яко придърпване,аман от майстори
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- ghetto vet
- Потребител
-
яко придърпване,аман от майстори
значи първо да кажа че колата беше на доктор и ми смениха бенз. помпа,бенз. филтър и почистване на инжекциона та даже и дросела.така започвам с проблемите:като отидох да си взема колата напра вих едно кръгче и по едно време оборотите ми заиграха все едно ше угасне.маистора каза че не можел да направи връзка с ''ecu''-то да ми го изчисти от грешки,та даже и пред мен го направи и пак нищо.та проблема с оборотите реши да го оправи като ми ръгна неква джаджа в ауспуха и ги вдигна чрез жилото на дросела.от там всичко ок колата си вървеше на пушка,обаче на връщане се набих в едно задръстване и понеже беше лудница спрях на една бенз.-я.тръгвам аз паля оборотите скочиха на 1500 и така си беше докато не се прибрах.на следващия ден баща имаше работа та я взе и цял ден с нея не е имал никви проблими.на следващия ден тръгвам аз да взимам манджа,паля всичко ок,минавам 20 метра и като почна да придърпва все едно съм в некой ''lowrider''.оставих да поработи на 2мин. на место и всичко се оправи.вчера същата мизерия с придърпването и играта на оборотите.като я оставя да поработи или като я изгася и после пак запаля се оправя.колеги даите мнения от кво може да е от компа ли е от стъпковия мотор ли е или от нещо друго щото ме е страх да отида другаде на диагностика да ми земат 30 кинта и да ми кажат че не могат да направат връзка с компа.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
С каквъв мотор си ...изчисти стъпковия мотор и направи диагностика ако продължава ....виж да не дърпа топъл въздух от някъде ....
Може да излезе или стъпков или ламда сонда
Може да излезе или стъпков или ламда сонда

- ghetto vet
- Потребител
-
то е ясно че повече при него нямя да отида.некой можели да ми каже що "ecu"-то не ще да прави връзка с диагностичния комп.
- ghetto vet
- Потребител
-
колеги да споделя пресни събития от тая вечер.значи установих че придърлва само когато двигателя е студен и също така държи 1500 оборота на празен ход.когато двигателя достигне оптимална температура оборотите падат на около 1250.върти ми се в главата че проблема е от жилото на дросела дето тоя баш майстор ми го барника.каточе ли дросела седи леко отворен и двг си дава сам газ.другото което се чуда дали не е стъпковия мотор въпреки че при него се получава менене в ниските обороти и гаснене.правилно ли расъждавам или просто вече почвам да откачам?
- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
стисни маркуча на стъпковия и ако няма разлика в оборотите това е ако ли не търси другаде, ламбда и така на татък има 1000 при4ини за това успех 

ghetto vet написа:колеги да споделя пресни събития от тая вечер.значи установих че придърлва само когато двигателя е студен и също така държи 1500 оборота на празен ход.когато двигателя достигне оптимална температура оборотите падат на около 1250.върти ми се в главата че проблема е от жилото на дросела дето тоя баш майстор ми го барника.каточе ли дросела седи леко отворен и двг си дава сам газ.другото което се чуда дали не е стъпковия мотор въпреки че при него се получава менене в ниските обороти и гаснене.правилно ли расъждавам или просто вече почвам да откачам?
Колега за придърпването и нестабилните обороти може да са много причини - стъпков мотор, темп.датчици, дюзи и т.н., така че трябва да отидеш при някой кадърен майстор и той да ти установи проблема, тука можем само да гадаем.
А това за жилото - значи махни пластмасовата капачка на дросела, която покрива това жило и със винта, който е там го охлаби до край, след това обери луфта, така че жилото да е оптимално опънато, обаче без да отваря дросела (дори може да го оставиш съвсем леко хлабаво - ефекта е че ще имаш малък луфт на педала на газта). Функцията на това жило е единствено да отваря дросела, от него обороти не се регулират, това става от комп.
- ghetto vet
- Потребител
-
мерси колега ще пробвам тва с дросела а, за диагностиката си прав.някой знали дали в D&N люлин работат добре,ако може някой да сподели някви отзиви за тях.
- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3
Що не отидеш в сервиза на Никола. В Люлин 8 е. Мисля, че беше до 881-ви блок. Сервиза е до един паркинг и една автокъща. Раобти много добре и единствения проблем е, че е доста зает. Има тема в раздел "Продава" в платените обяви за неговия сервиз.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
astoinov написа:Що не отидеш в сервиза на Никола. В Люлин 8 е. Мисля, че беше до 881-ви блок. Сервиза е до един паркинг и една автокъща. Раобти много добре и единствения проблем е, че е доста зает. Има тема в раздел "Продава" в платените обяви за неговия сервиз.

- ghetto vet
- Потребител
-
днеска направих един експеримент-запалих двг-то оборотите се заковаха на 1500 и докато двг-то работеше му дръпнах буксата на дебитомера и стана чудо,оборотите паднаха на около 900 и интересното беше че като го форсирах нямаше детонации и пукания от ауспуха,направо си работеше супер с изключен дебитомер.стигнах до два извода:дебитомера е здухал и отчита че влиза повече въздух и от там двг-то се форсира само или наистина влиза повече въздух.да отбележа че съм с конусен филтър менте.мисля си така щото при изключен дебитомер оборотите би трябвало да паднат доста под нормалните и да почне да думка от ауспуха както се получава при богата горивна смес.някой сблъсквал ли се е със същата аномалия?
ghetto vet написа:то е ясно че повече при него нямя да отида.некой можели да ми каже що "ecu"-то не ще да прави връзка с диагностичния комп.
Щото пича е поредния "майстор", който си е купил китайски Карсофт "Гарантирано работещ", щото е виждал компютър в Техномаркет на щанда само. Щото за него USB е нещо като УКВ, ама с дупка и такива работи като COM-портове, записи в регистри и т.н. И щото с Карсофта ще я докарате до кривата круша, друго си требе.
Ама няма проблеми, пича е "майстор", нищо че разбира от авто-електроника, колкото аз от ядрен синтез. Чувал съм там някакви работи в часовете по Физика към 10 клас, ама до там...
13 мнения
• Страница 1 от 1