Проблем при спиране
Модератор: Технически модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
И при мен има тресене (на предница или задница не мога точно да преценя - струва ми се да е отпред), само че проблемът се появява когато почна да спирам от по-висока скорост и определено се понатовари предницата - над 120 км/ч. Колкото повече натискам да спира толкова повече тресе. При едно намаляване от 180 на 100 дори започна да ме плаши, защото не можех да отпусна спирачката, а вибрацията все повече се усилваше.
ПП: втулките на горните носачи са поомекнали малко; амортисьорите са перфектни;
ПП: втулките на горните носачи са поомекнали малко; амортисьорите са перфектни;
- dido_lom
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 тдс
- Мечтае да кара: 740
здравеите колеги,и при мен се полу4ава така,като по4на да спирам от 120-до 80км и тресе стра6но.един стругар ми престарга дисковете 4е биаха криви,слет това тресенето по4ти из4езна, ама пак се пояави 2 дни по касно.в сервиза кадето ходиа редовно маистора я вдигна на крика и ми показа на долните носа4и втулките,доста зле изглеждаха,когато ги сменя ще пиша дали е от това проблема!
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Всичко понякога идва от големия цолаж на джантите. Нещата се наслагват с други малки проблеми по предницата, който при нормални джанти не се усещат. И се почва един филм- диагностики, смяна на части, замяна на такива с други от по- големи модели и т.н. Всичко е разработка на военните! Кеф цена нема! Или гъзарите умират от топло, студено или от тесни обувки!
От къде знам ли?

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
Тресене на предницата
Колеги, аз си оправих тресенето като смених задните дискове и накладки . Колкото и да ми се струваше невероятно точно това беше . Сега колата заспа .
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Тресене на предницата
vlado-72 написа:Колеги, аз си оправих тресенето като смених задните дискове и накладки . Колкото и да ми се струваше невероятно точно това беше . Сега колата заспа .
Бахти та*ако! Направо не е за вярване.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- methanol
- Бобо Дебелия
-
- Кара: E30/E36/E34
Я и аз да се оплача със същите симптоми при скорост над 140 при леко свит волан го има въпросното тресене, само че при мен размера на гумите и джантите са стокови. Който каже нещо ще е добре дошло. 

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
vlado-72 , благодарности ,че каза от какво се е оправил проблема
Колега , вземи и си смени предните дискове с нови ,поне Текстар
Това със стъргането им е живо очистване
Дебелината им е 22 мм а допустимото износване е в нормите на 20,4 мм дебелина
Диска е кривнал ,износен е до някаква степен и изведнъж стругаря го хваща и го "чисти" ,но на местата или мястото дето е кривнал става още по-тънък и след няколко по-стабилни спирания е отново зле и то по-зле ... недейте да процедирате по този начин със спирачките като цяло
Колега ,ти май си за смяна на въпросните тампони на железните/горни/криви носачи
Има една тема измежду важните ,там е понаписано какво-що
Само на едната страна навит волан ли тресе ?
Георги Пенчев

labour написа:здравеите колеги,и при мен се полу4ава така,като по4на да спирам от 120-до 80км и тресе стра6но.един стругар ми престарга дисковете 4е биаха криви,слет това тресенето по4ти из4езна, ама пак се пояави 2 дни по касно.в сервиза кадето ходиа редовно маистора я вдигна на крика и ми показа на долните носа4и втулките,доста зле изглеждаха,когато ги сменя ще пиша дали е от това проблема!
Колега , вземи и си смени предните дискове с нови ,поне Текстар

Това със стъргането им е живо очистване

KUM4o написа:И аз го имам проблема.Като спирам от скорост по-голяма от 100км тресе яко ,а като карам с 70-80 и натисна здраво спирачките спира гладко без никакви вибрации.Дано някой сподели с какво да се реши проблема ,че е доста кофти така.
Колега ,ти май си за смяна на въпросните тампони на железните/горни/криви носачи

methanol написа:Я и аз да се оплача със същите симптоми при скорост над 140 при леко свит волан го има въпросното тресене, само че при мен размера на гумите и джантите са стокови. Който каже нещо ще е добре дошло.
Само на едната страна навит волан ли тресе ?
Георги Пенчев
- methanol
- Бобо Дебелия
-
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Това май е от стари гуми , макар и с грайфер , пробвай да ги размениш -лява с дясна .methanol написа:Penchev написа:Само на едната страна навит волан ли тресе ?
И в 2-те посоки
- methanol
- Бобо Дебелия
-
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
methanol написа:Penchev написа:Само на едната страна навит волан ли тресе ?
И в 2-те посоки
След като ги сложиш гумите и си почистиш джантите отвътре (ако са мръсни и имат налепи) пиши ако остава проблема

Георги Пенчев
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3