Пак скъсан болт:)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Пак скъсан болт:)
Писна ми да ги късам, тъпото е че тоя път е на изпускателния колектор
Някой знае ли, тоя болт как е хванат към блока и как се сменя? Мислех да сменям гарнитурата, ама сега ме е страх да не изпокъсам и останалите

Някой знае ли, тоя болт как е хванат към блока и как се сменя? Мислех да сменям гарнитурата, ама сега ме е страх да не изпокъсам и останалите

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Само майстор ли може да заварява
Бах значи съм голям майстор като си заварих една лампа на сълба пред нас
Вече да ми викате майсторе ! Са стига глупости ... Колега напръскай ги хубаво с WD40 преди да отвиваш ама не го жали хубаво пръскай и изчакай малко да подейства 5 минутки , тогава отвивай

I'm slowly drifting

нищо не разпробиваш..махаи смело вси4ки шпилки..дори и да се скьсат още няколко шпилки като махнеш 4угунения колектор ще стьр4ат още..вариянт 1 навинаш 2 гаики така 4е да са контра една с друга и отвиваш и вариянт 2 слагаш гаика парваш я с електрожена или друг заварь4ен апарат и отвиваш лека полека да не ги скьсаш докато е вьтре 4е с разпробиване не ми се мисли..едното е алумин другото стомана а мястото кофти и ще стане мазало..НО ПРИ ДВАТА СЛУ4АЯ ПОЛЗВАИ ВД 40 ИЛИ НАИ ДОБРЕ ИДИ ПРИ ИЗПИТАН МАИСТОР КОИТО ЗНАЕ КАК 4Е Е ДЕЛИКАТНО
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Да разбирам, че от другата страна просто са завити в блока, без някакво друго захващане? Това добре, ама тия шпилки не ги виждам при бмв като резервна част, просто да търся от някъде нови със същия размер ли или как се процедира?

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
късал съм шпилки на М40-ката..решението е с обратна резба да се разпробие самата шпилка,вътре се навива друга в нея и се вади по този начин...и тъй като 100% ще е наранено малко гнездото на оригиналната се прави нова с размер 8мм за във блока или 6 беше и 2 мм по-тънка,за да мине през ушето на колекторите...не е голяма сложнотия работата 

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Мисля, че ще пробвам това с двете гайки, щото все пак болта стърчи от главата. Ама първо да намеря нови шпилки. Каквото пипна по тая кола, го развалям 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Защо не пробиеш в болта по малка обратна резба и с друг по малак болт да го развиеш ? Използвайки WD40 разбирасе
I'm slowly drifting

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
И аз преди бях скъсал няколко шпилки на 136-ката в сервиза ми казаха че може някои да е останал вътре като са се скъсали .. както и да е... сменихме болтовете и гарнитурата на колекторите и карах така
нямаше проблеми

отиваш на стругар и ти прави каквото ти трябва само занеси старата шпилка..за 36 320 са малко нестандартни шпилките маи са 7 мм и резбата е няква...иди на сртугар ще ти ги направи...бьди внимателен 4е не ми се мисли вариянта с разпробиване...как ще завреш бормашината как ще центрираш?освен ако не свалиш цялата глава ама тва е хамалогия..пробваи да ги отвиеш леко и с вд 40 праскаи и по4акаи 5-10 минутки и не натягаи изведнаж а леко ако трагне добре и развартаи на една страна после на друга и пак прьскаи с вд 40.. ада и валшебната думи4ка кажи нещо с някои родител и интимен контакт варши работа понякога 

11 мнения
• Страница 1 от 1