Дайте съвет за шпер
Модератор: bum_bum
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
Дайте съвет за шпер
Здравейте колеги, искам да се консултирам с вас по един въпрос които здраво ме гложди от известно време та въпроса ми е следният: Аз карам 318ти / компакт/ и имам за цел да го пипна малко та да бъде конкорентно способно на 400м - ви стартове / засега се държи добре но може и по-добре
/ за целта вече му сложих ниски пружини / лилавите от форума- супер са/ в събота съм при Лъчо за чип и остава главния проблем - а именно ШПЕР не съм точно ориентиран какъв шпер ще ми е от полза и разбира се да може да се монтира на компакта. Ще съм благодарен да ми разясните какъв трябва да си закупя с какво предавателно число от какъв модел BMW и какъв ще е ефекта. Предварително благодаря и на събора ша почерпа
П.П Бих приел и някоя оферта 

Като за начало ще е хубаво до прочетеш тази тема :
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=27762
Колата няма да стане по бърза с шпера просто ще тръгва малко по добре въпреки че и без шпер на равното и двете ми гуми въртят.
Колата няма да стане по бърза с шпера просто ще тръгва малко по добре въпреки че и без шпер на равното и двете ми гуми въртят.
- tonkata
- 50" ракия тийм
-
- Кара: 330 d
archie написа:Като за начало ще е хубаво до прочетеш тази тема :
и като се има предвид колко е мъртва не и трябва шпер щото тя няма повер да боксува на старта кой знае колко

- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Аз сложих на мойта, търси от е30 324тд тя е със число 3.45 каквото и е заводското, но за напред ще сложа 3.91. Трябва да си вземеш само фланците от твоя диф и да ги сложиш на шпера защото онези са изнесени със няколко мм или см. и полуоските не могат да се сложат. Иначе да засложава си шпера все едно друга кола караш, остави ги другите какви тъпотий говорят, 1. Имаш по хубав старт. 2-ро гумите се износват равномерно, 3. винаги когато ти поднесе можеш да си я засечеш защото заключва дифа, а не като отворения я заключи я не. И 4-твърдо можеш да си я връткаш 

- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
ditko1 написа:Аз сложих на мойта, търси от е30 324тд тя е със число 3.45 каквото и е заводското, но за напред ще сложа 3.91. Трябва да си вземеш само фланците от твоя диф и да ги сложиш на шпера защото онези са изнесени със няколко мм или см. и полуоските не могат да се сложат. Иначе да засложава си шпера все едно друга кола караш, остави ги другите какви тъпотий говорят, 1. Имаш по хубав старт. 2-ро гумите се износват равномерно, 3. винаги когато ти поднесе можеш да си я засечеш защото заключва дифа, а не като отворения я заключи я не. И 4-твърдо можеш да си я връткаш
Tи зашо искаш да слагаш шпер 3.91, няма ли много да скъсиш скоростите?
Херо написа:КОЛЕГА АЗ СЪМ МАШИНЕН ИНЖЕНЕР МОГА ДА ТИ ИЗНЕСА ЛЕКЦИЯ ЗА СЪЕДИНИТЕЛИ И ЗА ДИФЕРЦИЯЛИ НО ВЪПРОСА МИ Е ЗА СЪВМЕСТИМОСТТА НА РАЗЛИЧНИТЕ МОДЕЛИ И ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ МАЛКИ И ГОЛЕМИ ПРАСЕТАarchie написа:Като за начало ще е хубаво до прочетеш тази тема :
С този си пост не съм целял да се заяждам а да ти помогна и в тази тема не пише само какво представлява шпера има и писано по твоя въпрос до колкото си спомням ,ако питаш мен си сложи какъвто ти си избереш диф зависи как я усещаш колата ако в момента са ти добре скоростите като дължина не сменяй предварителното число ами си вземи едно шперче 3.45 ,ако пък усещаш да са ти дълги сложи един диф S3.91 и колата ще стане по палава но на 5-та на 190++ ще удря прекъсвач ако караш колата на дълъг път не е приятно постоянно да е във високи обороти но за 400м е идеално ,аз в момента карам 25-цата с 3.15 шпер но ми идва малко дълъг като я парзалям и мисля да мина на 3.45 но пак е компромис 3.91 е истината за моя мотор но аз карам колата и на дълъг път и нестава да сложа 3.91.
ditko1 написа:Аз сложих на мойта, търси от е30 324тд тя е със число 3.45 каквото и е заводското, но за напред ще сложа 3.91. Трябва да си вземеш само фланците от твоя диф и да ги сложиш на шпера защото онези са изнесени със няколко мм или см. и полуоските не могат да се сложат. Иначе да засложава си шпера все едно друга кола караш, остави ги другите какви тъпотий говорят, 1. Имаш по хубав старт. 2-ро гумите се износват равномерно, 3. винаги когато ти поднесе можеш да си я засечеш защото заключва дифа, а не като отворения я заключи я не. И 4-твърдо можеш да си я връткаш
Какви тъпотии колега човека попита за 400м и аз му отговорих за старта как е и аз съм карал с отворен диф и с шпер знам как е и че шпера е една доста добра инвестиция второ мнение няма!Имам едно въпросче ти с какво масалце караш шпера си?
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
е30
Хероин пиши с малки букви. Аз не знам да има голямо или малко прасе за Е36, един размер е онли, ама може и да греша. Колко е предавателното число на твоя отворения в момента?! Гледам 3.45 в реалоем-а. Пружини, че си сложил е хубаво, ама в завоя. За старт е добре отзад да са по-мекички, че кат тръгваш, леко да ляга назад, та по тоя начин да увеличиш натиска, а от там и сцеплението. Може и самите задни гуми да поспадаш за стартовете. Олекотявал ли си нещо по купето? Седалки, мокети, резервна гума, крик, музика? С кви джанти и гуми си отпред и отзад?! Перформанс генерация неква, при положение, че имаш чип?! Според мен теглото играе по важна роля от колко диф-а, ама си е хубаво да има шпер...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
archie определено ще ми е полезно това което пишеш, би ли казал на събора ти с какъв диф. беше имам много добри впечатления от твоята кола
- bimbolet
- младши ентусиаст
-
- Кара: Старо BMW
- Мечтае да кара: Ново BMW
....3.38sabi1984 написа:а аз защо си мисля че на компакта дифа е различен от 3.45![]()
може и да бъркам но съм останал с впечатлението че е различно число

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
archie не писах към теб
а към друг пост, иначе сложих му масло по каталог на мотул. на 1.6 е 3.38 на 318ти е 3.45 за м42 мотор. И дифовете от е36 не стват за компакт.

Херо написа:archie определено ще ми е полезно това което пишеш, би ли казал на събора ти с какъв диф. беше имам много добри впечатления от твоята кола
Радвам се че ти е харесала колата, на събора беше с 2.0 мотор и без шпер

ditko1 написа:archie не писах към теба към друг пост, иначе сложих му масло по каталог на мотул. на 1.6 е 3.38 на 318ти е 3.45 за м42 мотор. И дифовете от е36 не стват за компакт.

Последна промяна archie на 11 Окт 2008, 3:42, променена общо 1 път
15 мнения
• Страница 1 от 1