Въпрос за няколко модела на BMW

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос за няколко модела на BMW

Мнение от Godsmack » 17 Ное 2004, 17:22

Драги колеги дойде време за смяна на автомобила и от доста време се точа на BMW. Спрял съм се основно на 320i, 520i на цена около 4500-4800лв. Година на производство след 90-та. Искам ако ви е възможно да ми напишете цените на ремонтите, които притежателите на такива модели от клуба са правили за да си направя сметка как ще ми излезе подръжката на колата. Какво най-често се чупи? И един много важен въпрос климатиците на такива стари коли работят ли добре, възможно ли е да намеря някои със здрав климатик и по-специално радиатор и компресор. Адски ще съм благодарен за всяка информация и за да не пълня форума с глупости и излишни писаници, който желае може да пише на е-mail-a ми blood_flea@yahoo.com. Много благодаря предварително.

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 17 Ное 2004, 17:43

За тази цена Е36 :roll:
Може Е34-но добре избрана
Е30-ка добра.

По мое скромно мнение с БМВ каквото отремонтира6 добре-забравяш за него.

Ина4е за то4но цитиране на цени :( ама трябва да напиша ферман пък и колко ще са актуални....Е36:
Шарнир-40-70лв.
Филтри-150лв вси4ко що е филтър
Накладки-80-120лв.
Ремонт стартер-90лв.
Предно стъкло-200лв с монтаж.
и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 17 Ное 2004, 19:34

Въпроса ти е доста общ. За тези пари по-добре потърси Е30 320 или 318 ис в прилично състояние. Можеш да се обърнеш към Явор или Да Улф. Цените на части и труд за БМВ са чувствително по-високи отколкото на другите марки, дори от Мерцедес. Гледам,че сега си на Опел, така че може да ти се види още по-лошо. Не те плаша, просто да си знаеш, а удоволствието да караш БМВ се отплаща ;) Когато го вземеш и имаш конкретни въпроси - по Е30 и Е36 форумите е писано доста, ако няма по твоя въпрос - питаш. Успех! 8)
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 17 Ное 2004, 21:07

за Е30 ис-ка 4800 май са множко... или трябва да е перфектна на 100к км и с сичко що е екстра за модела!

иначе както казаха колегите Е36 няма да си намериш за тия пари!
друго нямам какво да кажа освен :arrow:
УСПЕХ! ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

1г.

Мнение от 5етко 5етицата » 18 Ное 2004, 13:45

1г. нямам проблеми.
Само ангренаж, дискове+накладки и това е.
Явно случих на продавач.
Съветвам те да дадеш 100-200лв. за ПЪЛНИ диагностики в
1. Дару,
2. Блейз
3. И при доверен човек.
Те ще ти кажат, че цялата кола е за смяна, но все пак ако има повтарящи се констатации като ниска компресия или изцапани свещи ще знаеш, че има/няма да ремонтираш.
Мерцедес е БМВ-то на пенсионера! http://www.blitz.bg/news/article/183677
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 18 Ное 2004, 19:31

vicho написа:за Е30 ис-ка 4800 май са множко...

:DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :twisted:

Пич, ако Е30 318iS намериш читаво за под 4000 лв ми се обади да се застрелям. Не стига че са редки тука ами и или им е взета душата и пак си струват около тази цифра, или нещо приличат на барутници и само надписа им е ИС.
Около 5000 се намират найстина отлични екземпляри, в добро състояние, с някоя и друга екстричка и с това онова из двигателя ;) ;){}
Преди да си намеря ИС-ка търсих близо 2 месеца абсолютно във всяка автокъща в София и околностите ..... та все се майтапеха че ИС-ките са си с родословие в България ....знаят се всички, които са ги търкаляли в БГ .....явно си ги препродаваме ценителите ;) Даже проследих собствениците на един конкретен екземпляр но го изпуснах за два дена буквално и се ядосвах цял месец. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 '02 525 dA touring

Мнение от Kala » 18 Ное 2004, 19:58

Зависи, продадох 320 IS (M Power) за 5000 лв. За 195 коня?!!!
Взимай да е читаво и не газено много! Успех :DDD

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Godsmack » 22 Ное 2004, 19:54

Да аз забравих да уточня, че 320 имам предвид Е30, за 4800 Е36 колкото и да искам е абсурд да се намери. 318is е много добра кола, но за собствен гъдел искам 6 цилиндров мотор. Много благодаря за мненията и полезните съвети, остава сега да намеря колата. поздрави на всички.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 22 Ное 2004, 21:54

За 4800 можеш да намериш доста читаво 320/Е30. А за цената на ремонтите - ползвай търсачката, имаше доста обширна тема по въпроса. За хубаво Е34 520 мисля, че няма да ти стигнат.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за няколко модела на BMW

Мнение от dizelboy » 22 Ное 2004, 22:26

Godsmack написа:Драги колеги дойде време за смяна на автомобила и от доста време се точа на BMW. Спрял съм се основно на 320i, 520i на цена около 4500-4800лв. Година на производство след 90-та. Искам ако ви е възможно да ми напишете цените на ремонтите, които притежателите на такива модели от клуба са правили за да си направя сметка как ще ми излезе подръжката на колата. Какво най-често се чупи? И един много важен въпрос климатиците на такива стари коли работят ли добре, възможно ли е да намеря някои със здрав климатик и по-специално радиатор и компресор. Адски ще съм благодарен за всяка информация и за да не пълня форума с глупости и излишни писаници, който желае може да пише на е-mail-a ми blood_flea@yahoo.com. Много благодаря предварително.

ПРИЯТЕЛю 4ЕТИ ВНИМАТЕЛНО :!: СЕГА АКО ИЗКАш БМВ НЕЗАВИСИМО КОИ МОДЕЛ ОГОВАРЯш СЕ С 4ОВЕК ОТ ФОРУМА ЗА САОТВЕТНИЯ МОДЕЛ НА КОИТО СИ СЕ СПРЯЛ ,И ОТИВАТЕ И ГЛЕДАТЕ ЗАЕДНО АВТОМОБИЛА . :!: за всеки модел има хора дори и сега ммога да ти кажа няколко души които разбират от модела си и могат да са ти полезни .мисалтамие 4е всеки един от нас знае какви са болежките на своите коли сприсе на модел които изкаш и кажи а от там на сетне ще ти предложа 4овек или хора които ще ти кажат за самия модел какво да о4акваш,знам 4е никои няма да ти откаже при вазможност да доиде стеб и да огледа колата която изкаш да си земеш и да ти каже аджиба е тва нее наред това и това

пожелавамти успех ,дано да ме разбереш какво сам изкал да ти кажа
ИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Godsmack » 23 Ное 2004, 20:12

Аз разбрах, че мога да се възползвам от услугите на човек от клуба, но работата отече и трябва да отложа всичко. Много благодаря за предложената помощ. Като дойде момента ще се възползвам. Спирам да пиша по тази тема за да не пълня форума с излишни неща. Поздрави на всички.

Назад към Основен Форум