Отново смяна на рег. табели
Модератор: Общи модератори
61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- emo_pld
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '08 730d
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Ето повече инфо за този уред. Статията е от 2004-та 

- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
е добре де... как например срещам, и в софия даже, разни гръцки пръдни с номера от векове, а се наште не важат никъде
...
и никъде из европата никой не задължава никого да сменя... в испания в момента има поне 3 вида номера, ако не са и повече

и никъде из европата никой не задължава никого да сменя... в испания в момента има поне 3 вида номера, ако не са и повече

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Va4etu написа:Колеги аз до колкото разбрах номерата трябва да се сменят на автомобили който напускат пределите на БГ .... но не съм сигурен Дон'т Флейм ми
Не бе бате нали прочете статията.Няма проблем да напускаш Б-я със старите табели,но с новите още повече няма да имаш проблем!! ОДИ ГИ РАЗБЕРИ??? Абе тия наистина не знаят какво говорят вече!

- stef4o_BMW
- ентусиаст
-
- Кара: настрани
- Мечтае да кара: M3 Power
- Детайли за колата: BMW E36 320 coupe
Колеги,всичко това е да се налапат с кинти,можеха да измислят нещо примерно кои напуска БГ да му слагат лепенка на номера с тези звездички и тва е.Но защо дадени хора да не се оправат за цял живот?Сметнете колко коли има вече в БГ x 70 лв,и става е...и сумата.Аз лично съм против тази смяна и тъпата екотакса където пак я върнаха да се плаща.Ама закона си е закон,пълна баркотия 

- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Тея само залъгват хората ...
.....от МВР твърдят, че подмяната не е задължителна и се отнасяла само за нови и препродавани автомобили.
Както и да е вдигнаха си пак цената за табелите... преди бяха 60лв. сега са 70лв... вероятно тези "звездички" са много "скъпи"
http://www.dnes.bg/article.php?id=59074
Вижте как в Америка как си сменят номерата и колко струва... ех мечти кога ли ще стане това и в България...вероятно никога
......Като четох тази статия, се сетих как аз си смених нюйоркските номера преди няколко години. Тогава старите номера изглеждаха така:

Явно колите в щата бяха почнали да се увеличават, че три букви и три цифри почнаха да не стигат. Властите решиха, че ще трябва да преминат на три букви и четири цифри. Но явно решиха да направят съчетано усилие и да сменят и дизайна на номерата. Хипотетичният преобразуван номер на нова табела от горния пример би изглеждал така (макар че на практика не преобразуваха номерата по някаква система, а просто раздадоха съвсем нови комбинации):
Новите номера съдържат доста повече елементи - прякорът на щата (The Empire State) отдолу, а под името на щата три от най-характерните му забележителности (от ляво на дясно): Ниагарският водопад, Адирондакските планини и силуетът на Манхатън с Емпайър Стейт Билдинг по средата. За разделител между буквите и цифрите се използва контурът на щата. Достатъчно символика… Но не това беше интересното, а процесът на самата смяна. Първо получих писмо от DMV (местният КАТ), че са започнали да сменят номерата и като ми дойде редът, ще ми пратят друго писмо. Като настана това време, ми пратиха още едно писмо. Май тогава ми поискаха пари за новите табели - по $5 на кола за преден и заден номер. Платих им онлайн. Още няколко дена след това пристигна ново писмо в голям жълт плик. Новите номера и за двете коли бяха в него, както и един лист с инструкции как да сваля старите номера от колите и да сложа новите; и че ми прехвърлят отговорността какво да направя със старите номера - или да ги унищожа, или да ги върна в някой DMV офис, или да си ги запазя като сувенир с изричното предупреждение, че вече няма да е законно да ги използвам като номера за коли в USA. ОК. Така и направих - монтирах си новите табели (обикновено става с два обикновени болта - нищо не е пломбирано там) и си запазих старите - този старият номер със Статуята на Свободата горе е снимка на моя номер, която направих днес (даже личи къде съм го изкривявал ако се вгледа човек
). Лесно и удобно. И не трябваше да си губя цял ден.....
Източник на текста Vladimir Georgiev's Blog : http://www.georgievi.com/blog/?p=341
.....от МВР твърдят, че подмяната не е задължителна и се отнасяла само за нови и препродавани автомобили.
Както и да е вдигнаха си пак цената за табелите... преди бяха 60лв. сега са 70лв... вероятно тези "звездички" са много "скъпи"
http://www.dnes.bg/article.php?id=59074
Вижте как в Америка как си сменят номерата и колко струва... ех мечти кога ли ще стане това и в България...вероятно никога

