страни. Това са държави от северна и източна Европа.

В западната и южната част от континента това не е задължително въобще или през голяма част от годината. В държави като Германия, Швейцария и Франция, запалените светлини се препоръчват, но не са задължителни.

В Словакия и България трябва да се кара със запалени светлини само в определена част от годината, а в Италия и Унгария задължително се кара със светлини през цялата година, но само извън населените места.
Ето глобите, които ще заплатите за липса на светлини, в някои от страните в които целогодишно е задължително да се движите със запалени фарове.
Дания – 70 евро

Финландия – 50 евро

Италия – от 35 евро

Хърватско – 40 евро

Норвегия – 190 евро

Австрия – от 15 евро

Полша – 52 евро

Русия – 200 евро

Швеция – 55 евро

Словакия – 54 евро

Чехия – 45 евро

Словения – 40 евро

Унгария – 40 евро"
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 06 Ное 2008, 13:03

zBoost написа:аве хората тъпи ли са ве ? 18 часа снощи, тъмница вече и некъв с E60 си пери без фарове без нищо, преди това още няколко видях :shock:

То смотаняци има всякакви и с всякакви коли. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 06 Ное 2008, 13:34

Ами патрулките що не карат на фарове ? :shock:
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 06 Ное 2008, 13:40

bobih написа:Ами патрулките що не карат на фарове ? :shock:

Тех ти ли ще ги глобиш? Така е като никой не ги следи за такива работи, и пак ги гледам без колан, говорят по телефоните, минаван на червено и в забранени улици без да са с пуснати "буркани". Абе на един двама има написаха актове като се заеха "господари на ефира" на после пак по старо му.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ^Penata^ » 06 Ное 2008, 17:19

за :yes:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Ное 2008, 17:29

Apassionata написа:
fika210 написа:

"В различните страни от Европа важат различни правила за използване на светлините на автомобила.

В едни държави използването на светлините е задължително само през тъмната част от денонощието, в други това е задължително през цялото денонощие и през цялата година, в трети то важи само през определени месеци от годината, а в четвърти зависи дали сте в населено място.

За най-сигурно карайте със запалени фарове из Европа
Доста различни са и глобите, които водачите без светлини трябва да заплатят.

Задължението да се използват късите светлини през цялото денонощие и цялата година важи в 17 европейски страни. Това са държави от северна и източна Европа.

В западната и южната част от континента това не е задължително въобще или през голяма част от годината. В държави като Германия, Швейцария и Франция, запалените светлини се препоръчват, но не са задължителни.

В Словакия и България трябва да се кара със запалени светлини само в определена част от годината, а в Италия и Унгария задължително се кара със светлини през цялата година, но само извън населените места.
Ето глобите, които ще заплатите за липса на светлини, в някои от страните в които целогодишно е задължително да се движите със запалени фарове.
Дания – 70 евро

Финландия – 50 евро

Италия – от 35 евро

Хърватско – 40 евро

Норвегия – 190 евро

Австрия – от 15 евро

Полша – 52 евро

Русия – 200 евро

Швеция – 55 евро

Словакия – 54 евро

Чехия – 45 евро

Словения – 40 евро

Унгария – 40 евро"

От къде взимаш инфото?
За словакия да там е като при нас.
Но за Унгария не знаех,а съм минавал поне няколко пъти цялата магистрала без фарове и не съм имал проблем.
Може би е от скоро въведено?
А в Австрия и 1 км. неможеш да направиш без фарове австрийците са много печени в това отношение,видят ли те без фарове - веднага ти примигват и ти правят знак да си ги пуснеш :) няколко пъти ми се е случвало .
Аз съм пробвал тук в българия да подсещам за забравени фарове ,да не ги глобят не че ми пречи,но на няколко пъти никаква реакция или реакция "ти па луд ли си " и от тогава не подсещам ,просто говедарщината е голяма. :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 06 Ное 2008, 17:41

Ами колата ми е бяла и през деня на яркото много много не се вижда, а аз държа всички шофьори да се забелязваме отдалеч, а не в последния момент да се чудим накъде да бягаме ;)

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 06 Ное 2008, 17:57

vld написа:От къде взимаш инфото?
Аз съм пробвал тук в българия да подсещам за забравени фарове ,да не ги глобят не че ми пречи,но на няколко пъти никаква реакция или реакция "ти па луд ли си " и от тогава не подсещам ,просто говедарщината е голяма. :confused:

Горното е от Automedia.bg
Нормално, но знаците не тряя да те отказват. И аз съм от подсещащите и предупреждаващите за Ченгета
;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 06 Ное 2008, 18:10

аз па знам къде се крият и само тогава си палим фаровете после си ги гасим щото са ми скъпи крушките :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Ное 2008, 18:39

Мишу написа:аз па знам къде се крият и само тогава си палим фаровете после си ги гасим щото са ми скъпи крушките :mhihi:
крушките са най-важното,спор няма ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара....
Мечтае да кара: BMW e**

Мнение от SLav_Bs » 07 Ное 2008, 1:18

Според мен е по-добре да се кара на фарове,защото така се възприемат по лесно другите коли според мен.
Лудва само когато не си пие апчето навреме... :D :)
Изображение <=-Температура/час в Бургас
Изображение
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 07 Ное 2008, 1:49

Мишу написа:аз па знам къде се крият и само тогава си палим фаровете после си ги гасим щото са ми скъпи крушките :mhihi:

Мишо, след мнения като твоето, ме е срам че съм Българин. Дано просто се шегуваш, с това което си написал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 07 Ное 2008, 1:57

аз съм за :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 07 Ное 2008, 2:00