Проблем с температурата!?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
nelim написа:ton4 написа:според мен много добре трябва да провериш цялата ел инсталация,на един приятел с 518 беше я зарязал в гаража за 6 месеца беше в германия и като си идва и завърта ключа всичко почва да пуши-предстаааш ли си? Ужас и се оказа че мишки са му наяли инсталацията ама на всякаде
Ми затова ще я карам, да гледат инсталацията.
Мен още ми стой махната кората под волана ама не ми е работа да пипам в тия снопове кабели, на пръв поглед няма наядено или прекъснати и висящи кабели, ама тия снопове не ми се рови в тях.
Отдавна си го мисля но НИЩО друго не е направило проблем по инсталацията за тези 2 години освен тази пуста температура, и по тая логика не мислех че е инсталацията.
Затова и реших да сменя датчиците като я правех.
За последния месец съм сменил:
съединител
гарнитури на главата, сакса, изпускателни и всмукателни колектори,
картер, гумички на клапаните
шлайф на главата
водна помпа
виско
гофрирания маркуч
термостат
2-та датчика на температурата
нови свещи НГК
нови сегменти
нови биелни лагери
нов пластмасов фланец отзад на главата
изпускателен и всмукателен клапан на 3-ти цилиндър
болтовете на главата
маркуча от радиатора до термостата долния
антифриза и маслото
пистовия ремък
страх ме е да си направя равносметка на парите, взех да фалирам вече и ми писна да ви кажа - пък ме дразни след толкова ремонти и сменени неща да показва че колата е прегряла и да ми свети лампата.
Не са ме карали майсторите да ги сменям нещата ама аз исках да го направя така или иначе е отворена.
Дано се оправи вече щото не е като да не давам пари по колата.. ама понякога си е каръщина
ШШШ ти си и напраил осношен ремонт бе
BMW-Шофирай в бъдещето сега 

- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Да
Днеска в боша оправиха проблема - евала.
Някой луд е обърнал буксите на 2-та датчика и от там е идвал целия проблем - още от както съм купил колата..
Тъпото е че хората който ремонтираха колата ме увериха че са пробвали да ги сменят въпросните букси ама нищо не се променило на показанието на таблото, освен това кабелите били къси.
Както и да е, важното е че проблема е решен - 60лв
Поздрави на всички.

Днеска в боша оправиха проблема - евала.
Някой луд е обърнал буксите на 2-та датчика и от там е идвал целия проблем - още от както съм купил колата..
Тъпото е че хората който ремонтираха колата ме увериха че са пробвали да ги сменят въпросните букси ама нищо не се променило на показанието на таблото, освен това кабелите били къси.
Както и да е, важното е че проблема е решен - 60лв

Поздрави на всички.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
nelim написа:...
Колега ще отговориш ли на моя въпрос как се сменят датчиците?
Или са ти ги сменявали в сервиз

- nelim
- младши ентусиаст
-
vld написа:nelim написа:...
Сори, не съм видял къде си питал.
Значи датчиците са завити на главата под всмукателните колектори и е на доста гадно място. По-принцип синия е за инжекциона а черния е за таблото и са с различни резби така че неможе да объркаш кой къде се завива - обаче може да им се объркат клемите - както беше станало при мен.
Мен лично ми ги смениха в сервиза и не съм свалял аз инжекциона - за съжаление немога да ти кажа точно как се разглобява - не вярвам да е сложно ама мен не ми се занимаваше да го правя.

- hristo4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 1.9 *W210 320 CDI *206 1.4 hdi
Много е лесно колега.(Под стъпковото моторче има една стойка ката буква У.Откачаш я и буташ ел.кутията надолу и си при датчиците). Преди малко си смених черния датчик.Показваше в повече та дори и в червено,но след смяната пак така и тагава размених буксите от син кън черен.Работи повече от час но не мръдна от 12ч.Проблема си го имаше от малка(3 години).Успехvld написа:nelim написа:...
hristo4 написа:Много е лесно колега.(Под стъпковото моторче има една стойка ката буква У.Откачаш я и буташ ел.кутията надолу и си при датчиците). Преди малко си смених черния датчик.Показваше в повече та дори и в червено,но след смяната пак така и тагава размених буксите от син кън черен.Работи повече от час но не мръдна от 12ч.Проблема си го имаше от малка(3 години).Успехvld написа:nelim написа:...
Колега я цъкни тук и ако можеш да ми кажеш кой датчик за какво е - значи аз поне доколкото разбирам №11 е за температурата на антифриза - вързан е със стрелката на таблото и общо взето други функции няма. А пък №13 е датчик за инжекциона и по точно за количеството гориво, което трябва да се подава в зависимост от температурата на двигателя. Питам щото при студен двигател оборотите са нестабилни, или по-точно недостатъчни, и единствено тоя датчик (№13) остана да проверя.
П.П. Мотора е 1.6 М43
- hristo4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 1.9 *W210 320 CDI *206 1.4 hdi
Denev написа:hristo4 написа:Много е лесно колега.(Под стъпковото моторче има една стойка ката буква У.Откачаш я и буташ ел.кутията надолу и си при датчиците). Преди малко си смених черния датчик.Показваше в повече та дори и в червено,но след смяната пак така и тагава размених буксите от син кън черен.Работи повече от час но не мръдна от 12ч.Проблема си го имаше от малка(3 години).Успехvld написа:nelim написа:...
Колега я цъкни тук и ако можеш да ми кажеш кой датчик за какво е - значи аз поне доколкото разбирам №11 е за температурата на антифриза - вързан е със стрелката на таблото и общо взето други функции няма. А пък №13 е датчик за инжекциона и по точно за количеството гориво, което трябва да се подава в зависимост от температурата на двигателя. Питам щото при студен двигател оборотите са нестабилни, или по-точно недостатъчни, и единствено тоя датчик (№13) остана да проверя.
Колега,не съм специалист, но доколкото знам единият (синия) датчик отива дирекно към компа,а черния си отива към таблото.Доколкото за оборотите виж стъпковото моторче да не е то.Почиства се с ултра звук .Успех
- nelim
- младши ентусиаст
-
hristo4 написа:Много е лесно колега.(Под стъпковото моторче има една стойка ката буква У.Откачаш я и буташ ел.кутията надолу и си при датчиците). Преди малко си смених черния датчик.Показваше в повече та дори и в червено,но след смяната пак така и тагава размених буксите от син кън черен.Работи повече от час но не мръдна от 12ч.Проблема си го имаше от малка(3 години).Успехvld написа:nelim написа:...
Е да де, и моята имаше този проблем от малка (2 години) и аз смених датчиците даже и двата, ама отиваше в червеното, размениха ми буксите и всичко се оправи, вече не мърда над 12ч.

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2