......Като четох тази статия, се сетих как аз си смених нюйоркските номера преди няколко години. Тогава старите номера изглеждаха така:

Явно колите в щата бяха почнали да се увеличават, че три букви и три цифри почнаха да не стигат. Властите решиха, че ще трябва да преминат на три букви и четири цифри. Но явно решиха да направят съчетано усилие и да сменят и дизайна на номерата. Хипотетичният преобразуван номер на нова табела от горния пример би изглеждал така (макар че на практика не преобразуваха номерата по някаква система, а просто раздадоха съвсем нови комбинации):

Новите номера съдържат доста повече елементи - прякорът на щата (The Empire State) отдолу, а под името на щата три от най-характерните му забележителности (от ляво на дясно): Ниагарският водопад, Адирондакските планини и силуетът на Манхатън с Емпайър Стейт Билдинг по средата. За разделител между буквите и цифрите се използва контурът на щата. Достатъчно символика… Но не това беше интересното, а процесът на самата смяна. Първо получих писмо от DMV (местният КАТ), че са започнали да сменят номерата и като ми дойде редът, ще ми пратят друго писмо. Като настана това време, ми пратиха още едно писмо. Май тогава ми поискаха пари за новите табели - по $5 на кола за преден и заден номер. Платих им онлайн. Още няколко дена след това пристигна ново писмо в голям жълт плик. Новите номера и за двете коли бяха в него, както и един лист с инструкции как да сваля старите номера от колите и да сложа новите; и че ми прехвърлят отговорността какво да направя със старите номера - или да ги унищожа, или да ги върна в някой DMV офис, или да си ги запазя като сувенир с изричното предупреждение, че вече няма да е законно да ги използвам като номера за коли в USA. ОК. Така и направих - монтирах си новите табели (обикновено става с два обикновени болта - нищо не е пломбирано там) и си запазих старите - този старият номер със Статуята на Свободата горе е снимка на моя номер, която направих днес (даже личи къде съм го изкривявал ако се вгледа човек

Източник на текста Vladimir Georgiev's Blog : http://www.georgievi.com/blog/?p=341

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
vanioboy написа::mhihi:![]()
кога ще ги стигнем американците?!?
Знаеш ли кога - когато нашите любими държавници разберат колко е трудно да изкарваме парите за данъци, и когато започнат да ценят парите които им даваме. А това ще стане или никога или когато се сменят тези "горе".

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
k1k0 написа:vanioboy написа::mhihi:![]()
Не става само с ядене требва и акъл
Абе те акъл си имат,ама за себе си го ползват за да лапат!

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
A_DUNCHEV написа:k1k0 написа:vanioboy написа::mhihi:![]()
Не става само с ядене требва и акъл
Абе те акъл си имат,ама за себе си го ползват за да лапат!
То тва е най - лоШото от цялата ситуация

Тва за в Испания.Прясна слу4ка от преди малко .В събота закарах да измият колата и като я миха с топла вода от вън се разлепи задния номер (не питайте кви са номерата то е не6то като лепенка върху метала)т.к. работя в голям сервиз казах на Шефа за проблема той ме попита какъв е номера на колата помолиме за талона ,показах му го и след 15мин имах заден номер

А ако трябва да го смени6 у бг или го затрие6 ........ нямам думи

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6

61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5