За и против запалени фарове през деня?
Модератор: Общи модератори
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
fika210 написа:vld написа:Гледам ,че пишете ,че навън по европата било задължително целогодишно.
В кои други държави исвен в Австрия и Полша е задължително целогодишно?
Финландия,Швеция.....
"В различните страни от Европа важат различни правила за използване на светлините на автомобила.
В едни държави използването на светлините е задължително само през тъмната част от денонощието, в други това е задължително през цялото денонощие и през цялата година, в трети то важи само през определени месеци от годината, а в четвърти зависи дали сте в населено място.
За най-сигурно карайте със запалени фарове из Европа
Доста различни са и глобите, които водачите без светлини трябва да заплатят.
Задължението да се използват късите светлини през цялото денонощие и цялата година важи в 17 европейски страни. Това са държави от северна и източна Европа.
В западната и южната част от континента това не е задължително въобще или през голяма част от годината. В държави като Германия, Швейцария и Франция, запалените светлини се препоръчват, но не са задължителни.
В Словакия и България трябва да се кара със запалени светлини само в определена част от годината, а в Италия и Унгария задължително се кара със светлини през цялата година, но само извън населените места.
Ето глобите, които ще заплатите за липса на светлини, в някои от страните в които целогодишно е задължително да се движите със запалени фарове.
Дания – 70 евро
Финландия – 50 евро
Италия – от 35 евро
Хърватско – 40 евро
Норвегия – 190 евро
Австрия – от 15 евро
Полша – 52 евро
Русия – 200 евро
Швеция – 55 евро
Словакия – 54 евро
Чехия – 45 евро
Словения – 40 евро
Унгария – 40 евро"
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
bobih написа:Ами патрулките що не карат на фарове ?
Тех ти ли ще ги глобиш? Така е като никой не ги следи за такива работи, и пак ги гледам без колан, говорят по телефоните, минаван на червено и в забранени улици без да са с пуснати "буркани". Абе на един двама има написаха актове като се заеха "господари на ефира" на после пак по старо му.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Apassionata написа:fika210 написа:vld написа:Гледам ,че пишете ,че навън по европата било задължително целогодишно.
В кои други държави исвен в Австрия и Полша е задължително целогодишно?
Финландия,Швеция.....
"В различните страни от Европа важат различни правила за използване на светлините на автомобила.
В едни държави използването на светлините е задължително само през тъмната част от денонощието, в други това е задължително през цялото денонощие и през цялата година, в трети то важи само през определени месеци от годината, а в четвърти зависи дали сте в населено място.
За най-сигурно карайте със запалени фарове из Европа
Доста различни са и глобите, които водачите без светлини трябва да заплатят.
Задължението да се използват късите светлини през цялото денонощие и цялата година важи в 17 европейски страни. Това са държави от северна и източна Европа.
В западната и южната част от континента това не е задължително въобще или през голяма част от годината. В държави като Германия, Швейцария и Франция, запалените светлини се препоръчват, но не са задължителни.
В Словакия и България трябва да се кара със запалени светлини само в определена част от годината, а в Италия и Унгария задължително се кара със светлини през цялата година, но само извън населените места.
Ето глобите, които ще заплатите за липса на светлини, в някои от страните в които целогодишно е задължително да се движите със запалени фарове.
Дания – 70 евро
Финландия – 50 евро
Италия – от 35 евро
Хърватско – 40 евро
Норвегия – 190 евро
Австрия – от 15 евро
Полша – 52 евро
Русия – 200 евро
Швеция – 55 евро
Словакия – 54 евро
Чехия – 45 евро
Словения – 40 евро
Унгария – 40 евро"
От къде взимаш инфото?
За словакия да там е като при нас.
Но за Унгария не знаех,а съм минавал поне няколко пъти цялата магистрала без фарове и не съм имал проблем.
Може би е от скоро въведено?
А в Австрия и 1 км. неможеш да направиш без фарове австрийците са много печени в това отношение,видят ли те без фарове - веднага ти примигват и ти правят знак да си ги пуснеш

Аз съм пробвал тук в българия да подсещам за забравени фарове ,да не ги глобят не че ми пречи,но на няколко пъти никаква реакция или реакция "ти па луд ли си " и от тогава не подсещам ,просто говедарщината е голяма.

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Ами колата ми е бяла и през деня на яркото много много не се вижда, а аз държа всички шофьори да се забелязваме отдалеч, а не в последния момент да се чудим накъде да бягаме 

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
vld написа:От къде взимаш инфото?
Аз съм пробвал тук в българия да подсещам за забравени фарове ,да не ги глобят не че ми пречи,но на няколко пъти никаква реакция или реакция "ти па луд ли си " и от тогава не подсещам ,просто говедарщината е голяма.
Горното е от Automedia.bg
Нормално, но знаците не тряя да те отказват. И аз съм от подсещащите и предупреждаващите за Ченгета

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
крушките са най-важното,спор нямаМишу написа:аз па знам къде се крият и само тогава си палим фаровете после си ги гасим щото са ми скъпи крушките

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- SLav_Bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото набара....
- Мечтае да кара: BMW e**
Според мен е по-добре да се кара на фарове,защото така се възприемат по лесно другите коли според мен.
- VT5602AK
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
- Мечтае да кара: S50B30 turbo
- Детайли за колата: модифицирани
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха