Наводнени автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го шано
Мечтае да кара: още по-шано
Детайли за колата: Излъскан сток

Наводнени автомобили

Мнение от emiche » 09 Окт 2008, 12:48

Колеги, интересува ме какви повреди възникват при наводнение на съвременния автомобил, примерно Е90, т.е. цялостното му или частично потапяне във вода, отстраними ли са и т.н., говорим за техническите, а не за козметичните, които се отстраняват относително лесно. Ако някой има челен опит или е запознат с проблема - нека сподели
Изображение
Дизелите са мъртви души.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 09 Окт 2008, 13:02

Ами зависи колко време е престоял във водата колега. Първото което се сещам е компютъра, изобщо електрониката ще е заминала. Ако има и кал ще е зор чистенето... Ако е бил потопен за кратко може и нищо да му няма.
Зависи :)

Аватар

Мнение от TUZara` » 09 Окт 2008, 13:06

има 2 варианта :mhihi:
Или си водолаз и си намерил някое одавено заебано Е90 под някой кей и те интересува струва ли си да го вадиш :mhihi: :mhihi:

Или те интересува ако има як порой и понаводни улиците така стабилно до колене и повече дали ще ти се прецака колата :mhihi: :mhihi: Кой е твоя ?! за да знаем какво те вълнува и да отговорил пълноценно на въпроса ти :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 09 Окт 2008, 15:11

По скоро го интересува да закупи одавена кола от застраховтел който я е обявил за тотална щета.Тоя филм съм го гледал и повярвай ми не те чака нищо добро,дори и само 5 мин да е стояла колата под вода

ентусиаст
Аватар

Re: Наводнени автомобили

Мнение от GVT » 09 Окт 2008, 15:31

emiche написа:Колеги, интересува ме какви повреди възникват при наводнение на съвременния автомобил, примерно Е90, т.е. цялостното му или частично потапяне във вода, отстраними ли са и т.н., говорим за техническите, а не за козметичните, които се отстраняват относително лесно. Ако някой има челен опит или е запознат с проблема - нека сподели

Май някой ще купува кола на безценица. :mhihi: :mhihi: Баце,ял съм го този к.р С хиляда зора си избих парите.Иначе от щатите има подводници на безценица.Застрахователите ги водят тоталки.Но както казват колегите може и да изкараш късмет.Успех.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 09 Окт 2008, 16:37

Зна4и непоправими щети няма,друг е въпроса дали има възможност да минеш тънко :mhihi: ли4но на теб ако ти се занимава вземаи и каквото сабия покаже :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

хехехе

Мнение от emiche » 09 Окт 2008, 16:54

Turboman написа:По скоро го интересува да закупи одавена кола от застраховтел който я е обявил за тотална щета.Тоя филм съм го гледал и повярвай ми не те чака нищо добро,дори и само 5 мин да е стояла колата под вода

Именно. Имам възможност да я взема много тънко. Имам и възможност да я поправя - е ще се сменят обц-та, всичко що е с дисплей и тн, въпросът е дали няма да има нещо което ще си остане доживотен недъг на БМВ-то, колата е 2008 година, 328,330 и 335, и са на по-малко от 1000 мили, цената е като на старо Е46 :mhihi: Много е примамливо, признайте. А имам и човек, разбиращ от коли, който може да ми я огледа в Щатите. Ако не става с наводнените, които са поне здрави, ще търсиме поправимо ударени :winky:
Последна промяна emiche на 09 Окт 2008, 17:02, променена общо 1 път
Изображение
Дизелите са мъртви души.

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 09 Окт 2008, 16:57

Абе, предполагам, че си проучил и това, ама да ти кажа, че наскоро четох някаква статия по автомобилните списания, че в Технотест не издавали сертификати на коли, които са вкарани като тоталки от щатите. Така, че и това трябва да се има предвид.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 09 Окт 2008, 17:00

ами сметни си колата, сметни си доставката, после цялостна инсталация и електроника (кой знае какво още), интериор, двигателя? после сметни акциз, и то стана гърбава камила с очила 8)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 09 Окт 2008, 17:07

Моя опит с такива коли беше че след като изсъхна всичко проработи,само дето когато си иска без видима причина - става въпрос за Ауди А4 и волво ХС90

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emiche » 09 Окт 2008, 17:10

Stanchev написа:ами сметни си колата, сметни си доставката, после цялостна инсталация и електроника (кой знае какво още), интериор, двигателя? после сметни акциз, и то стана гърбава камила с очила 8)

Колата ще се регистрира там, така че акциза отпада.
Изображение
Дизелите са мъртви души.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emiche » 09 Окт 2008, 17:18

Turboman написа:Моя опит с такива коли беше че след като изсъхна всичко проработи,само дето когато си иска без видима причина - става въпрос за Ауди А4 и волво ХС90

За ауди а4 и аз съм имам известен опит, един авер преди 4 години взе едно удавено - беше много зле, смени му само таблото и си го караше без никакви ядове. А относно технотест, защо да не дават сертификат на удавена кола, ако тя е въстановена??? Ей, сега ще им драсна един мейл да проверя как стоят нещата при тях!
Изображение
Дизелите са мъртви души.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Окт 2008, 18:41

ако искаш море от проблеми... вземи си удавена кола...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 09 Окт 2008, 21:25

emiche написа:
Turboman написа:Моя опит с такива коли беше че след като изсъхна всичко проработи,само дето когато си иска без видима причина - става въпрос за Ауди А4 и волво ХС90

За ауди а4 и аз съм имам известен опит, един авер преди 4 години взе едно удавено - беше много зле, смени му само таблото и си го караше без никакви ядове. А относно технотест, защо да не дават сертификат на удавена кола, ако тя е въстановена??? Ей, сега ще им драсна един мейл да проверя как стоят нещата при тях!

Абе шанс,тука има едно ЦЛ500 и от една година не могат да го подкарат. :mhihi: Никакви признаци на живот.Иначе аз повече не пробвам,пълен карък съм от една торба п..и аз все ще се хвана за х.я :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

Мнение от tahsinov » 09 Окт 2008, 21:48

Де що има въртящи се елементи, т.е лагери са за смяна.Имай го в предвид.Най-късно до няколко месеца каране всичко което се върти почва да свири.Ще се вкараш в сериозен филм.

Следваща

Назад към Извън Темата