Проблем при спиране

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 18 Окт 2008, 0:11

И при мен има тресене (на предница или задница не мога точно да преценя - струва ми се да е отпред), само че проблемът се появява когато почна да спирам от по-висока скорост и определено се понатовари предницата - над 120 км/ч. Колкото повече натискам да спира толкова повече тресе. При едно намаляване от 180 на 100 дори започна да ме плаши, защото не можех да отпусна спирачката, а вибрацията все повече се усилваше.
ПП: втулките на горните носачи са поомекнали малко; амортисьорите са перфектни;

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 тдс
Мечтае да кара: 740

Мнение от dido_lom » 18 Окт 2008, 18:16

здравеите колеги,и при мен се полу4ава така,като по4на да спирам от 120-до 80км и тресе стра6но.един стругар ми престарга дисковете 4е биаха криви,слет това тресенето по4ти из4езна, ама пак се пояави 2 дни по касно.в сервиза кадето ходиа редовно маистора я вдигна на крика и ми показа на долните носа4и втулките,доста зле изглеждаха,когато ги сменя ще пиша дали е от това проблема!
дизела е прост,НО не е за прости хора
и нека силата да е с вас!Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 18 Окт 2008, 19:50

И аз го имам проблема.Като спирам от скорост по-голяма от 100км тресе яко ,а като карам с 70-80 и натисна здраво спирачките спира гладко без никакви вибрации.Дано някой сподели с какво да се реши проблема ,че е доста кофти така.

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 18 Окт 2008, 20:29

Всичко понякога идва от големия цолаж на джантите. Нещата се наслагват с други малки проблеми по предницата, който при нормални джанти не се усещат. И се почва един филм- диагностики, смяна на части, замяна на такива с други от по- големи модели и т.н. Всичко е разработка на военните! Кеф цена нема! Или гъзарите умират от топло, студено или от тесни обувки! :mhihi: От къде знам ли?
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 18 Окт 2008, 20:48

ktv написа:...

Склонен съм да се съглася ....... другия месец точно инфо :mhihi:

Потребител
Аватар

Тресене на предницата

Мнение от vlado-72 » 21 Окт 2008, 21:03

Колеги, аз си оправих тресенето като смених задните дискове и накладки . Колкото и да ми се струваше невероятно точно това беше . Сега колата заспа .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Тресене на предницата

Мнение от Zubcho » 21 Окт 2008, 21:07

vlado-72 написа:Колеги, аз си оправих тресенето като смених задните дискове и накладки . Колкото и да ми се струваше невероятно точно това беше . Сега колата заспа .

Бахти та*ако! Направо не е за вярване. :) Браво колега намерил си проблема.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Бобо Дебелия
Аватар
Кара: E30/E36/E34

Мнение от methanol » 21 Окт 2008, 22:27

Я и аз да се оплача със същите симптоми при скорост над 140 при леко свит волан го има въпросното тресене, само че при мен размера на гумите и джантите са стокови. Който каже нещо ще е добре дошло. :winky:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 21 Окт 2008, 23:18

vlado-72 , благодарности ,че каза от какво се е оправил проблема :yes:

labour написа:здравеите колеги,и при мен се полу4ава така,като по4на да спирам от 120-до 80км и тресе стра6но.един стругар ми престарга дисковете 4е биаха криви,слет това тресенето по4ти из4езна, ама пак се пояави 2 дни по касно.в сервиза кадето ходиа редовно маистора я вдигна на крика и ми показа на долните носа4и втулките,доста зле изглеждаха,когато ги сменя ще пиша дали е от това проблема!

Колега , вземи и си смени предните дискове с нови ,поне Текстар :!:
Това със стъргането им е живо очистване :confused: Дебелината им е 22 мм а допустимото износване е в нормите на 20,4 мм дебелина :idea: Диска е кривнал ,износен е до някаква степен и изведнъж стругаря го хваща и го "чисти" ,но на местата или мястото дето е кривнал става още по-тънък и след няколко по-стабилни спирания е отново зле и то по-зле ... недейте да процедирате по този начин със спирачките като цяло :!:

KUM4o написа:И аз го имам проблема.Като спирам от скорост по-голяма от 100км тресе яко ,а като карам с 70-80 и натисна здраво спирачките спира гладко без никакви вибрации.Дано някой сподели с какво да се реши проблема ,че е доста кофти така.

Колега ,ти май си за смяна на въпросните тампони на железните/горни/криви носачи :idea: Има една тема измежду важните ,там е понаписано какво-що :roll:

methanol написа:Я и аз да се оплача със същите симптоми при скорост над 140 при леко свит волан го има въпросното тресене, само че при мен размера на гумите и джантите са стокови. Който каже нещо ще е добре дошло. :winky:

Само на едната страна навит волан ли тресе ?

Георги Пенчев
Изображение

Бобо Дебелия
Аватар

Мнение от methanol » 21 Окт 2008, 23:22

Penchev написа:Само на едната страна навит волан ли тресе ?

И в 2-те посоки :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 21 Окт 2008, 23:27

methanol написа:

Това май е от стари гуми , макар и с грайфер , пробвай да ги размениш -лява с дясна .

Бобо Дебелия
Аватар

Мнение от methanol » 21 Окт 2008, 23:30

Ще слагам "добри" зимни гуми тия дни и ще видим...

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 21 Окт 2008, 23:43

methanol написа:

След като ги сложиш гумите и си почистиш джантите отвътре (ако са мръсни и имат налепи) пиши ако остава проблема :)

Георги Пенчев
Изображение

Предишна

Назад към E34