Angels Еyes
Модератор: bum_bum
60 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Айде де
Не ги ли вкарахте толкова пък тия angel eyes. Ще ме карате аз да си ги вкарам и да си ги гледам. И аз искам да видя ефекта (на тези)! Задействайте се де
DD СРАМОТА
DD
DD
DD

dZvero Sound... The funs starts here...
Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Breyton написа:Мойте светят вече близо 2 години
преди година когато направих мойте вси4ки бяха много негативно настроени ,отностно надеждността на неоновите ангелски очи, пък ето направих ги , после и Камикадзето си направи и си светят перфектно , видях на Цанков колата , вчера на бате Енджи също , можеби не са сметнали резисторите правилно , знам ли

А тези от гореспоменатото url пак са с диоди нали? Хубавото на неоновите е, че светят по цялата си дължина с еднаква сила, но пък не са баш като оригиналните
Какво да им е нестабилното/гадното на неоновите... 

dZvero Sound... The funs starts here...
Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
dZvero написа:А тези от гореспоменатото url пак са с диоди нали? Хубавото на неоновите е, че светят по цялата си дължина с еднаква сила, но пък не са баш като оригиналнитеКакво да им е нестабилното/гадното на неоновите...
цената около 200 лева
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Един стандартен светодиод има живот между 50000 и 100000 часа непрекъсната работа. Това разбира се е ако работи в нормалния си режим, т.е. с ток между 15 и 40 mA - зависи от диода. Ако са сложени толкова малки резистори, че тока да е примерно 100 mA, тогава живота ще им се съкрати доста, но не чак толкова, че да се скапят за 1-2 месеца. Със един стабилизатор на 5 волта и по 200 ома резистор на диод - трябва да са почти вечни. Ако на някой му се занимава, може да ги захранва с импулси с честота от порядъка на 150-200 херца (за да не се вижда трептенето) и тогава живота им се удължава още повече. Тогава обаче резисторите трябва да са много малки - да кажем 30-50 ома, за да осигурят необходимия ток. Ама чак пък толкова мисля, че няма нужда
. При всички положения обаче трябва да изкарат повече от неоните, да неговорим пък сравнено с обикновенна крушка.

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Dimitar написа:Ако на някой му се занимава, може да ги захранва с импулси с честота от порядъка на 150-200 херца (за да не се вижда трептенето) и тогава живота им се удължава още повече. Тогава обаче резисторите трябва да са много малки - да кажем 30-50 ома, за да осигурят необходимия ток. Ама чак пък толкова мисля, че няма нужда .
Има, има точно това направих, самоче ме мързи да го сложа

П.С. По този начи може и 100 мА да им пусна и пак ще изкарат достатъчно дълго

R.I.P Landikar
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Ако си мислиш, че в импулсен режим като им пуснеш 100мА ще светят по-силно - лъжеш се. Това се прави единствено за да им се удължи живота. Защото ако вземеш предвид коефицента на запълване на импулсите и честотата им, и като се интегрира за да се получи средната стойност на тока през светодиода и ще видиш, че реално пак им пускаш 20-30-40 мА. Т.е. няма никаква идея от цялото това упражнение дето си го намислил.
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
ludiagsm написа:така е прав си, въпрос на избор
пп: ти на твойта сложи ли ??
Да, същите като на Цанков. През деня ги няма никакви, но вечерта се вижда идеално. Аз си мисля, че основния ни проблем при това изпълнение е идеалното нарязване на каналите, както и матовата повърхност дето се получава в дупката за светодиода. Ако каналите се направят както трябва и дупката за светодиода после се шлайфа за да стане пак прозрачна повърхността - ефекта ще е по-добър. Но пак няма да светят така, че да се виждат през деня. Сега гледам са пуснали рингове със CCFL (Cold Cathode Fluoriscent Lamp - ако не се лъжа така се пишеше, т.е - флуорисцентна лампа със студен катод) лампички, които осигуряват 45000-60000 миликандели и те се виждат добре и през деня, но при тях светлината е като от неоните, а на мен не ми харесва тоя тип светене, защото много се размазва светлината в ринга и не се виждат каналите, а тогава ефекта не е като при оригиналните очи.
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Dimitar написа:Ако си мислиш, че в импулсен режим като им пуснеш 100мА ще светят по-силно - лъжеш се. Това се прави единствено за да им се удължи живота. Защото ако вземеш предвид коефицента на запълване на импулсите и честотата им, и като се интегрира за да се получи средната стойност на тока през светодиода и ще видиш, че реално пак им пускаш 20-30-40 мА. Т.е. няма никаква идея от цялото това упражнение дето си го намислил.
Мислех, че ще светнат една идея по силно, но може и да си прав

R.I.P Landikar
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Момчета, кои светят по-силно през деня, неоновите или плексигласовите с прорезите?
Някой може ли да качи по една снимка от двата вида на "ангелските очи"?
Някой може ли да качи по една снимка от двата вида на "ангелските очи"?
60 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4