Angels Еyes

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dZvero » 03 Ное 2004, 21:09

Айде де :!: Не ги ли вкарахте толкова пък тия angel eyes. Ще ме карате аз да си ги вкарам и да си ги гледам. И аз искам да видя ефекта (на тези)! Задействайте се де :DDD СРАМОТА :DDD :DDD :DDD
dZvero Sound... The funs starts here...
:arrow: Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 12 Ное 2004, 1:22

май светодиодните ангелски очи , не светят много дълго :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 12 Ное 2004, 1:25

Мойте светят вече близо 2 години :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Мнение от ludiagsm » 12 Ное 2004, 21:39

Breyton написа:Мойте светят вече близо 2 години :roll:

преди година когато направих мойте вси4ки бяха много негативно настроени ,отностно надеждността на неоновите ангелски очи, пък ето направих ги , после и Камикадзето си направи и си светят перфектно , видях на Цанков колата , вчера на бате Енджи също , можеби не са сметнали резисторите правилно , знам ли :roll: :roll: :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dZvero » 13 Ное 2004, 1:17

А тези от гореспоменатото url пак са с диоди нали? Хубавото на неоновите е, че светят по цялата си дължина с еднаква сила, но пък не са баш като оригиналните :? Какво да им е нестабилното/гадното на неоновите... :?:
dZvero Sound... The funs starts here...
:arrow: Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiagsm » 13 Ное 2004, 2:05

dZvero написа:А тези от гореспоменатото url пак са с диоди нали? Хубавото на неоновите е, че светят по цялата си дължина с еднаква сила, но пък не са баш като оригиналните :? Какво да им е нестабилното/гадното на неоновите... :?:

цената около 200 лева

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 13 Ное 2004, 11:22

Един стандартен светодиод има живот между 50000 и 100000 часа непрекъсната работа. Това разбира се е ако работи в нормалния си режим, т.е. с ток между 15 и 40 mA - зависи от диода. Ако са сложени толкова малки резистори, че тока да е примерно 100 mA, тогава живота ще им се съкрати доста, но не чак толкова, че да се скапят за 1-2 месеца. Със един стабилизатор на 5 волта и по 200 ома резистор на диод - трябва да са почти вечни. Ако на някой му се занимава, може да ги захранва с импулси с честота от порядъка на 150-200 херца (за да не се вижда трептенето) и тогава живота им се удължава още повече. Тогава обаче резисторите трябва да са много малки - да кажем 30-50 ома, за да осигурят необходимия ток. Ама чак пък толкова мисля, че няма нужда 8) . При всички положения обаче трябва да изкарат повече от неоните, да неговорим пък сравнено с обикновенна крушка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiagsm » 13 Ное 2004, 11:51

така е прав си, въпрос на избор ;)

пп: ти на твойта сложи ли ??

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 13 Ное 2004, 11:58

Dimitar написа:Ако на някой му се занимава, може да ги захранва с импулси с честота от порядъка на 150-200 херца (за да не се вижда трептенето) и тогава живота им се удължава още повече. Тогава обаче резисторите трябва да са много малки - да кажем 30-50 ома, за да осигурят необходимия ток. Ама чак пък толкова мисля, че няма нужда .

Има, има точно това направих, самоче ме мързи да го сложа :!: ма тия дни ще взема да ги оправя :!:

П.С. По този начи може и 100 мА да им пусна и пак ще изкарат достатъчно дълго :!:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 13 Ное 2004, 12:40

Ако си мислиш, че в импулсен режим като им пуснеш 100мА ще светят по-силно - лъжеш се. Това се прави единствено за да им се удължи живота. Защото ако вземеш предвид коефицента на запълване на импулсите и честотата им, и като се интегрира за да се получи средната стойност на тока през светодиода и ще видиш, че реално пак им пускаш 20-30-40 мА. Т.е. няма никаква идея от цялото това упражнение дето си го намислил.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 13 Ное 2004, 12:47

ludiagsm написа:така е прав си, въпрос на избор ;)

пп: ти на твойта сложи ли ??

Да, същите като на Цанков. През деня ги няма никакви, но вечерта се вижда идеално. Аз си мисля, че основния ни проблем при това изпълнение е идеалното нарязване на каналите, както и матовата повърхност дето се получава в дупката за светодиода. Ако каналите се направят както трябва и дупката за светодиода после се шлайфа за да стане пак прозрачна повърхността - ефекта ще е по-добър. Но пак няма да светят така, че да се виждат през деня. Сега гледам са пуснали рингове със CCFL (Cold Cathode Fluoriscent Lamp - ако не се лъжа така се пишеше, т.е - флуорисцентна лампа със студен катод) лампички, които осигуряват 45000-60000 миликандели и те се виждат добре и през деня, но при тях светлината е като от неоните, а на мен не ми харесва тоя тип светене, защото много се размазва светлината в ринга и не се виждат каналите, а тогава ефекта не е като при оригиналните очи.

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 13 Ное 2004, 12:58

Dimitar написа:Ако си мислиш, че в импулсен режим като им пуснеш 100мА ще светят по-силно - лъжеш се. Това се прави единствено за да им се удължи живота. Защото ако вземеш предвид коефицента на запълване на импулсите и честотата им, и като се интегрира за да се получи средната стойност на тока през светодиода и ще видиш, че реално пак им пускаш 20-30-40 мА. Т.е. няма никаква идея от цялото това упражнение дето си го намислил.

Мислех, че ще светнат една идея по силно, но може и да си прав :!: Пробвах да сложа в сегашните рингове крушка от таблото (тези малките дето нямат цокъл) е светна горе доло добре, самоче тези крушки който аз пробвах бяха ... как да кажа не светеха жълто ...ще взема да пробвам с габаритна крушка да видя тогава какъв ще е ефекта :!:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Ное 2004, 13:07

Моите са с такива крушки като от табло. Светят доста добре т.е. по силно от диодите които пробвах.
Поне не горят лесно :) Все пак това не съм го измислял,аз а тези от in.pro :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 13 Ное 2004, 17:38

Breyton - e, как си сложи Ейнджил Айс на Е-34 че и аз искам но ме притеснява че след като нямаме на Е-34ките капаче върху фаровете възникват 2 въпроса?
Не е ли грозно да се гледат тръбичките върху фаровете?
Не се ли прецакват като са изложени на дъжд нон-стоп и т.н.?

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 13 Ное 2004, 19:30

Момчета, кои светят по-силно през деня, неоновите или плексигласовите с прорезите?
Някой може ли да качи по една снимка от двата вида на "ангелските очи"?

ПредишнаСледваща

Назад към Tuning