Отново смяна на рег. табели

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '08 730d

Мнение от emo_pld » 14 Окт 2008, 1:00

А някой от форума тестван ли е с такъв уред и може ли да разкаже нещо повече ?

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 14 Окт 2008, 6:22

Ето повече инфо за този уред. Статията е от 2004-та :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 16 Окт 2008, 22:42

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 16 Окт 2008, 22:55

///Ivan написа:http://www.dnes.bg/article.php?id=59074 :idea:

Абе тия вече съвсем се :kuku: :kuku: :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 16 Окт 2008, 22:59

е добре де... как например срещам, и в софия даже, разни гръцки пръдни с номера от векове, а се наште не важат никъде :evil: ...
и никъде из европата никой не задължава никого да сменя... в испания в момента има поне 3 вида номера, ако не са и повече :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Va4etu » 16 Окт 2008, 23:04

Колеги аз до колкото разбрах номерата трябва да се сменят на автомобили който напускат пределите на БГ .... но не съм сигурен Дон'т Флейм ми :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 16 Окт 2008, 23:11

Va4etu написа:Колеги аз до колкото разбрах номерата трябва да се сменят на автомобили който напускат пределите на БГ .... но не съм сигурен Дон'т Флейм ми :mhihi:

Не бе бате нали прочете статията.Няма проблем да напускаш Б-я със старите табели,но с новите още повече няма да имаш проблем!! ОДИ ГИ РАЗБЕРИ??? Абе тия наистина не знаят какво говорят вече!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: настрани
Мечтае да кара: M3 Power
Детайли за колата: BMW E36 320 coupe

Мнение от stef4o_BMW » 17 Окт 2008, 9:41

Колеги,всичко това е да се налапат с кинти,можеха да измислят нещо примерно кои напуска БГ да му слагат лепенка на номера с тези звездички и тва е.Но защо дадени хора да не се оправат за цял живот?Сметнете колко коли има вече в БГ x 70 лв,и става е...и сумата.Аз лично съм против тази смяна и тъпата екотакса където пак я върнаха да се плаща.Ама закона си е закон,пълна баркотия :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 17 Окт 2008, 11:40

Тея само залъгват хората ...

.....от МВР твърдят, че подмяната не е задължителна и се отнасяла само за нови и препродавани автомобили.
Както и да е вдигнаха си пак цената за табелите... преди бяха 60лв. сега са 70лв... вероятно тези "звездички" са много "скъпи"

http://www.dnes.bg/article.php?id=59074

Вижте как в Америка как си сменят номерата и колко струва... ех мечти кога ли ще стане това и в България...вероятно никога :(

......Като четох тази статия, се сетих как аз си смених нюйоркските номера преди няколко години. Тогава старите номера изглеждаха така:
Изображение

Явно колите в щата бяха почнали да се увеличават, че три букви и три цифри почнаха да не стигат. Властите решиха, че ще трябва да преминат на три букви и четири цифри. Но явно решиха да направят съчетано усилие и да сменят и дизайна на номерата. Хипотетичният преобразуван номер на нова табела от горния пример би изглеждал така (макар че на практика не преобразуваха номерата по някаква система, а просто раздадоха съвсем нови комбинации):

Изображение

Новите номера съдържат доста повече елементи - прякорът на щата (The Empire State) отдолу, а под името на щата три от най-характерните му забележителности (от ляво на дясно): Ниагарският водопад, Адирондакските планини и силуетът на Манхатън с Емпайър Стейт Билдинг по средата. За разделител между буквите и цифрите се използва контурът на щата. Достатъчно символика… Но не това беше интересното, а процесът на самата смяна. Първо получих писмо от DMV (местният КАТ), че са започнали да сменят номерата и като ми дойде редът, ще ми пратят друго писмо. Като настана това време, ми пратиха още едно писмо. Май тогава ми поискаха пари за новите табели - по $5 на кола за преден и заден номер. Платих им онлайн. Още няколко дена след това пристигна ново писмо в голям жълт плик. Новите номера и за двете коли бяха в него, както и един лист с инструкции как да сваля старите номера от колите и да сложа новите; и че ми прехвърлят отговорността какво да направя със старите номера - или да ги унищожа, или да ги върна в някой DMV офис, или да си ги запазя като сувенир с изричното предупреждение, че вече няма да е законно да ги използвам като номера за коли в USA. ОК. Така и направих - монтирах си новите табели (обикновено става с два обикновени болта - нищо не е пломбирано там) и си запазих старите - този старият номер със Статуята на Свободата горе е снимка на моя номер, която направих днес (даже личи къде съм го изкривявал ако се вгледа човек ;-)). Лесно и удобно. И не трябваше да си губя цял ден.....

Източник на текста Vladimir Georgiev's Blog : http://www.georgievi.com/blog/?p=341
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 17 Окт 2008, 12:04

:mhihi: :mhihi: :mhihi: кога ще ги стигнем американците?!? :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 20 Окт 2008, 1:25

vanioboy написа::mhihi: :mhihi: :mhihi: кога ще ги стигнем американците?!? :banghead:

Знаеш ли кога - когато нашите любими държавници разберат колко е трудно да изкарваме парите за данъци, и когато започнат да ценят парите които им даваме. А това ще стане или никога или когато се сменят тези "горе".
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 20 Окт 2008, 1:34

vanioboy написа::mhihi: :mhihi: :mhihi: кога ще ги стигнем американците?!? :banghead:

Не става само с ядене требва и акъл :mhihi:
Beautiful Mechanical Wonder

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 20 Окт 2008, 12:03

k1k0 написа:

Абе те акъл си имат,ама за себе си го ползват за да лапат! :mhihi:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 20 Окт 2008, 16:10

A_DUNCHEV написа:
k1k0 написа:

Абе те акъл си имат,ама за себе си го ползват за да лапат! :mhihi:

То тва е най - лоШото от цялата ситуация :!:
Тва за в Испания.Прясна слу4ка от преди малко .В събота закарах да измият колата и като я миха с топла вода от вън се разлепи задния номер (не питайте кви са номерата то е не6то като лепенка върху метала)т.к. работя в голям сервиз казах на Шефа за проблема той ме попита какъв е номера на колата помолиме за талона ,показах му го и след 15мин имах заден номер :mhihi:
А ако трябва да го смени6 у бг или го затрие6 ........ нямам думи :(
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 20 Окт 2008, 16:22

:mhihi: да кажа и за гърция как стоят нещата щом е така,зна4и има позле и от нас в това отношение,та тук става така,вземаш талона само от колата,без номера,правишси от хартия за 15 дена(докато станат новите).Но пък няма прегледи и разправий то4но в кой кат,ще се регистрира,където ти е най-удобно на теб,а пък кола несе гледа изобщо ималия нямалия единствено талона.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата